Ухвала
від 28.12.2023 по справі 671/2832/23
ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 671/2832/23

У Х В А Л А

28 грудня 2023 року м. Волочиськ

Суддя Волочиського районного суду Хмельницької області Ніколова С.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Наркевицька територіальна громада про встановлення факту родинних відносин,

встановила:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про встановлення факту родинних відносин.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ст. 318 ЦПК України, у заяві про встановлення факту повинно бути зазначено, який факт заявник просить встановити та з якою метою, причини неможливості одержання або відновлення документів, що посвідчують цей факт, докази, що підтверджують факт. До заяви додається довідка про неможливість відновлення втрачених документів.

Однак, всупереч наведених норм чинного законодавства, заявником не зазначено про наявність причин неможливості одержання або відновлення документів, що посвідчують факт родинних відносин, а також не додано довідки про неможливість відновлення втрачених документів.

Також, встановлено, що заява подана з порушенням вимог ст. 175 ЦПК України, оскільки в заяві :

- не зазначено повної адреси місця проживання заявника, зокрема, поштовий індекс, назву вулиці, номер будинку, адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;

- не зазначено відомості щодо заінтересованої особи, а саме - ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України заінтересованої особи, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;

- не зазначено обставин на підтвердження прийняття заявником у встановленому законом порядку спадщини після смерті ОСОБА_2 ;

- не зазначено відомостей з погосподарських книг щодо господарства, в якому проживав спадкодавець ОСОБА_2 , а також відомостей щодо складання ОСОБА_2 заповіту та наявність спадкоємців за заповітом.

Крім того, суд роз`яснює заявнику, що у даній категорії справ, заявником можуть бути територіальні громади в особі відповідних органів місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини, а тому заявнику необхідно вказати належну заінтересовану особу у справі.

За таких обставин, заявнику необхідно надати строк для усунення недоліків заяви, а саму заяву - залишити без руху.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185, 260, 261, 318, 353 ЦПК України, -

ухвалила:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Наркевицька територіальна громада про встановлення факту родинних відносин залишити без руху та надати строк для усунення вищевказаних недоліків заяви не пізніше десяти днів з дня отримання ухвали.

Розяснити заявнику, що в разі якщо у вказаний строк недоліки заяви не будуть усунуті, заява вважається неподаною і повертається заявникові.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення28.12.2023
Оприлюднено29.12.2023
Номер документу115989342
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —671/2832/23

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні