Постанова
від 20.11.2007 по справі 14/5302
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/5302

                                       ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ                                 

                                                                                                              

ПОСТАНОВА             

І М Е Н Е М  У К Р А Ї Н И

          "20" листопада 2007 р. 13 год. 30 хв.                                     Справа №  14/5302а

Господарський суд у складі головуючого судді Хабазні Ю.А., при секретарі судового засідання Лоханько О.І., за участю представника позивача Мороз Т.Б., (за довіреністю), розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси у приміщенні суду адміністративну справу за позовною заявою

позивачауправління Пенсійного фонду України в Тальнівському районі

до відповідачадочірнього підприємства Будівельно-монтажне управління «Тальнегазбуд»колективного підприємства «Газбуд»

про              стягнення 248,04 грн., –

УСТАНОВИВ:

Заявлено позов про стягнення 248 грн.  фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" за вересень –жовтень 2007 року.

У судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав.

Відповідач був належним чином (рекомендованим листом) повідомлений про час і місце судового розгляду, однак наданого законом права на участь у судовому засіданні не використав, на пропозицією суду в направлених йому ухвалі про порушення провадження у адміністративній справі та повістках заперечень на позов не надіслав, про причини неприбуття у судове засідання не повідомив, що відповідно до ч. 2 ст.128 Кодексу адміністративного судочинства України не є перешкодою для розгляду справи.

Відповідно до ст.ст. 71, 128 та ч.3 ст.160 Кодексу адміністративного судочинства України справу вирішено на підставі наявних у ній доказів, у судовому засіданні оголошено вступну  та резолютивну частини рішення.

Заслухавши представника позивача та дослідивши наявні у справі докази суд встановив наступне.

Відповідно до вимог Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (далі –Закон) відповідач в установленому порядку зареєстрований платником і зобов‘язаний сплачувати страхові внески до Пенсійного фонду України (далі –Фонд).

Відповідно до п.2 Прикінцевих і перехідних положень Закону, ст.2 і 4 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" відповідач зобов'язаний відшкодовувати понесені Фондом витрати на виплату і доставку пільгових пенсій. Так, позивач здійснює громадянину Лещенко А.Ф., який працював у відповідача, виплати пенсії, призначені призначеної відповідно до п. “б” –“з” ст.13 Закону України «Про пенсійне забезпечення».

24.09.2007 та 23.10.2007 позивач направив відповідачу розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за вищеназваний період, які були вручені і не були оскаржені в установленому порядку, у зв'язку з чим вказана сума зобов'язань є узгодженою.

Вказані обставини відповідачем не заперечуються і підтверджуються наявними у справі матеріалами, зокрема, розрахунками фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, направленими позивачем відповідачу, письмовим поясненням відповідача, а також зафіксованими у протоколі судового засідання поясненнями представника позивача.

Невиконання відповідачем покладеного на нього ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення”, п.2 Перехідних положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, п.6.8 інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України,  затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України 19.12.2003 №21-1, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 за №64/8663, щодо відшкодування Фонду у встановлені строки витрат на доставку і виплату пільгових пенсій є правовою підставою для стягнення залишку заборгованості у примусовому порядку.

Таким чином, позов підлягає задоволенню.

Враховуючи, що позов подано Фондом, який звільнений від сплати судових витрат, останні підлягають стягненню з відповідача у розмірі 2,48 грн. судового збору на користь Державного бюджету України.

Керуючись ст.ст. 94, 161, 163, 186, підпунктом 3 пункту 3 Прикінцевих і перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з дочірнього підприємства Будівельно-монтажне управління «Тальнегазбуд»колективного підприємства «Газбуд»(м. Тальне, вул. Зої Космодем'янської, 51, ідентифікаційний код 05755973):

на користь управління Пенсійного фонду України в Тальнівському районі (м. Тальне, вул. Леніна, 15, ідентифікаційний код 21366691) 248,04 грн. фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення"

в доход державного бюджету України через місцевий (за місцезнаходженням відповідача) орган державної податкової служби для зарахування на реєстраційний рахунок ВДК у м. Черкаси №31117095700002 в управлінні Державного казначейства в Черкаській області, МФО 854018, 2,48 грн. державного мита.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через господарський суд Черкаської області шляхом подання заяви про апеляційне оскарження на протязі 10 днів з дня складення повного тексту постанови та наступного подання апеляційної скарги протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                         Хабазня Ю.А.

Повний текст постанови складено 26.11.2007    

Дата ухвалення рішення20.11.2007
Оприлюднено30.11.2007
Номер документу1159966
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/5302

Постанова від 20.11.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні