Ухвала
від 26.12.2023 по справі 697/2292/23
КАНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 697/2292/23

провадження №2/697/685/2023

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

26 грудня 2023 року м. Канів

Суддя Канівського міськрайонного суду Черкаської області Л. О. Колісник розглянувшипозовну заявуадвоката БочароваОлександра Михайловича,діючого вінтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Служба у справах дітей виконавчого комітету Степанецької сільської ради ОТГ Черкаської області, Служба у справах дітей виконавчого комітету Новодмитрівської сільської ради Черкаської області про позбавлення батьківських прав,

ВСТАНОВИВ :

Позовна заява пред`явлена з дотриманням правил підсудності та вимог передбачених ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до ч.ч. 2, 4 ст. 19 ЦПК України та оцінюючи, перелічені у ч.ч.3,4 ст. 274 ЦПК України критерії, які суд враховує при прийнятті питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження, суд дійшов висновку, що дана справа повинна бути розглянута за правилами загального позовного провадження.

В позовній заяві представником позивача заявлено клопотання про витребування з Служби у справах дітей виконавчого комітету Степанецької сільської ради ОТГ Черкаської області, Служби у справах дітей виконавчого комітету Новодмитрівської сільської ради Черкаської області висновки про доцільність чи недоцільність позбавлення відповідача батьківських прав відносно сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до частини першої статті 84 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін є складнощі, суд за їх клопотанням зобов`язаний витребувати такі докази.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про те, що клопотання представника позивача про витребування доказів є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19,175,177,187,189-193,197,260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Прийняти дорозгляду тавідкрити провадженняу справіза позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Служба у справах дітей виконавчого комітету Степанецької сільської ради ОТГ Черкаської області, Служба у справах дітей виконавчого комітету Новодмитрівської сільської ради Черкаської області про позбавлення батьківських прав.

Розгляд справиздійснювати за правиламизагального позовногопровадження.

Призначити підготовче засідання на 07.02.2024 о 09:30 год. в приміщенні Канівського міськрайонного суду Черкаської області за адресою: м. Канів, вул. Успенська, 22.

Клопотання представника позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Служби у справах дітей виконавчого комітету Степанецької сільської ради ОТГ Черкаської області висновок про доцільність чи недоцільність позбавлення відповідача батьківських прав відносно сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати з Служби у справах дітей виконавчого комітету Новодмитрівської сільської ради Черкаської області висновок про доцільність чи недоцільність позбавлення відповідача батьківських прав відносно сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Термін виконання ухвали встановити до 05.02.2024.

Встановити відповідачу строк :

подання відзиву на позов протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали.

подання заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив протягом п`яти днів із дня отримання відповіді на відзив.

Встановити позивачу строк:

подання відповіді на відзив та заперечень протягом п`яти днів із дня отримання відзиву.

До відзиву обов`язково додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Попередити відповідача, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Встановити третім особам, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, строк на подання письмових пояснень щодо позову або відзиву - протягом семи днів із дня їх отримання.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається https://kn.ck.court.gov.ua/sud2308.

Копію даної ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л. О. Колісник

СудКанівський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення26.12.2023
Оприлюднено28.12.2023
Номер документу115956580
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —697/2292/23

Рішення від 07.03.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Колісник Л. О.

Рішення від 07.03.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Колісник Л. О.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Колісник Л. О.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Колісник Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні