Ухвала
від 26.12.2023 по справі 953/12473/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/12473/23

н/п 2/953/5506/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

"26" грудня 2023 р. м. Харків

Суддя Київського районного суду м. Харкова Власова Ю.Ю., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Харківської державної академії дизайну і мистецтв про визнання протиправним і скасування наказу про відрахування та поновлення на навчанні,

позивач ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 ,

представник позивача ОСОБА_2 , АДРЕСА_2 ,

відповідач Харківська державна академія дизайну і мистецтв, м. Харків, вул. Мистецтв, 8,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 в інтересах якого діє адвокат Фадєєв О.П. звернувся до Київського районного суду м. Харкова з позовною заявою до Харківської державної академії дизайну і мистецтв з позовом про визнання протиправним і скасування наказу про відрахування та поновлення на навчанні.

Подана до суду позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України, підсудна Київському районному суду м. Харкова.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи передачі за підсудністю, відмови у відкритті провадження при відкритті провадження судом не встановлено.

Враховуючи ціну позову, дана справа підпадає під ознаки малозначної справи, передбачені п. 1 ч. 6ст. 19 ЦПК України, та підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, відповідно до вимогст. 274 ЦПК України.

Відповідно до ч. 5 ст.279 ЦПК України,суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Дослідивши матеріали, додані до позовної заяви, враховуючи ту обставину, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі вимагає проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, вважаю необхідним з власної ініціативи проводити розгляд справи з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст.184-187,275,278, 279 ЦПК України, суддя -

п о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду тавідкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Харківської державної академії дизайну і мистецтв про визнання протиправним і скасування наказу про відрахування та поновлення на навчанні.

Розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити проведення судового засідання на28 грудня 2023 року об 11 годині 45 хвилину приміщенні Київського районного суду м. Харкова за адресою: м. Харків, вул. Валентинівська, 7Б.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК України, у встановлений строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У зв`язку з наявністю у суді технічної можливості, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, що відповідає положенням ч. 1 ст. 212 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://www.reyestr.court.gov.uaна офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Копію ухвали проприйняття позовної заяви до розгляду тавідкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя - Ю.Ю. Власова

Дата ухвалення рішення26.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116007660
СудочинствоЦивільне
Сутьвідрахування та поновлення на навчанні, позивач ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 , представник позивача ОСОБА_2 , АДРЕСА_2 , відповідач Харківська державна академія дизайну і мистецтв, м. Харків, вул. Мистецтв, 8

Судовий реєстр по справі —953/12473/23

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні