Ухвала
від 05.12.2023 по справі 752/3744/22
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/3744/22

Провадження № 2/752/2135/23

У Х В А Л А

05 грудня 2023 року Голосіївський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Плахотнюк К.Г.

за участі секретаря судового засідання Ахмеяна Б.А.

вирішивши у відкритому судовому засіданні в м. Києві питання щодо прийняття до провадження у справі №752/3744/22 за позовом ОСОБА_1 до державного підприємства лікувально-профілактичного комплексу «Феофанія» Національної академії наук України про зобов`язання вчинити певні дії позовної заяви третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору про визнання договорів недійсними,

встановив:

у провадженні суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до ДП лікувально-профілактичного комплексу «Феофанія» Національної академії наук України про зобов`язання вчинити певні дії.

Провадження у справі відкрито 18.04.2022 року з призначенням справи до розгляду за правилами загального позовного провадження.

На стадії підготовчого провадження до суду надійшла заявва Національної академії наук України про вступ до участі у зазначеній вище справі, як третьої особи з самостійними вимогами Національної академії наук України до ОСОБА_1 , ДП Лікувально-профілактичний комплекс «Феофанія» Національної академії наук про визнання договорів недійсними.

У підготовчому засіданні 05.12.2023 року учасники справи відсутні.

Відповідно до правил ст. 52 ЦПК України, треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору , можуть вступити у справу до закінчення підготовчого провадження або до початку першого судового засідання , якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, подавши позов до однієї або декількох сторін. Про прийняття позовної заяви та вступ третьої особи у справу суд постановляє ухвалу.

Як видно зі змісту позовної заяви третьої особи Національної академії наук України, останньою заявлено позовні вимоги, у випадку задоволення яких судове рішення вплине на вирішення заявлених вимог позивачем ОСОБА_1 ..

На думку суду, доцільним буде об`єднання в одне провадження з первісним позовом, заявленим ОСОБА_1 до ДП лікувально-профілактичного комплексу «Феофанія» Національної академії наук України про зобов`язання вчинити певні дії, позовної заяви третьої особи самостійними вимогами Національної академії наук України до ОСОБА_1 , ДП Лікувально-профілактичний комплекс «Феофанія» Національної академії наук про визнання договорів недійсними, оскільки обидва позови взаємопов`язані і їх спільний розгляд є доцільним, а відтак суд вважає визнати, що позивач та відповідач мають право на подачу суду відзиву щодо заявлених до них позовних вимог третьою особою у справі Національною академією наук України.

Для повного та всебічного розгляду заявлених позовних вимог сторонами у справі необхідно продовжити підготовче провадження, а тому суд вважає за необхідне продовжити у справі підготовче засідання з наданням учасникам справи подати суду відповідь на відзив, а також відзив на зустрічні позовні вимоги, вирішити питання щодо можливого врегулювання спору мирним шляхом.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 49, 193, 194 ЦПК України, суд -

ухвалив:

прийняття до провадження у справі №752/3744/22 за позовом ОСОБА_1 до державного підприємства лікувально-профілактичного комплексу «Феофанія» Національної академії наук України про зобов`язання вчинити певні дії позовну заяву третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору про визнання договорів недійсними,

Об`єднати в одне провадження з позовом ОСОБА_1 до державного підприємства лікувально-профілактичного комплексу «Феофанія» Національної академії наук України про зобов`язання вчинити певні дії позовну заяву третьої особи з самостійними вимогами Національної академії наук України до ОСОБА_1 , Державного підприємства Лікувально-профілактичний комплекс «Феофанія» Національної академії наук України про визнання договорів недійсними.

Продовжити підготовче засідання у справі о 10 00 год. 09 квітня 2024 року в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва (м. Київ, вул. Виставкова, 14А, каб. №35).

Не пізніше п`ятнадцяти днів з дня постановлення ухвали про об`єднання в одне провадження первісного позову з зустрічним позов та призначення підготовчого засідання учасники справи мають право подати відзив на зустрічні позовні вимоги і докази, що підтверджують заперечення проти позовів до суду з підтвердженням направлення іншому учаснику та не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву і до початку продовження підготовчого засідання відповіді на відзив, з викладенням письмово своїх міркувань з наданням відповідних доказів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу суду можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: К.Г. Плахотнюк

Дата ухвалення рішення05.12.2023
Оприлюднено27.12.2023
Номер документу115918154
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договорів недійсними

Судовий реєстр по справі —752/3744/22

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 17.04.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні