Ухвала
від 19.12.2023 по справі 214/11005/21
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/11005/21

1-кс/214/1014/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 грудня 2023 року розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Кривому Розі клопотання слідчого СВ ВП № 4 КРУП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області старшого лейтенанта ОСОБА_1 , по кримінальному провадженню №12021041750001135 від 27.11.2021 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ч. З КК України., погоджене прокурором Криворізької центральної окружної прокуратури Дніпровської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів, -

Встановив:

До Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшло клопотання слідчого СВ ВП № 4 КРУП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області старшого лейтенанта ОСОБА_1 , по кримінальному провадженню №12021041750001135 від 27.11.2021 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст.358ч.З ККУкраїни.,погоджене прокуроромКриворізької центральноїокружної прокуратуриДніпровської області ОСОБА_2 протимчасовий доступдо документів,вякому просивнадати слідчомуСВ ВП№4КРУП ГУНПв Дніпропетровськійобласті старшийлейтенанту поліції ОСОБА_1 дозвілна проведеннятимчасового доступудо документівщо перебуваютьу власностіТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ),зареєстрованого: АДРЕСА_1 , а саме: документів, що підтверджують право власності на об`єкт реконструювання будівлі адміністративного-ділового центру за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю вилучення їх засвідчених належним чином копій в паперовому вигляді, технічний паспорт на вищевказаний об`єкт реконструювання, документи що підтверджують право власності або факту користування земельною ділянкою з кадастровим номером 1211000000:06:055:0130, проектно-кошторисну документацію на новий об`єкт будівництва за адресою: АДРЕСА_2 , технічний паспорт на вищевказаний об`єкт будівництва, технічну документацію щодо обстеження будівлі реконструювання, договори підряду на проектування, авторський нагляд, технічний нагляд на проведення будівельних робіт, виконавчу документацію на виконання будівельних робіт, з можливістю вилучення їх засвідчених належним чином копій в паперовому вигляді.

В обґрунтування клопотання зазначає, що під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що 06.04.2021 року невстановлена група осіб склала та видала завідомо підроблений офіційний документ, який посвідчує певні факти, що мають юридичне значення або надає певні права чи звільняє від обов`язків, зокрема щодо проведення будівельних робіт на об`єкті, розташованому на території Саксаганського району міста Кривого Рогу.

В ході проведення огляду інтернет сайту « ІНФОРМАЦІЯ_2 » було встановлено, що TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 » було подано повідомлення про початок будівництва (реєстраційний номер ДП 051210406162) на ділянці місцевості з кадастровим номером 1211000000:06:055:0130 у графі «Відомості про об`єкт» вказано, що проводиться реконструкція будівлі адміністративно-ділового центру під торговельний комплекс за адресою: АДРЕСА_2 , але проведеним оглядом відкритої ділянки місцевості за адресою: АДРЕСА_2 ,було встановлено, що об`єкт реконструкції на вказаній ділянці відсутній, вирито 2 ями та працює спецтехніка.

Виходячи з вищевказаного, для повного та об`єктивного розслідування кримінального провадження та встановлення обставин злочину, а саме: можливого підроблення документів, що надало право на проведення будівельних робіт, виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до документів, що перебувають у власності TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстрованого: АДРЕСА_1 , за фактом вчинення злочину передбаченого ч. З ст. 358 КК України, під час досудового розслідування виникла необхідність в проведенні тимчасового доступу до документів, а саме: документів, що підтверджують право власності на об`єкт реконструювання будівлі адміністративного-ділового центру за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю вилучення їх засвідчених належним чином копій в паперовому вигляді, технічний паспорт на вищевказаний об`єкт реконструювання, документи що підтверджують право власності або факту користування земельною ділянкою з кадастровим номером 1211000000:06:055:0130, проектно-кошторисну документацію на новий об`єкт будівництва за адресою: АДРЕСА_2 , технічний паспорт на вищевказаний об`єкт будівництва, технічну документацію щодо обстеження будівлі реконструювання, договори підряду на проектування, авторський нагляд, технічний нагляд на проведення будівельних робіт, виконавчу документацію на виконання будівельних робіт.

Згідно ст. 159 КПК України: «Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку)».

Згідно ст. 160 КПК України: «Сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором».

Крім того у зв`язку з наявністю достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза знищення вказаних документів, тому вважав би за необхідне розглянути клопотання слідчим суддею без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться, в порядку ч. 2 ст. 163 КПК України.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав до суду заяву про розгляд клопотання без його участі , клопотання підтримав, просив його задовольнити.

У відповідності до положень ч.4 ст.107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, приходжу до висновку про необхідність клопотання задовольнити , виходячи з такого.

Так, до клопотання додані витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань № №12021041750001135 від 27.11.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ч. З КК Українищодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання ( а.с.3), протокол огляду місця події від 26 листопада 2021 року (а.с. 4-7) Письмові пояснення ОСОБА_3 (а.с. 8) письмові пояснення ОСОБА_4 (а.с.9) протокол огляду Інтернет сайту (а.с. 10-15).

Як вбачаєтьсяз клопотанняслідчого,останній проситьнадати тимчасовийдоступ додокументів, що перебувають у власності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстрованого: АДРЕСА_1 , а саме: документів, що підтверджують право власності на об`єкт реконструювання будівлі адміністративного-ділового центру за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю вилучення їх засвідчених належним чином копій в паперовому вигляді, технічний паспорт на вищевказаний об`єкт реконструювання, документи що підтверджують право власності або факту користування земельною ділянкою з кадастровим номером 1211000000:06:055:0130, проектно-кошторисну документацію на новий об`єкт будівництва за адресою: АДРЕСА_2 , технічний паспорт на вищевказаний об`єкт будівництва, технічну документацію щодо обстеження будівлі реконструювання, договори підряду на проектування, авторський нагляд, технічний нагляд на проведення будівельних робіт, виконавчу документацію на виконання будівельних робіт, з можливістю вилучення їх засвідчених належним чином копій в паперовому вигляді.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Таким чином, слідчий суддя вбачає підстави для задоволення клопотання слідчого ОСОБА_1 , оскільки останній згідно вимог ч. 6ст. 163 КПК України, довів можливість використання як доказів відомостей, що містяться в зазначених в клопотанні документах, та неможливість іншими способами встановити обставини, які є предметом доказування.

Керуючись ст.ст.131,132,152,159,162,163-166,268 КПК України, -

Постановив:

Клопотання Слідчого СВ ВП № 4 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області в Дніпропетровській області ОСОБА_1 від 24.10.2024 року, по кримінальному провадженню №12021041750001135 від 27.11.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого. ч.3 ст. 358 КК України, погоджене прокурором Криворізької центральної окружної прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити .

Надати тимчасовий доступ до документів що перебувають у власності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстрованого: АДРЕСА_1 , а саме: документів, що підтверджують право власності на об`єкт реконструювання будівлі адміністративного-ділового центру за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю вилучення їх засвідчених належним чином копій в паперовому вигляді, технічний паспорт на вищевказаний об`єкт реконструювання, документи що підтверджують право власності або факту користування земельною ділянкою з кадастровим номером 1211000000:06:055:0130, проектно-кошторисну документацію на новий об`єкт будівництва за адресою: АДРЕСА_2 , технічний паспорт на вищевказаний об`єкт будівництва, технічну документацію щодо обстеження будівлі реконструювання, договори підряду на проектування, авторський нагляд, технічний нагляд на проведення будівельних робіт, виконавчу документацію на виконання будівельних робіт, з можливістю вилучення їх засвідчених належним чином копій в паперовому вигляді.

Строк дії ухвали до 19.02.2024 року.

Ухвала підлягає обов`язковому виконанню.

У разі невиконання ухвали, відповідно дост. 166 КПК України, може бути проведено обшук з метою відшукання та вилучення зазначених документів

Ухвала оскарженню не підлягає, між тим, відповідно дост. 309 КПК України, може бути оскаржена в разі надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутністю яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

Слідчий суддя ОСОБА_5

СудСаксаганський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу115963636
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —214/11005/21

Ухвала від 19.12.2023

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 03.11.2022

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Чернова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні