Ухвала
від 13.12.2023 по справі 495/8735/23
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про витребування доказів та відкладення розгляду справи

Справа № 495/8735/23

Номер провадження 2-а/495/66/2023

13 грудня 2023 рокум. Білгород-Дністровський

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області в складі:

головуючого судді Боярського О.О.,

за участі секретаря судових засідань Червинській І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Білгород-Дністровський справу за позовом ОСОБА_1 до Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

Позивач подав клопотання у якому просить суд витребувати від Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області оригінал постанови про накладення на ОСОБА_1 адміністративного стягнення серії БАД №612195 від 14.08.2023 року.

Сторони у судове засідання не з`явились.

У відповідності з ч.4ст. 229 ЦПК України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи та вимоги клопотання, суд вважає за необхідне задовольнити його з огляду на наступне.

Згідно ч. 1 ст. 72 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до ч.ч. 1,2 ст. 76 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановленихстаттею 78цього Кодексу. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Суб`єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі.

Згідно приписамист. 80 КАС України, Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинахдругійтатретійстатті 79 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Про витребуваннядоказів завласною ініціативоюабо заклопотанням учасникасправи,або провідмову увитребуванні доказівсуд постановляєухвалу. Будь-якаособа,у якоїзнаходиться доказ,повинна видатийого навимогу суду. Особи,які немають можливостіподати доказ,який витребовуєсуд,або немають можливостіподати такийдоказ увстановлені строки,зобов`язані повідомитипро цесуд іззазначенням причинпротягом п`ятиднів здня врученняухвали. У випадкунеповідомлення судупро неможливістьподати докази,витребувані судом,а такожза неподаннятаких доказівбез поважнихпричин,суд застосовуєдо відповідноїособи заходипроцесуального примусу,визначені цимКодексом. У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Оскільки позивачем оскаржується постанова Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області про накладення адміністративного стягнення на позивача, задля встановлення об`єктивних обставин у справі суду необхідно витребувати оригінал вказаної постанови.

Керуючись статями77,81,84,240,247,258 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Витребувати від:

- Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області оригінал постанови про накладення на ОСОБА_1 адміністративного стягнення серії БАД №612195 від 14.08.2023 року.

.

Витребувані докази направити до Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області за адресою: 67707, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Військової Слави, 27.

Відкласти розгляд справина 10 січня 2024 року на 09 годину 20 хвилин.

У судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Боярський

Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено29.12.2023
Номер документу115989641
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення адміністративного стягнення

Судовий реєстр по справі —495/8735/23

Ухвала від 13.03.2024

Адміністративне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Савицький С. І.

Ухвала від 13.12.2023

Адміністративне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Ухвала від 24.08.2023

Адміністративне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні