Ухвала
від 21.12.2023 по справі 652/108/22
ВЕЛИКООЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Справа № 652/108/22

Провадження № 2/650/152/23

УХВАЛА

про залучення третьої особи на стороні відповідача

21 грудня 2023 року смт. Велика Олександрівка

Великоолександрівський районний суд Херсонської області в складі:

головуючого судді Хомик І.І.

за участю секретаря Ткаченко І.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Велика Олександрівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 доФермерського господарства«Людміла» провизнання недійснимправочину щододострокового розірваннядоговору орендиземлі,визнання недійснимдоговору орендиземлі зодночасним припиненняміншого речовогоправа

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до Високопільського районного суду Херсонської області з позовом до Фермерського господарства«Людміла» провизнання недійснимправочину щододострокового розірваннядоговору орендиземлі,визнання недійснимдоговору орендиземлі зодночасним припиненняміншого речовогоправа.

У зв`язку з початком військової агресії РФ на території України 24 лютого 2022 року та, внаслідок цього, окупацією селища Високопілля, Високопільський районний суд Херсонської області не міг здійснювати судочинство.

Відповідно до Рішення Вищої ради правосуддя № 566/0/15-23 від 30 травня 2023 року, роботу Великоолександрівського районного суду Херсонської області було відновлено з 12 червня 2023 року та змінено територіальну підсудність судових справ Високопільського районного суду до Великоолександрівського районного суду Херсонської області. Дана цивільна справа надійшла до Великоолександрівського районного суду Херсонської області 20.07.2023 року.

Ухвалою Великоолександрівського районного суду від 24.07.2023 року було прийнято справу до свого провадження.

Як вбачається із позовної заяви позивач просить визнати недійсним договір оренди земельної ділянки та угоди про розірвання договору від 11.03.2019 року, який укладався гр. ОСОБА_2 .

Судом вирішено залучути до справи в якості третьої особи ОСОБА_2 на стороні відповідача, оскільки винесене рішення стосуватиметься її прав та інтересів.

Згідно ч. 1 ст. 52 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обв`язки щодо однієї із сторін.

Відповідно дост. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Згідно з ч.1 ст.54 ЦПК України, якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження по справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява.

Керуючись ст.ст.52-54,240,258-260 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Залучитидо участів цивільнійсправі запозовом ОСОБА_1 до Фермерськогогосподарства «Людміла»про визнаннянедійсним правочинущодо достроковогорозірвання договоруоренди землі,визнання недійснимдоговору орендиземлі зодночасним припиненняміншого речовогоправав якостітретьої особина стороні відповідача ОСОБА_2 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ).

Направити залученій третій особі копію ухвали суду та копію позовної заяви для ознайомлення.

Призначити розгляд справи на 01.02.2024 року на 09:00 год.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та в апеляційному порядку оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Ірина ХОМИК

СудВеликоолександрівський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено27.12.2023
Номер документу115912409
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —652/108/22

Рішення від 06.09.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Приходько Л. А.

Постанова від 22.08.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Приходько Л. А.

Постанова від 22.08.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Приходько Л. А.

Ухвала від 21.06.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Приходько Л. А.

Ухвала від 13.06.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Приходько Л. А.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Приходько Л. А.

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Приходько Л. А.

Рішення від 07.03.2024

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Хомик І. І.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Хомик І. І.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Хомик І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні