Ухвала
від 19.12.2023 по справі 752/6401/23
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 грудня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду у складі:

головуючого судді - ОСОБА_1

суддів - ОСОБА_2 , ОСОБА_3

секретаря судового засідання - ОСОБА_4

за участю:

представників власника майна - ОСОБА_5 , ОСОБА_6

розглянула у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві апеляційну скаргу директора підприємства "ІНВАМІСТЕЧКО" Громадської організації інвалідів "Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів" ОСОБА_5 на ухвалу слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва від 21 липня 2023 року, -

В с т а н о в и л а:

Цією ухвалою задоволено клопотання прокурора відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_7 про арешт майна та накладено арешт на корпоративні права, а саме на частку в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю «Містечко інвалідів» (код ЄДРПОУ 33054220) у розмірі 50% статутного капіталу, що належить Підприємству «ІНВАМІСТЕЧКО» Громадської організації інвалідів «Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів» (код ЄДРПОУ 32769479), із забороною будь-яким державним реєстраторам у розумінні Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», а також іншим суб`єктам державної реєстрації, у тому числі, але не виключно нотаріусам, як спеціальним суб`єктам, на яких покладаються функції державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Державному підприємству «Національні інформаційні системи» (ідентифікаційний код юридичної особи - 39787008), Міністерству юстиції України (ідентифікаційний код юридичної особи - 00015622) та його територіальним органам, у тому числі, але не обмежуючись, вчиняти (здійснювати) будь-які реєстраційні дії щодо частки в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю «Містечко інвалідів» (код ЄДРПОУ 33054220) у розмірі 50% статутного капіталу, що належить Підприємству «ІНВАМІСТЕЧКО» Громадської організації інвалідів «Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів» (код ЄДРПОУ 32769479), а також будь-які дії, пов`язані із внесенням змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, реєстраційні дії та вносити записи щодо Товариства з обмеженою відповідальністю «Містечко інвалідів» (код ЄДРПОУ 33054220); зміни місцезнаходження юридичної особи; зміни розміру статутного або складеного капіталу юридичної особи; зміни складу засновників, учасників юридичної особи; зміни відомостей про засновників, учасників юридичної особи; зміни відомостей про органи управління юридичної особи та керівників Товариства з обмеженою відповідальністю «Містечко інвалідів» (код ЄДРПОУ 33054220).

Не погоджуючись з вказаним рішенням слідчого судді, директор підприємства "ІНВАМІСТЕЧКО" Громадської організації інвалідів "Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів" ОСОБА_5 подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва від 21 липня 2023 року.

Мотивуючи вимоги своєї апеляційної скарги, вказує на те, що оскаржувана ухвала є незаконною, необґрунтованою, постановленою з істотними порушеннями вимог кримінального процесуального закону.

Так, як в клопотанні прокурора, так і в ухвалі слідчого судді зазначається, що діяльність ТОВ "Містечко інвалідів" контролюється оточенням колишнього депутата Партії Регіонів ОСОБА_8 , який підтримав збройну агресію рф, у зв`язку з чим, існує загроза відчуження частки Підприємства "ІНВАМІСТЕЧКО" Громадської організації інвалідів "Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів", з метою перешкоджання реалізації розпорядження КМУ від 16.09.2015 за № 932-р та повернення майнового комплексу по вул. Бориспільській, буд. 40 у м. Києві у державну власність.

Однак, в розпорядженні КМУ від 16.09.2015 за № 932-р відсутня така вказівка щодо повернення майнового комплексу по вул. Бориспільській, буд. 40 у м. Києві у державну власність, а посилання органу досудового розслідування на оточення колишнього депутата Партії Регіонів ОСОБА_8 без уточнення про кого саме йде мова та про які механізми впливу йдеться, взагалі не може бути врахованою, беручи до уваги той факт, що останній загинув 25.09.2022 на окупованій території Херсонської області.

Крім того, посилання органу досудового розслідування на те, що "Фонд державного майна України", як учасник ТОВ "Містечко інвалідів", нібито неодноразово звертався до правоохоронних органів та Кабінету Міністрів України з приводу відновлення порушених прав, без надання відповідних доказів таких звернень та результатів розгляду цих звернень, не несе будь-якого змістовного чи юридичного наповнення та є безпідставними.

Також, як вважає автор апеляційної скарги, посадовим особам підприємства "ІНВАМІСТЕЧКО" чи ТОВ "Містечко інвалідів" не може бути пред`явлено підозру за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, оскільки вони не є службовими особами державного чи комунального підприємств.

Накладений арешт є неспіврозмірним обмеженням права власності завданням кримінального провадження, прямим втручанням в господарську діяльність товариства та порушує норми законодавства про працю в частині неможливості реалізації керівника права на звільнення, що, відповідно, неможливо без призначення іншої особи.

Враховуючи, що оскаржувана ухвала постановлена без виклику представника власника майна, а копія судового рішення була отримана лише 17.10.2023, то строк на апеляційне оскарження, в розумінні вимог ст. 395 КПК України, не пропущено.

Заслухавши доповідь судді, думку представників власників майна, які підтримали подану апеляційну скаргу та просили її задовольнити, дослідивши матеріали провадження та перевіривши доводи апеляційної скарги, колегія суддів вважає, що апелянтом не було пропущено строк на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва від 21 липня 2023 року з огляду на положення абзацу 2 ч. 3 ст. 395 КПК України, а його апеляційна скарга не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

З матеріалів провадження вбачається, що відділом розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУ НП у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12023100000000280 від 13.02.2023 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29.10.2003 за № 652-р прийнято рішення про створення підприємства за участю держави для будівництва у місті Києві житлово-виробничого комплексу «Містечко інвалідів». При створенні відповідного підприємства ТОВ «Містечко інвалідів» (код ЄДРПОУ 33054220) засновниками виступили Фонд державного майна України та ПІДПРИЄМСТВО «ІНВАМІСТЕЧКО» ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ІНВАЛІДІВ «ВСЕУКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ПРАЦЕЗДАТНИХ ІНВАЛІДІВ» (код ЄДРПОУ 32769479). Статутний капітал товариства сформований у розмірі 12 048 630 грн., при цьому внесок Фонду державного майна України до статутного капіталу новоствореного підприємства був оформлений майном військового містечка № 233/2 МВС, що розташоване по вул. Бориспільській, 40 в м. Києві загальною площею 9020 кв. м., а внесок другого учасника мав бути здійснений грошовими коштами у розмірі 6 024 315,00 гривень.

Розпорядженням Кабміну від 26.11.2003 за № 721-р вищевказане майно було передане у сферу управління Фонду державного майна України для подальшої передачі до статутного капіталу новоствореного підприємства.

Таким чином, Фонд державного майна України в 2004 році передав ТОВ «Містечко інвалідів» об`єкти нерухомого майна - будівлі та споруди військового містечка № 233/2, загальною вартістю 6 024 315,00 гривень в задовільному стані. Вищезазначені будівлі та споруди знаходяться на земельній ділянці, розташованій по АДРЕСА_1 , площа якої відповідно до технічного звіту по встановленню зовнішніх меж земельної ділянки становить 65 861,25 м2 (запис в державному земельному кадастрі від 01.11.2004 року з кадастровим номером 8000000000:63:389:0058). На даний час земельна ділянка із кадастровим номером 8000000000:63:389:0058 відсутня в публічній кадастровій карті, за адресою: м. Київ, вул. Бориспільська, 40, а право її використання не зареєстроване за ТОВ «Містечко інвалідів» вже протягом 18 років. Так само залишаються незареєстрованими за ТОВ «Містечко інвалідів» об`єкти нерухомого майна загальною площею 9020 кв. м.

Розпорядженням КМУ від 16.09.2015 за № 932-р визнано таким, що втратило чинність зазначене вище розпорядження (від 29.10.2003 № 652-р), але не зважаючи на це ТОВ «Містечко інвалідів» продовжує здійснювати господарську діяльність, пов`язану зі здачею в оренду вищезазначеного нерухомого майна.

Метою створення ТОВ «Містечко інвалідів» було будівництво житлово-виробничого комплексу «Містечко інвалідів» та створення робочих місць. Однак, з моменту створення товариства по теперішній час не було побудовано жодного об`єкту, численність працівників, які мають інвалідність складає декілька осіб, а майно, яке передано до статутного капіталу службовими особами ТОВ «Містечко інвалідів» здається в оренду суб`єктам господарювання, при цьому фактична вартість оренди майна перевищує договірну, а різниця сплачується готівковими коштами без відображення в бухгалтерській документації.

У ході досудового розслідування проведено огляд території ТОВ «Містечко інвалідів», яка розташована по вул. Бориспільська, 40 у м. Києві. Оглядом установлено, що територія товариства є огородженою, на ній розташовані ряд приміщень комерційного призначення, які здаються ТОВ «Містечко інвалідів» у приховану оренду.

Під час досудового розслідування також установлено, що Фонд державного майна України, як учасник ТОВ «Містечко інвалідів», неодноразово звертався до правоохоронних органів та Кабінету Міністрів України з приводу відновлення порушених прав. За інформацією ФДМ України, об`єкти нерухомості, що були внесені в статутний капітал товариства станом на теперішній час не зареєстровано в реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Крім того, за наявною інформацією, діяльність ТОВ «Містечко інвалідів» контролюється оточенням колишнього депутата Партії Регіонів, секретаря Комітету по правам інвалідів та ветеранів Верховної Ради України ОСОБА_8 , який підтримав збройну агресію рф та загинув 25.09.2022 на окупованій території Херсонської області. У зв`язку з цим, існує загроза відчуження частки Підприємства «ІНВАМІСТЕЧКО» Громадської організації інвалідів «Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів», з метою перешкоджання реалізації розпорядження КМУ від 16.09.2015 за № 932-р. та повернення майнового комплексу по вулиці Бориспільській, 40 у місті Києві у державну власність.

Із викладеного вбачається, що майнові права на частку в статутному капіталі суб`єкта господарської діяльності можуть бути предметом кримінального правопорушення. У ході досудового розслідування отримано відомості, що можуть вказувати на вчинення дій, спрямованих на незаконне відчуження частку у статутному капіталі ТОВ «Містечко інвалідів».

Вказані обставини свідчать про те, що частки в статутному капіталі ТОВ «Містечко інвалідів» є предметом кримінального правопорушення, за фактом вчинення якого відкрите кримінальне провадження № 12023100000000280 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

18.07.2023 прокурор відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_7 звернувся до слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва з клопотанням про арешт майна, а саме на частку в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю «Містечко інвалідів» (код ЄДРПОУ 33054220) у розмірі 50% статутного капіталу, що належить Підприємству «ІНВАМІСТЕЧКО» Громадської організації інвалідів «Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів» (код ЄДРПОУ 32769479), із забороною будь-яким державним реєстраторам у розумінні Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», а також іншим суб`єктам державної реєстрації, у тому числі, але не виключно нотаріусам, як спеціальним суб`єктам, на яких покладаються функції державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Державному підприємству «Національні інформаційні системи» (ідентифікаційний код юридичної особи - 39787008), Міністерству юстиції України (ідентифікаційний код юридичної особи - 00015622) та його територіальним органам, у тому числі, але не обмежуючись, вчиняти (здійснювати) будь-які реєстраційні дії щодо частки в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю «Містечко інвалідів» (код ЄДРПОУ 33054220) у розмірі 50% статутного капіталу, що належить Підприємству «ІНВАМІСТЕЧКО» Громадської організації інвалідів «Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів» (код ЄДРПОУ 32769479), а також будь-які дії, пов`язані із внесенням змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, реєстраційні дії та вносити записи щодо Товариства з обмеженою відповідальністю «Містечко інвалідів» (код ЄДРПОУ 33054220); зміни місцезнаходження юридичної особи; зміни розміру статутного або складеного капіталу юридичної особи; зміни складу засновників, учасників юридичної особи; зміни відомостей про засновників, учасників юридичної особи; зміни відомостей про органи управління юридичної особи та керівників Товариства з обмеженою відповідальністю «Містечко інвалідів» (код ЄДРПОУ 33054220), посилаючись на наявність підстав, передбачених п. 1 ч. 2, ч. 3 ст. 170 КПК України.

Ухвалою слідчого суддіГолосіївського районного суду м. Києва від 21 липня 2023 року вказане клопотання сторони обвинувачення задоволено.

Одним із методів державної реакції на порушення, що носять кримінально-правовий характер, є заходи забезпечення кримінального провадження, передбачені ст. 131 КПК України, які є важливим елементом механізму здійснення завдань кримінального провадження при розслідуванні злочинів.

Згідно ч. 1 ст. 132 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Згідно з ч. 2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення:

1) збереження речових доказів;

2) спеціальної конфіскації;

3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи;

4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Клопотання слідчого, прокурора про накладення арешту повинно відповідати вимогам ч. 2 ст. 171 КПК України, згідно якої, у ньому має бути зазначено правові (законні) підстави і мету відповідно до положень статті 170 цього Кодексу та відповідне обґрунтування необхідності арешту майна, а також перелік та види майна, що належить арештувати, документи що підтверджують право власності на майно, що належить арештувати, або конкретні факти і докази, що свідчать про володіння, користування чи розпорядження підозрюваним, обвинуваченим, засудженим третіми особами таким майном.

Вказана норма також узгоджується зі ст. 1 Першого протоколу Конвенції про захист прав та основоположних свобод, згідно якої будь-яке обмеження власності повинно здійснюватися відповідно до закону, а отже суб`єкт, який ініціює таке обмеження повинен обґрунтувати свою ініціативу з посиланням на норми закону.

Відповідно до ст. 98 КПК України речовими доказами у кримінальному провадженні є матеріальні об`єкти, які зберегли на собі сліди кримінального правопорушення або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, у тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій.

Згідно з витягом з Єдиного реєстру досудових розслідувань, у кримінальному провадженні № 12023100000000280 від 13.02.2023 досудове розслідування здійснюється за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, зокрема, як вбачається із змісту вказаного витягу, до відділу СУ ГУНП у м. Києві надійшли матеріали Громадської організації «Інваліди - учасники АТО на Сході України» щодо можливих неправомірних дій з боку службових осіб ТОВ «Містечко інвалідів» (код ЄДРПОУ 33054220), підприємства «Інвамістечко» Громадської організації інвалідів «Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів» та інших суб`єктів господарської діяльності та громадських організацій, які виразились у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Постановою слідчого СУ ГУНП у м. Києві ОСОБА_9 від 23.05.2023 зазначене в клопотанні майно визнано у кримінальному провадженні №12023100000000280 від 13.02.2023 речовими доказом.

Слідчий суддя в оскаржуваному рішенні прийшов до вірного висновку, що вказане майно є об`єктом кримінально протиправних дій, тобто відповідають критеріям, передбаченим ст. 98 КПК України, та у випадку не накладення на нього арешту, може призвести до подальшого приховування, знищення, пошкодження, подальшої реалізації, які можуть перешкоджати досудовому розслідуванню.

Відповідно до вимог ст. 173 КПК України при вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя, суд повинен враховувати правову підставу для арешту майна; можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої статті 170 цього Кодексу); наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення або суспільно небезпечного діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність (якщо арешт майна накладається у випадках, передбачених пунктами 3, 4 частини другої статті 170 цього Кодексу); можливість спеціальної конфіскації майна (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 2 частини другої статті 170 цього Кодексу); розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 4 частини другої статті 170 цього Кодексу); розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження; наслідки арешту майна для підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Крім того, в ч. 2 ст. 170 КПК України передбачено, що арешт майна допускається, в тому числі, і з метою збереження речових доказів.

Враховуючи вищевикладене та зважаючи на те, що матеріали кримінального провадження містять достатні дані вважати, що вказане майно, на яке накладено арешт є об`єктом протиправних дій та у встановленому законом порядку визнано речовим доказом у кримінальному провадженні, у зв`язку з чим підлягає арешту.

Таким чином, під час апеляційного розгляду встановлено, що клопотання прокурора повністю відповідає вимогам ст. 170 КПК України.

У відповідності до вимог ст. 171 КПК України, звертаючись з клопотанням про арешт майна, слідчий, прокурор має обґрунтувати свої вимог щодо наявності підстав для застосування такого обмежувального заходу та надати докази на підтвердження викладених у клопотанні доводів.

Матеріали клопотання прокурора свідчать, що на даному етапі кримінального провадження потреби досудового розслідування виправдовують таке втручання у права та інтереси власника майна з метою попередження настання наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню.

Істотних порушень норм кримінального процесуального закону, які могли б стати підставою для скасування ухвали слідчого судді, колегією суддів не вбачається.

З урахуванням викладеного, колегія суддів доходить висновку, що рішення суду першої інстанції прийнято у відповідності до вимог закону, слідчий суддя при розгляді клопотання з`ясував всі обставини, з якими закон пов`язує можливість накладення арешту на майно, а тому ухвалу слідчого судді необхідно залишити без змін, а апеляційну скаргу сторони захисту - без задоволення.

Керуючись ст.ст. 170-173, 376, 404, 405, 407, 422 КПК України, колегія суддів, -

П о с т а н о в и л а:

Ухвалу слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва від 21 липня 2023 року, якою задоволено клопотання прокурора відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_7 про арешт майна та накладено арешт на корпоративні права, а саме на частку в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю «Містечко інвалідів» (код ЄДРПОУ 33054220) у розмірі 50% статутного капіталу, що належить Підприємству «ІНВАМІСТЕЧКО» Громадської організації інвалідів «Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів» (код ЄДРПОУ 32769479), із забороною будь-яким державним реєстраторам у розумінні Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», а також іншим суб`єктам державної реєстрації, у тому числі, але не виключно нотаріусам, як спеціальним суб`єктам, на яких покладаються функції державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Державному підприємству «Національні інформаційні системи» (ідентифікаційний код юридичної особи - 39787008), Міністерству юстиції України (ідентифікаційний код юридичної особи - 00015622) та його територіальним органам, у тому числі, але не обмежуючись, вчиняти (здійснювати) будь-які реєстраційні дії щодо частки в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю «Містечко інвалідів» (код ЄДРПОУ 33054220) у розмірі 50% статутного капіталу, що належить Підприємству «ІНВАМІСТЕЧКО» Громадської організації інвалідів «Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів» (код ЄДРПОУ 32769479), а також будь-які дії, пов`язані із внесенням змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, реєстраційні дії та вносити записи щодо Товариства з обмеженою відповідальністю «Містечко інвалідів» (код ЄДРПОУ 33054220); зміни місцезнаходження юридичної особи; зміни розміру статутного або складеного капіталу юридичної особи; зміни складу засновників, учасників юридичної особи; зміни відомостей про засновників, учасників юридичної особи; зміни відомостей про органи управління юридичної особи та керівників Товариства з обмеженою відповідальністю «Містечко інвалідів» (код ЄДРПОУ 33054220), - залишити без змін, а апеляційну скаргу директора підприємства "ІНВАМІСТЕЧКО" Громадської організації інвалідів "Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів" ОСОБА_5 , - без задоволення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДІ:




ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

Справа № 11-сс/824/6816/2023 Категорія ст. 170 КПК України

Унікальний № 752/6401/23

Слідчий суддя суду 1-ї інстанції: ОСОБА_10

Доповідач: ОСОБА_1

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено28.12.2023
Номер документу115907749
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —752/6401/23

Ухвала від 01.08.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Дмитрук Н. Ю.

Ухвала від 19.06.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 19.06.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 23.05.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 21.03.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 21.03.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 25.10.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 19.12.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Рибак Іван Олексійович

Вирок від 21.07.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 02.06.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні