Ухвала
від 26.12.2023 по справі 750/18605/23
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 750/18605/23

Провадження № 2/750/2503/23

У ХВ АЛ А

26 грудня 2023 року м. Чернігів

Суддя Деснянського районного суду м. Чернігова Супрун О.П., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Територіального сервісного центру № 7441 Регіонального сервісного центру Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ в Чернігівській області,

в с т а н о в и в :

22.12.2023 ОСОБА_1 звернувся до Деснянського районного суду м. Чернігова з позовом до Територіального сервісного центру № 7441 Регіонального сервісного центру Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ в Чернігівській області, в якому просить визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , право власності на автомобіль марки ГАЗ-21, 1965 року випуску, двигун № НОМЕР_1 , шасі № НОМЕР_2 , кузов № НОМЕР_3 .

Зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням вимог, встановленихстаттями 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України(даліза текстом - ЦПК України).

Відповідно до вимог пункту 2 частини третьої статті 175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Проте, у порушення вимог пункту 2 частини третьої статті 175 ЦПК України, позивачем у позовній заяві не зазначені відомості про наявність або відсутність електронного кабінету в учасників.

Згідно з частиною п`ятою статті 177ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Відповідно до вимог частини другої статті 95ЦПКУкраїни письмові докази подаються в оригіналі або належним чином засвідчені копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Згідно з абзацом другим частини п`ятої статті 95ЦПК України учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

У порушення вказаних вище вимог, додані до позовної заяви докази не засвідчені позивачем у порядку, встановленому частиною п`ятою статті 95 ЦПК України, а саме не зазначена дата засвідчення.

За приписом частини першоїстатті 185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Ураховуючи викладене, керуючись статтями177,185,353 ЦПК України,

у х в а л и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Територіального сервісного центру № 7441 Регіонального сервісного центру Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ в Чернігівській області -залишити без руху.

Запропонувати позивачеві у триденний строк з дня отримання копії ухвали усунути вказані в ній недоліки, а саме надати суду:

-позовну заяву разом з її копіями, відповідно до кількості учасників справи, яка містить відомості про наявність або відсутність електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі;

-належним чином засвідчені копії доказів, доданих до позовної заяви із зазначенням дати засвідчення .

Роз`яснити позивачеві, що у разі невиконання вимог даної ухвали у вказаний строк, позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута.

У разі подання уточненої позовної заяви чи додаткових документів на виконання ухвали судді, надати їх у кількості відповідно до вимогстатті 177 ЦПК України.

Ухвала не підлягає оскарженню та набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Суддя

Дата ухвалення рішення26.12.2023
Оприлюднено27.12.2023
Номер документу115912879
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —750/18605/23

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Супрун О. П.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Супрун О. П.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Супрун О. П.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Супрун О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні