Ухвала
від 28.12.2023 по справі 363/7338/23
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"28" грудня 2023 р. Справа № 363/7338/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

28 грудня 2023 року Вишгородського районного суду Київської області Рудюк О.Д., розглянувши матеріали цивільної справи №363/7338/23 за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Обслуговуючого кооперативу «Озерний Край» (07341, Київська область, Вишгородський район, с. Жукин, масив Озерний), третя особа: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бережний Вадим Олександрович ( АДРЕСА_2 ) про стягнення грошових коштів, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом про стягнення з ОК «Озерний Край» грошових коштів, посилаючись на те, що 06.08.2019 року між позивачем та відповідачем укладено договір купівлі-продажу земельної ділянки. Вартість земельної ділянки складала 29900,00грн. і мала бути сплачена відповідачем до підписання договору купівлі-продажу. Однак, відповідач не сплатив позивачу вартість земельної ділянки, в результаті чого позивач вимушений звернутися до суду.

Справа підсудна Вишгородському районному суду Київської області.

При підготовці справи до судового розгляду були вивченні матеріали.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175-177 ЦПК України.

Підстави для залишення її без руху та відмові у відкритті провадження відповідно до ст.ст.185, 186 ЦПК України відсутні.

Відповідно до ч.4 ст.19ЦПК спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, як через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ч.1 ст.274ЦПК порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин.

Відповідно до ч.6 ст.19 ЦПК України, для цілей цього Кодексу малозначними справами є:

1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

З огляду на предмет поданого позову, дана справа має ознаки малозначної справи та не підпадає під обмеження, визначені ч.4 ст.274 цього Кодексу, тому віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.3 ст.279ЦПК підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться.

Керуючись ст.187 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Обслуговуючого кооперативу «Озерний Край» (07341, Київська область, Вишгородський район, с. Жукин, масив Озерний), третя особа: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бережний Вадим Олександрович ( АДРЕСА_2 ) про стягнення грошових коштів та відкрити провадження по цивільній справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Судове засідання призначити на 10 годину 30 хвилин 26 лютого 2024 року у приміщенні Вишгородського районного суду Київської області за адресою: вул.Кургузова,7, м.Вишгород Київської області, 07301, викликати в судове засідання сторін.

Відповідач може подати до суду у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів, що підтверджують заперечення проти позову, а позивачу копію відзиву та доданих до нього документів. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати відповідь на відзив, а відповідач заперечення. Інші учасники справи мають право подати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання відзиву на позовну заяву .

Роз`яснити відповідачу право на пред`явлення зустрічного позову у строк для подання відзиву.

Роз`яснити сторонам у справі, що відповідно до ч.3 ст.83ЦПК України відповідач повинен подати суду докази разом з поданням відзиву.

Крім того, сторони мають можливість отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://vsh.ko.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.Д. Рудюк

Дата ухвалення рішення28.12.2023
Оприлюднено29.12.2023
Номер документу115994195
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошових коштів

Судовий реєстр по справі —363/7338/23

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні