Ухвала
від 26.12.2023 по справі 211/5499/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 211/5499/23

Провадження № 2-о/210/92/23

У Х В А Л А

іменем України

26 грудня 2023 року м. Кривий Ріг

Суддя Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Вікторович Н.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Кривому Розі, цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Виконавчий комітет Довгинцівської районної у місті ради про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні судді Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Вікторович Н.Ю перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Виконавчий комітет Довгинцівської районної у місті ради про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною.

Ухвалою судді Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 28 вересня 2023 року задоволено клопотання представником заявника представника заявниці ОСОБА_1 -адвокат ІгнатенкоА.Ю. про призначення у справі судово-психіатричної експертизи та призначено у справі судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити експертам комісії амбулаторного судово-психіатричних експертиз Комунального підприємства «Дніпровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги Дніпропетровської обласної ради».

21 грудня 2023 року на адресу суду надійшов Лист вих.№1816 від 04.12.2023 року за підписом генерального директора Комунального підприємства «Дніпровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги Дніпропетровської обласної ради» Мороз С., в якому повідомлено суд, що згідно статуту КП «ДБКЛПД» ДОР» є лікарняним закладом охорони здоров`я комунальним унітарним некомерційним підприємством, що надає послуги третинної/високоспеціалізованої медичної допомоги будь-яким особам у порядку та на умовах, встановлених законодавством України та Статутом. Станом на час складання листа, КП «ДБКЛПД» ДОР» не проводить будь-яких експертиз. У зв`язку з чим, КП «ДБКЛПД» ДОР» повернуто на адресу суду медичну документацію відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Сторони до суду не з`явилися, про час та місце розгляду заяви повідомлені, про причини неявки суд не повідомили, але їхня неявка до суду не перешкоджає розгляду заяви про виправлення описки у судовому рішенні.

Відповідно до ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється.

Відповідно ч. 1ст. 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки чи арифметичні помилки.

Так, з матеріалів справи вбачається, що 28 серпня 2023 року представником заявниці ОСОБА_1 - ОСОБА_3 разом з заявою було подано до суду клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи, в якому представник заявниці просив суд призначити у справі судово-психіатричну експертизу, виконання якої доручити експертам Комунального підприємства «Дніпровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги Дніпропетровської обласної ради».

Однак, зважаючи на Лист вих.№1816 від 04.12.2023 року за підписом генерального директора Комунального підприємства «Дніпровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги Дніпропетровської обласної ради» Мороз С., в якому повідомлено суд, що вказаний комунальний заклад не проводить будь-яких експертиз, суд вважає за доцільне, уточнити ухвали Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області та доручити проведення судової-психіатричної експертизи експертам Дніпровської філії судово-психіатричних експертиз державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України».

Керуючись ст. ст. 247, 260, 269 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Уточнити ухвалу Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 28 вересня 2023 року у справі №211/5499/23 за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Виконавчий комітет Довгинцівської районної у місті ради про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною.

Вірним вважати в тексті ухвали суду від 28 вересня 2023 року у справі №211/5499/23, що проведення судово-психіатричної експертизи по вказаній справі доручено експертам Дніпровської філії судово-психіатричних експертиз державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України».

Вірним вважати резолютивну частину ухвали суду від 28 вересня 2023 року у справі №211/5499/23 в наступній редакції:

«Клопотання представника заявниці ОСОБА_1 - адвокат Ігнатенко А.Ю. про витребування доказів, - задовольнити.

Витребувати з Комунального підприємства «Криворізька багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради, амбулаторну картку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувані відомості направити на адресу суду протягом 5 (п`яти) днів з моменту отримання копії даної ухвали. У випадку неможливості подання суду витребуваних доказів у встановлений судом строк - невідкладно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5 (п`яти) днів з дня вручення копії ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Копію даної ухвали направити до Комунального підприємства «Криворізька багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради (50011, Дніпропетровська область, місто Кривий Ріг, вулиця Дишинського, будинок 27), для виконання.

Клопотання представника заявниці ОСОБА_1 - адвокат Ігнатенко А.Ю. про призначення по справі судово-психіатричної експертизи, - задовольнити.

Призначити по справі судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити експертам Дніпровської філіїсудово-психіатричнихекспертиз державноїустанови «Інститутпсихіатрії,судово-психіатричноїекспертизи тамоніторингу наркотиківМіністерства охорониздоров`я України» (Дніпропетровська обл., місто Дніпро, вулиця Надії Алексєєнко, будинок 84).

На вирішення експертів поставити наступні питання:

1) Чи страждає громадянин ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на психічний розлад?

2) Чи здатний громадянин ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , внаслідок наявного захворювання усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними?

Експертів попередити про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та відмову експерта без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків згідно ст.ст.384,385 КК України.

Надати дозвіл експертам Дніпровської філії судово-психіатричних експертиз державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України», під час проведення судово-психіатричної експертизи на використання при проведенні експертизи медичної документації з Комунального підприємства «Криворізька багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради, - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У розпорядження експертів надати матеріали цивільної справи № 211/5499/23, провадження №2-о/210/92/23.

Призначений судом експерт невідкладно повинен повідомити суд про неможливість проведення ним експертизи через відсутність у нього необхідних знань або без залучення інших експертів.

Провадження у справі зупинити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвалу в частині зупинення провадження може бути оскаржено до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з моменту її оголошення.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.»

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Суддя: Н. Ю. Вікторович

СудДзержинський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення26.12.2023
Оприлюднено27.12.2023
Номер документу115919199
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них:

Судовий реєстр по справі —211/5499/23

Рішення від 10.06.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні