Ухвала
від 27.12.2023 по справі 158/4121/23
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/4121/23

Провадження № 2/0158/934/23

КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про направлення справи до іншого суду

27 грудня 2023 року м. Ківерці

Суддя Ківерцівського районного суду Волинської області Корецька В.В., вивчивши матеріали справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи Акціонерне товариство Комерційний банк «ПриватБанк», Приватне підприємство «Інтер-Буд-Інвест», про поділ спільного майна подружжя,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулася до Ківерцівського районного суду Волинської області із позовною заявою до ОСОБА_2 , треті особи АТ КБ «ПриватБанк», ПП «Інтер-Буд-Інвест», про поділ спільного майна подружжя.

Вивчивши матеріали позовної заяви з додатками, суддя приходить до наступного висновку.

Як вбачається із матеріалів позовної заяви, позивач ОСОБА_1 та відповідач ОСОБА_2 проживають у АДРЕСА_1 .

Також, із матеріалів справи вбачається, що вказаний спір між сторонами виник з приводу нерухомого майна, частина якого знаходиться у с. Прилуцьке, Луцького (колишнього Ківерцівського) району Волинської області, а інша у м. Івано-Франківськ, Івано-Франківської області.

При цьому, більшість об`єктів майна, ціна якого є вищою (2 254 420 грн.), ніж об`єктів майна розташованого у с. Прилуцьке, Луцького (колишнього Ківерцівського) району Волинської області (1 820 862,46 грн.) знаходиться саме у м. Івано-Франківськ, Івано-Франківської області .

Відповідно до ч. 1 ст. 30 ЦПК України позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

Таким чином, у даному випадку позов слід розглядати за місцем знаходження майна, вартість якого є найвищою, яке знаходиться у м. Івано-Франківськ, Івано-Франківської області, що територіально відноситься до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються.

Враховуючи викладене, беручи до уваги те, що місце проживання сторін по справі та об`єкти майна, вартість яких є найвищою, територіально знаходяться у м. Івано-Франківськ, вказаний позов не відноситься до юрисдикції Ківерцівського районного суду Волинської області, а тому його слід направити за підсудністю до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області.

Керуючись ст. 27, 30 - 32 ЦПК України, суддя,

п о с т а н о в и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи Акціонерне товариство Комерційний банк «ПриватБанк», Приватне підприємство «Інтер-Буд-Інвест», про поділ спільного майна подружжя - передати на розгляд до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області за територіальною юрисдикцією (підсудністю).

Ухвала може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Суддя Ківерцівського районного суду В.В. Корецька

Дата ухвалення рішення27.12.2023
Оприлюднено29.12.2023
Номер документу115971430
СудочинствоЦивільне
Сутьподіл спільного майна подружжя

Судовий реєстр по справі —158/4121/23

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Корецька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні