Ухвала
від 25.12.2023 по справі 539/4573/23
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 539/4573/23 Номер провадження 22-ц/814/5341/23Головуючий у 1-й інстанції Мирошникова О. Ш. Доповідач ап. інст. Абрамов П. С.

У Х В А Л А

25 грудня 2023 року м. Полтава

Полтавський апеляційнийсуд ускладі судді-доповідачаАбрамова П.С.,вирішуючи питанняпро відкриттяапеляційного провадження за апеляційноюскаргою представника ОСОБА_1 , адвоката Павелка Р.С., на ухвалу Лубенського міськрайонного суду Полтавської області від 06 грудня 2023 року, що постановленаза результатомрозгляду клопотання представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Павелка Р.С., про призначення експертизи

у справіза позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи Лубенський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Лубенському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, ОСОБА_3 , про виключення відомостей з актового запису про народження дитини

УСТАНОВИВ:

Ухвалою Лубенського міськрайонного суду Полтавської області від 06 грудня 2023 року задоволено клопотання представника позивача про призначення експертизи. Призначено у справі судово-біологічну (судово-генетичну) експертизу, проведення якої доручено експертам Львівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (Україна, місто Львів, вулиця Конюшинна, будинок 24; фактична адреса: місто Львів, вулиця Збиральна, будинок 24). Поставлено експертутаке питання:Чи є ОСОБА_1 ,який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 ,біологічним батькомнеповнолітньої ОСОБА_4 ,яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_2 ? Попереджено експерта про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на експерта обов`язків за статтями 384, 385 Кримінального кодексу України. Вирішено надати експерту дозвіл на повне або часткове знищення об`єктів експертизи. Встановлено строк проведення експертизи - два місяці з дня отримання експертом цієї ухвали. Витрати за проведення експертизи покладено на позивача .Зобов`язано ОСОБА_1 з`явитися у визначений експертом час для відбору біологічних зразків. Зобов`язати ОСОБА_2 забезпечити явку неповнолітньої ОСОБА_4 у визначений експертом час для відбору біологічних зразків. Попереджено сторони справи про наслідки ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів, або від іншої участі в експертизі за статтею 109 ЦПК України. Вирішено передати експертові для проведення експертизи цю ухвалу, копію позовної заяви, копію свідоцтва про народження дитини та копію витягу з Державного реєстру актів цивільного стану. На час необхідний для проведення експертизи зупинено провадження у справі.

Із вказаною ухвалою не погодився ОСОБА_1 та оскаржив її в апеляційному порядку через свого представника адвоката Павелка Р.С.

Апеляційна скарга подана до Полтавського апеляційного суду за допомогою системи «Електронний суд».

Апеляційна скарга не може бути прийнята судом до розгляду та підлягає залишенню без руху, оскільки скаржником не дотримано у повному обсязі вимогистатті 356 ЦПК Українищодо оформлення апеляційної скарги.

Відповідно до вимог пункту 2 частини четвертоїстатті 356 ЦПК Українидо касаційної скарги додаються, зокрема, копії скарги та доданих письмових матеріалів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, якщо така скарга та додані матеріали подаються до суду в електронній формі через електронний кабінет. У разі подання скарги та доданих матеріалів в електронній формі через електронний кабінет до неї додаються докази надсилання її копії та копій доданих матеріалів іншим учасникам справи з урахуванням положеньстатті 43цього Кодексу;

Частиною сьомоюстатті 43 ЦПК Українипередбачено, що у разі подання до суду в електронній формі заяви по суті справи, зустрічного позову, заяви про збільшення або зменшення позовних вимог, заяви про зміну предмета або підстав позову, заяви про залучення третьої особи, апеляційної скарги, касаційної скарги та документів, що до них додаються, учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання таких матеріалів іншим учасникам справи.

Такі документи в електронній формі направляються з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а уразі відсутностів іншогоучасника справиелектронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету -у паперовій формі листом з описом вкладення.

Якщо інший учасник справи відповідно до частини шостоїстатті 14 цього Кодексузобов`язаний зареєструвати електронний кабінет, але не зареєстрував його, учасник справи, який подає документи до суду в електронній формі з використанням електронного кабінету, звільняється від обов`язку надсилання копій документів такому учаснику справи.

Подавши апеляційнускаргу черезелектронний кабінетв системі«Електронний суд»,скаржник надіславїї копіютільки одномуучаснику справи - Лубенський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Лубенському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про надав квитанцію № 278773 про доставку документу до зареєстрованого електронного кабінету.

Разом із тим, не виконав вимоги процесуального закону щодо надсилання копії апеляційної скарги іншим учасникам справи, а саме: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 .

Таким чином, апеляційну скаргу необхідно залишити без руху у порядку ч. 3 ст. 357 ЦПК України.

Для належногоусунення недоліківскаржнику необхідно у строк десять днів з моменту отримання копії даної ухвали надати до Полтавського апеляційного суду на ім`я судді-доповідача П.С. Абрамова заяву про усунення недоліків (із зазначенням номеру справи) до якої долучити докази надсилання копій апеляційної скарги до електронного кабінету інших учасників справи, а у разі відсутності в інших учасників справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в інших учасників справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення.

Керуючись статтями354, 356, ч. 2 ст. 357 ЦПК України

ПОСТАНОВИВ:

Апеляційну скаргу представника ОСОБА_1 , адвоката Павелка Р.С., на ухвалу Лубенськогоміськрайонного судуПолтавської областівід 06грудня 2023року - залишити без руху.

Надати строк для усунення недоліків касаційної скарги, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення цієї ухвали.

У разі невиконання у встановлений строк вимог цієї ухвали апеляційну скаргу буде визнано неподаною та повернуто скаржнику у передбаченому ч. 2 ст. 357, ст. 185 ЦПК України порядку.

Ухвала набирає законної сили з дня її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя П.С. Абрамов

Дата ухвалення рішення25.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116016063
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —539/4573/23

Ухвала від 24.05.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Мирошникова О. Ш.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Мирошникова О. Ш.

Постанова від 06.02.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Мирошникова О. Ш.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Мирошникова О. Ш.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Мирошникова О. Ш.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні