Ухвала
від 26.12.2023 по справі 161/22440/23
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/22440/23

Провадження № 2/161/5257/23

У Х В А Л А

про залишення без руху

26 грудня 2023 року СуддяЛуцького міськрайонногосуду Волинськоїобласті ПушкарчукВ.П.,вивчивши позовнузаяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,ТОВ "ДЕВЕЛОПЕРСЬКАКОМПАНІЯ ЗЕВОЛЛ"про розірваннядоговору тастягнення коштів, -

в с т а н о в и л а:

22.12.2023 року позивачка через свого представника звернулась до суду з вищевказаною позовною заявою.

Однак, позовна заява не відповідає вимогам ст. 177 ЦПК України.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви, позивачкою було заявлено позовну вимогу немайнового характеру (розірвання договору купівлі-продажу майнових прав на нерухоме майно) та позовні вимоги майнового характеру (стягнення коштів).

У позовній заяві представник позивача адвокат Бугайова О.В. зазначає, що позивачка звільнена від сплати судового збору на підставі ч.3 ст. 22 Закону України «Про захист прав споживачів», однак такіаргументи єбезпідставними,оскільки спір,який існуєміж сторонамивиникає з приводу договірних правовідносин.

Згідно з п.п. 1 п. 1 ч. 2 ст. 4 ЗУ «Про судовий збір» за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою ставка судового збору встановлена у розмірі 1 відсотка ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до пп. 2 п. 1 ч. 2 ст. 4 ЗУ «Про судовий збір» за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою ставка судового збору встановлена у розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Частиною 3 ст. 6 ЗУ «Про судовий збір» передбачено, що за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Враховуючи вищевикладене, позивачці слід визначити ціну позову та у зв`язку з цим сплатити судовий збір за позовну вимогу майнового характеру у відповідності до вимог ЗУ «Про судовий збір», виходячи з розрахунку 1 відсотку загальної ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Крім того, позивачці також слід сплатити 1073, 60 грн. за вимогу немайнового характеру.

Оригінал платіжного документа позивачу необхідно представити в суд.

Таким чином, позивачу слід виправити недоліки позовної заяви, зазначені у даній ухвалі.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З врахуванням вищенаведеного, позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ТОВ "ДЕВЕЛОПЕРСЬКА КОМПАНІЯ ЗЕ ВОЛЛ" про розірвання договору та стягнення коштів необхідно залишити без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десять днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

Керуючись ст. ст. 175, 177, 353 ЦПК України, ЗУ «Про судовий збір», суддя,-

У Х В А Л И Л А:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ТОВ "ДЕВЕЛОПЕРСЬКА КОМПАНІЯ ЗЕ ВОЛЛ" про розірвання договору та стягнення коштів залишити без руху і надати позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання копії даної ухвали.

Якщо позивач у встановлений строк усуне зазначені в ухвалі недоліки, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Інакше позов вважатиметься неподаним і буде повернений позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області В.П. Пушкарчук

Дата ухвалення рішення26.12.2023
Оприлюднено29.12.2023
Номер документу115971561
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —161/22440/23

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пушкарчук В. П.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пушкарчук В. П.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пушкарчук В. П.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пушкарчук В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні