Ухвала
від 27.12.2023 по справі 295/17390/23
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/17390/23

1-кс/295/7310/23

УХВАЛА

Іменем України

27.12.2023 року м. Житомир

Слідчий суддяБогунського районногосуду м.Житомира ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,розглянув клопотання начальника СД відділу поліції №1 Житомирського районного управління поліції ГУНП в Житомирській області капітана поліції ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами кримінального провадження № 12023065410000358 від 23.10.2023, -

ВСТАНОВИВ:

В клопотанні слідчий зазначив, що до ВП №1 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області надійшов рапорт працівника поліції, про те, що під час відпрацювання території ІНФОРМАЦІЯ_1 по АДРЕСА_1 , де розташована ІНФОРМАЦІЯ_2 , було виявлено факт розорювання земельної ділянки вздовж прибережної захисної смуги річки Тетерів, що призвело до порушення структури ґрунту.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюється прокурорами Житомирської окружної прокуратури.

Так, у ході досудового розслідування встановлено, що під час огляду земельних ділянок на території ІНФОРМАЦІЯ_3 в АДРЕСА_1 , з кадастровим номером 1822084100:05:000:0297, які межують з прибережною захисною смугою р. Тетерів, 25.10.2023 із залученням спеціаліста ІНФОРМАЦІЯ_4 та Житомирської філії ДП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ОСОБА_4 проведено кадастрову зйомку, за результатами якої, складено план схему із зазначенням меж земельних ділянок, межі прибережної захисної смуги та край річки Тетерів.

Під час проведення огляду було виявлено насипи ґрунту та каміння на земельній ділянці лісогосподарського призначення за кадастровим номером 1822086800:04:000:0862 та ознаки зняття шару ґрунту. На прибережній захисній смузі виявлено насипи ґрунту загальною площею 430 кв.м. та насипи щебню площею 1300 кв.м.

14.11.2023 було проведено огляд місця події із залученням спеціаліста ІНФОРМАЦІЯ_6 в ході якого встановлено, що на прибережній ділянці р. Тетерів, що межує з земельною ділянкою АТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », котра розташована в АДРЕСА_1 , з кадастровим номером 1822084100:05:000:0297, сформовані під`їзні дороги до самого русла р. Тетерів, що являють собою рівну поверхню, вкриту щебенем та ззовні перекриті металевою сіткою, крім цього на прибережній захисній смузі р. Тетерів виявлено сформований майданчик з покриттям зі щебеню, на якому розташовані комплектуючі до сільськогосподарської техніки з наявним маркувальним написом « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Відповідно до ст. 79 Водного кодексу України річка Тетерів є середньою річкою та згідно ст. 88 Водного Кодексу України прибережна захисна смуга для середніх річок становить 50 метрів. Крім цього, відповідно до ст. 89 Водного Кодексу України на прибережній ділянці, що межує з земельною ділянкою на якій здійснює свою діяльність АТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) виявлено порушення, а саме: розорювання земель та будівництво споруд, тобто вищевказані роботи проводяться в межах 50 метрів до русла річки Тетерів.

На території проведення вказаних ремонтних робіт розташована спецтехніка, а саме: трактори, екскаватор, навантажувач з написом « ІНФОРМАЦІЯ_7 », що вказує на те, що саме це товариство проводить ремонтні роботи в межах прибережної захисної смуги.

Також наявна інформація, що на земельній ділянці за адресою: АДРЕСА_1 , з кадастровим номером 1822084100:05:000:0297 здійснює свою діяльність акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), належне ФОП « ОСОБА_5 », (РНОКПП НОМЕР_2 ), юридична адреса якого знаходиться в АДРЕСА_2 .

З огляду на вище вказане, в діях ФОП « ОСОБА_5 » та належному йому АТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса якого знаходиться в АДРЕСА_2 , вбачаються ознаки складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 254 КК України, зокрема, безгосподарське використання земель, яке спричинило змивання гумусного шару та порушення структури ґрунту.

Тому, 29.11.2023 у зв`язку з виниклою необхідністю під час розслідування вказаного кримінального провадження, у відповідності до ст. 93 КПК України до ФОП ОСОБА_5 скеровано запит з метою надання копій документів, зокрема: договорів на земельні ділянки, на яких розміщено вище вказане товариство, а також статути, накази на призначення та посадові обов`язки директорів, штатний розпис, кількість працівників із зазначенням анкетних даних. Вказаний запит отримано представником АТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ОСОБА_6 , про що поставлено відповідну відмітку. Однак, станом на 18.12.2023 АТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » жодної інформації органу досудового розслідування не надано.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий вказав, що з метою повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування, а також безпосередньо для проведення судових експертиз, встановлення осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, отримання інших відомостей, що матимуть значення для кримінального провадження виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів, зокрема копій: договорів на земельні ділянки, на яких розміщено АТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) належне ФОП « ОСОБА_5 », (РНОКПП НОМЕР_2 ), що здійснює свою діяльність за адресою: АДРЕСА_1 та юридична адреса якого знаходиться в АДРЕСА_2 , а також статутів вище вказаної організації, наказів на призначення та посадові обов`язки директора, штатний розпис, кількість працівників із зазначенням їх анкетних даних.

Вказані документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, містять інформацію про обставини, що підлягають доказуванню та можуть бути використані як доказ у кримінальному провадженні. При цьому неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, а отримати їх в інший спосіб неможливо.

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання без його участі, заявлене клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів підтримав у повному обсязі та просив його задовольнити.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни, переховування або знищення документів.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Виходячи зтого,що єдостатньо підставвважати,що зазначена інформація, є предметом доказування та має значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, та те, що іншими способами неможливо отримати вказану інформацію, керуючись ст.ст.159-166 КПК України слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дізнавачам групи у кримінальному провадженні №12023065410000358 від 23.10.2023 капітану поліції ОСОБА_7 , лейтенанту поліції ОСОБА_8 , лейтенанту поліції ОСОБА_9 дозвіл на проведення тимчасового доступу до речей і документів, з можливістю вилучення належним чином завірених копій, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), належне ФОП « ОСОБА_5 », (РНОКПП НОМЕР_2 ), що здійснює свою діяльність за адресою: АДРЕСА_1 , з кадастровим номером 1822084100:05:000:0297 та юридична адреса якого знаходиться в АДРЕСА_2 , а саме: копії договорів на земельні ділянки, на яких розміщено вказане підприємство, а також копії статутів АТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », наказів на призначення та посадові обов`язки директора, копії штатного розпису, інформацію про кількість працівників підприємства із зазначенням їх анкетних даних.

Зобов`язати АТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса якого знаходиться в АДРЕСА_2 , належне ФОП « ОСОБА_5 », (РНОКПП НОМЕР_2 ) створити умови для проведення процесуальної дії тимчасового доступу до документів вищезазначеної інформації, та видати її особі, якою буде здійснюватися тимчасовий доступ.

Встановити строк дії ухвали до 26.01.2024.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення27.12.2023
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу115984462
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —295/17390/23

Ухвала від 27.12.2023

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Лєдньов Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні