Ухвала
від 27.12.2023 по справі 120/13525/23
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залучення співвідповідача

м. Вінниця

27 грудня 2023 р.Справа № 120/13525/23

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Альчук М.П., розглянувши матеріали справи за позовом керівника Тульчинської окружної прокуратури Вінницької області до Тульчинської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом керівника Тульчинської окружної прокуратури Вінницької області до Тульчинської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії.

Позовні вимоги обґрунтовано протиправною бездіяльністю відповідача щодо не вжиття заходів щодо приведення у готовність до використання захисної споруди цивільного захисту.

Позивачем до суду було надано клопотання про залучення до участі у справ співвідповідача. Також позивачем надано клопотання про уточнення позовних вимог, у якому він конкретизував зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Розглянувши матеріали справи, судом встановлено, що балансоутримувачем протирадіаційного укриття № 02224, розташованого за адресою пров. Брацлавський, 6, м. Тульчин, Вінницька обл., є Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та комунальної власності Тульчинської міської ради відповідно до рішення 37 позачергової сесії Тульчинської міської ради 8 скликання від 07.10.2022 року № 1092, згідно акту приймання-передачі від 18.07.2023 року.

Згідно із пунктом 3 Порядку створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту та ведення його обліку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року №138 (далі - Порядок №138), балансоутримувач захисної споруди - власник захисної споруди або юридична особа, яка утримує її на балансі.

Утримання фонду захисних споруд у готовності до використання за призначенням здійснюється їх балансоутримувачами (пункт 9 Порядку № 138).

Таким чином, виходячи з предмету спору та обсягу обставин які необхідно дослідити в межах даної адміністративної справи, суд вважає, що прийняте за наслідком розгляду даної адміністративної справи рішення матиме безпосередній вплив на права та інтереси Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та комунальної власності Тульчинської міської ради.

Суд виходить із завдань адміністративного судочинства, якими відповідно до ч. 1 ст. 2 КАС України є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб`єктів владних повноважень.

Відтак, суд вважає за потрібне залучити Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та комунальної власності Тульчинської міської ради.

Відповідно до ч. 3 ст. 48 КАС України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

З урахуванням наведеного, за наявності клопотання позивача про залучення співвідповідача, враховуючи те, що залучення співвідповідача у справі не потягне за собою зміни підсудності у справі, для об`єктивного, повного та належного з`ясування всіх обставин справи, суд вважає за доцільне залучити Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та комунальної власності Тульчинської міської ради як співвідповідача.

Відповідно до ч. 6 ст. 48 КАС України після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Керуючись ст.ст. 48, 162, 248, 256 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Залучити в якості співвідповідача Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та комунальної власності Тульчинської міської ради.

Встановити Управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та комунальної власності Тульчинської міської ради 15-денний строк з дня отримання копії цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву в порядку ст. 162 КАС України.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

СуддяАльчук Максим Петрович

Дата ухвалення рішення27.12.2023
Оприлюднено29.12.2023
Номер документу115976134
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо цивільного захисту

Судовий реєстр по справі —120/13525/23

Рішення від 22.02.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

Ухвала від 27.12.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

Ухвала від 06.09.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні