Ухвала
від 28.12.2023 по справі 924/502/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"28" грудня 2023 р.Справа № 924/502/20

м. Хмельницький

Суддя Господарського суду Хмельницької області Музика М.В., розглянувши клопотання ліквідатора про продовження строків ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора у справі

про банкрутство

приватного підприємства "Вигода", с. Видава Волочиського району Хмельницької області

ВСТАНОВИВ:

ухвалою господарського суду Хмельницької області від 18.05.2020 року відкрито провадження у справі про банкрутство приватного підприємства "Вигода" (31270, Хмельницька область, Волочиський район, с. Видава, вул. Трудова, 12, код 33233377). Визнано грошові вимоги товариства з обмеженою відповідальністю "Серединецьке" (30440, Хмельницька область, Шепетівський район, с. Мокіївці, вул. Дорожня, буд. 4, код 32678262) в загальній сумі 2337695,68 грн.

Введено процедуру розпорядження майном боржника строком на сто сімдесят календарних днів, до 03.11.2020 р. Розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Ведмедєва Сергія Сергійовича, 01001, м. Київ. Призначено попереднє засідання суду.

З метою виявлення кредиторів боржника 19.05.2020 року оприлюднено повідомлення про відкриття провадження у справі банкрутство приватного підприємства "Вигода" на офіційному веб-порталі судової влади України.

Постановою від 06.10.2020 року припинено процедуру розпорядження майном приватного підприємства "Вигода" та повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого Ведмедєва Сергія Сергійовича. Визнано приватне підприємство "Вигода" банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру у справі строком на 12 місяців, до 06.10.2021 року.

Ліквідатором приватного підприємства "Вигода" призначено арбітражного керуючого Ведмедєва Сергія Сергійовича, 01001, м. Київ, а/с 116, код 3314108317, свідоцтво №1795 від 19.06.2017 року, e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1

Ухвалою суду від 21.09.2022 року клопотання арбітражного керуючого Ведмедєва С.С. про відсторонення від виконання повноважень ліквідатора ПП «Вигода» задоволено. Відсторонено арбітражного керуючого Ведмедєва Сергія Сергійовича від виконання повноважень ліквідатора приватного підприємства "Вигода". Заяву арбітражного керуючого Каратуна Євгена Євгеновича про призначення його ліквідатором ПП «Вигода» задоволено. Призначено ліквідатором приватного підприємства "Вигода" арбітражного керуючого Каратуна Євгена Євгеновича (свідоцтво №2017 від 09.11.2021 року, код НОМЕР_1 , АДРЕСА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2 ). Продовжено строк ліквідації банкрута до 21.12.2022 року та зобов`язано ліквідатора банкрута у строк до 21.12.2022 року надати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс у відповідності до вимог статті 65 Кодексу України з процедур банкрутства. Ухвалою суду від 22.03.2023 року продовжено строк ліквідаційної процедури до 21.06.2023 року. Ухвалою суду від 21.06.2023 року продовжено строк ліквідаційної процедури до 21.09.2023 року.

Ухвалою суду від 22.09.2023 року продовжено строк ліквідаційної процедури до 21.12.2023 року.

27.12.2023 року від ліквідатора арбітражного керуючого Каратуна Є.Є. надійшло клопотання про продовження строків ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора у справі №924/502/20 на 6 місяців, яке мотивоване необхідністю вчинення дій щодо інвентаризації та актуалізації вартості майна, що входить до ліквідаційної маси боржника; пошуку, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; отримання відповідей на запити ліквідатора від державних органів та установ щодо майна боржника.

З приводу поданого ліквідатором клопотання судом враховується наступне.

Частиною 1 ст. 3 ГПК України передбачено, що судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

Відповідно до ч.1 ст.12 Кодексу України з процедур банкрутства (далі КУзПБ) арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право звертатися до господарського суду та суду загальної юрисдикції у випадках, передбачених цим Кодексом; скликати збори і комітет кредиторів та брати в них участь з правом дорадчого голосу; отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Кодексом; залучати для забезпечення виконання своїх повноважень на договірних засадах інших осіб та спеціалізовані організації з оплатою їхньої діяльності за рахунок боржника, якщо інше не встановлено цим Кодексом чи угодою з кредиторами; запитувати та отримувати документи або їх копії від юридичних осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування та від фізичних осіб за їхньою згодою; отримувати інформацію з державних реєстрів; подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх повноважень; здійснювати інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Частиною 1 ст.58 КУзПБ передбачено, що суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців. Згідно ст.65 КУзПБ після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів. Ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи банкрута.

Ст. 9 Конституції України передбачено, що чинні міжнародні договори, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, є частиною національного законодавства України.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 5 ГПК України здійснюючи правосуддя, господарський суд захищає права та інтереси фізичних та юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

На розширення положення Основного Закону в ст. 17 Закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" зазначено, що суди застосовують при розгляді справ Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини як джерело права.

Частина 4 ст. 11 ГПК України передбачає застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 р. і протоколи до неї, згоду на обов`язковість яких надано Верховною Радою України та практику Європейського суду з прав людини як джерело права.

Пунктом 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод гарантовано, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру.

У рішенні Європейського Суду з прав людини "Савенков проти України" від 02.05.2013р. "Папазов проти України" від 15.03.2012р. зазначено, що розумність тривалості провадження повинна визначатися з огляду на обставини справи та з урахуванням таких критеріїв: складність справи, поведінка заявника та відповідних органів влади, а також ступінь важливості предмета спору для заявника.

Наряду із основним завданням Кодексу України з процедур банкрутства та відповідно провадження у справі про банкрутство - відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом із наступною ліквідацією - є задоволення вимог кредиторів. Тому, без вичерпного використання всіх можливостей такого задоволення та всіх правових засобів погашення вимог кредиторів закінчення ліквідаційної процедури неможливо.

Згідно ч.ч. 1, 2, 6 ст. 119 ГПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення. Встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду. Про поновлення або продовження процесуального строку суд постановляє ухвалу.

Пунктом 1-6 Прикінцевих та перехідних положень КУзПБ передбачено, що тимчасово, під час дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX, а також протягом шести місяців після його припинення чи скасування господарський суд за клопотанням комітету кредиторів, кредитора, арбітражного керуючого чи з власної ініціативи може продовжити строки проведення попереднього засідання суду у справі про банкрутство (неплатоспроможність) звернення у межах провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) про визнання недійсними правочинів, вчинених боржником, дії мораторію на задоволення вимог кредиторів, оголошення про проведення першого, повторного та/або другого повторного аукціону, виконання плану санації (у тому числі якщо провадження у справі про банкрутство продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом") чи реструктуризації боргів боржника, процедури розпорядження майном, ліквідації, реструктуризації боргів боржника та погашення боргів боржника.

Судом встановлено, що передбачені Кодексом України з процедур банкрутства заходи у повному обсязі не проведені. Таким чином, зважаючи на те, що станом на даний час ліквідатор боржника продовжує вчиняти дії щодо виявлення майнових активів боржника, їх реалізації та суду не подано на затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, суд вважає за необхідне продовжити строк ліквідаційної процедури на 3 місяці, частково задовольнивши відповідне клопотання ліквідатора.

Керуючись ст.ст.1, 2, 6, 12, 61, п.12 розділу Прикінцеві та перехідні положення КУзПБ, ст.ст. 119, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

клопотання від 20.12.2023 року ліквідатора ПП "Вигода" арбітражного керуючого Каратуна Є.Є. про продовження строків ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора у справі №924/502/20 задовольнити частково.

Продовжити строк проведення ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора ПП "Вигода" у справі №924/502/20 на три місяці, до 21.03.2024 року.

В решті клопотання відмовити.

Ліквідатору ПП "Вигода" арбітражному керуючому Каратуну Є.Є. забезпечити виконання повноважень ліквідатора банкрута в порядку, визначеному ст.61 Кодексу України з процедур банкрутства та належне виконання заходів, передбачених ст.ст. 62-64 Кодексу України з процедур банкрутства, спрямованих на задоволення вимог кредиторів. За результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства, подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов`язків.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, 28.12.2023 року, та не підлягає оскарженню.

Суддя Музика М.В.

Віддрук. у 5 прим: 1 - до справи; 2,3 - кредитору ТОВ "Серединецьке" (30440, Хмельницька область, Шепетівський район, с. Мокіївці, вул. Дорожня, буд. 4; 30400, Хмельницька область, м. Шепетівка, Проспект Миру, 28А) - рек. з пов. про вручення; 4 - арб. кер. Каратун Є.Є. (49044, м. Дніпро, вулиця Шевченка, 37; ІНФОРМАЦІЯ_2) - рек. з пов. про вручення; 5 - кредитору ГУ ДПС у Хмельницькій області (km.official@tax.gov.ua)

Дата ухвалення рішення28.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116003503
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —924/502/20

Ухвала від 15.05.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Музика М.В.

Ухвала від 30.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Музика М.В.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Музика М.В.

Ухвала від 10.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Музика М.В.

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Музика М.В.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Музика М.В.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Музика М.В.

Ухвала від 17.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Музика М.В.

Ухвала від 28.12.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Музика М.В.

Ухвала від 02.11.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Музика М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні