Ухвала
від 25.12.2023 по справі 540/5491/21
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 540/5491/21

УХВАЛА

25 грудня 2023 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Корой С.М., розглянувши питання про поновлення провадження по справі за позовом приватного підприємства "Поярков" до Департаменту інфраструктури Херсонської обласної державної адміністрації, конкурсного комітету з перевезення пасажирів автомобільним транспортом на приміських і міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Херсонської області, третя особа - приватне підприємство "Корсар" про визнання протиправним та скасування наказів, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Херсонського окружного адміністративного суду перебувала справа за позовом приватного підприємства "Поярков" до Департаменту інфраструктури Херсонської обласної державної адміністрації, конкурсного комітету з перевезення пасажирів автомобільним транспортом на приміських і міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Херсонської області, третя особа - приватне підприємство "Корсар" про визнання протиправним та скасування наказів, зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою Херсонського окружного адміністративного суду від 22.11.2021 року зупинено провадження в адміністративній справі №540/5491/21 за позовом приватного підприємства "Поярков" до Департаменту інфраструктури Херсонської обласної державної адміністрації, конкурсного комітету з перевезення пасажирів автомобільним транспортом на приміських і міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Херсонської області, третя особа - приватне підприємство "Корсар" про визнання протиправним та скасування наказів, зобов`язання вчинити певні дії до набрання законної сили судовим рішенням у справі № 540/4151/21.

Згідно з розпорядженням Верховного Суду №11/0/9-22 від 18.03.2022 року, відповідно до частини сьомої статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», враховуючи неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану, змінено територіальну підсудність судових справ Херсонського окружного адміністративного суду та віднесено на Одеський окружний адміністративний суд.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу справі між суддями від 22.03.2023 року справу №540/5491/21 передано для розгляду головуючому судді Корой С.М.

Рішенням Херсонського окружного адміністративного суду від 29 жовтня 2021р. по справі № 540/4151/21 у задоволенні адміністративного позову відмовлено.

Постановою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 14 грудня 2023 року по справі № 540/4151/21 апеляційну скаргу приватного підприємства «Корсар» залишено без задоволення, рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 29 жовтня 2021р. залишено без змін.

Отже, обставини, які слугували підставою для зупинення провадження по справі станом на 25.12.2023 року відпали.

Відповідно до ч.1 ст.237 КАС України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Зважаючи на вищевикладене, суд вважає за необхідне поновити провадження у справі.

Відповідно до ст.35 КАС України справа, розгляд якої розпочато одним суддею чи колегією суддів, повинна бути розглянута цим самим суддею чи колегією суддів, за винятком випадків, які унеможливлюють участь судді у розгляді справи.

У разі зміни складу суду розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частини першої статті 12 КАС України, адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Згідно приписів частин другої, третьої статті 12 КАС України спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до частини третьої статті 257 КАС України, при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.2, 6 ст.12 КАС України та оцінюючи справу за критеріями, переліченими у ч. 3 ст. 257 КАС України критеріїв, які суд враховує при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження, суд дійшов висновку, що дана справа може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Керуючись ст.ст. 237, 243, 256, 294, 295 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

Поновити провадження по справі №540/5491/21 за позовом приватного підприємства "Поярков" до Департаменту інфраструктури Херсонської обласної державної адміністрації, конкурсного комітету з перевезення пасажирів автомобільним транспортом на приміських і міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Херсонської області, третя особа - приватне підприємство "Корсар" про визнання протиправним та скасування наказів, зобов`язання вчинити певні дії.

Розпочати розгляд справи спочатку.

Встановити сторонам п`ятиденний строк з дня отримання даної ухвали для подання заперечення щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання даної ухвали. Відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Запропонувати позивачу надати відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву разом із документами, що підтверджують надіслання відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

Запропонувати відповідачу надати протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. Заперечення подаються до суду разом із документами, що підтверджують їх надіслання (надання) і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Запропонувати третій особі надати пояснення щодо позовних вимог протягом п`яти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі та надати пояснення щодо відзиву протягом п`яти днів з дня його отримання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 256 КАС України.

СуддяС.М. Корой

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.12.2023
Оприлюднено28.12.2023
Номер документу115941124
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів, з них транспорту та перевезення пасажирів

Судовий реєстр по справі —540/5491/21

Ухвала від 28.08.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

Ухвала від 25.06.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

Ухвала від 25.12.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С.М.

Ухвала від 27.03.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С.М.

Ухвала від 22.11.2021

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

Ухвала від 06.10.2021

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

Ухвала від 27.09.2021

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні