Ухвала
від 28.12.2023 по справі 340/2981/23
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

28 грудня 2023 року м. Дніпросправа № 340/2981/23

Третій апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого - судді Юрко І.В., суддів: Білак С.В., Чабаненко С.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Новомиргородського психоневрологічного інтернату про відкликання апеляційної скарги по справі №340/2981/23 за позовом Новомиргородського психоневрологічного інтернату до Департаменту соціального захисту населення Кіровоградської обласної військової адміністрації про визнання протиправними дій, наказу та зобов`язання утриматися від вчинення дій,-

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Кіровоградського окружного адміністративного суду від 06.10.2023 року у справі №340/2981/23 у задоволенні адміністративного позову Новомиргородського психоневрологічного інтернату відмовлено.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, позивач подав апеляційну скаргу, в якій просив рішення суду скасувати та ухвалити нове рішення про задоволення позовних вимог.

Вказана апеляційна скарга подана 11.10.2023 року та підписана в.о. директора Новомиргородського психоневрологічного інтернату Гончаренком Є.М..

Ухвалами Третього апеляційного адміністративного суду від 10 листопада 2023 року відкрито апеляційне провадження за вказаною скаргою та призначено розгляд справи в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

21.11.2023 року на адресу суду надійшла заява про відкликання апеляційної скарги у порядку ч.5 ст.303 КАС України. Заява підписана директором Новомиргородського психоневрологічного інтернату Лила І.Д..

В обгрунтування заяви зазначено, що з 13.10.2023 року ОСОБА_1 є директором Новомиргородського психоневрологічного інтернату та уповноваженою особою, яка має право вчиняти дії від імені юридичної особи, відповідно до рішення Кіровоградської обласної ради від 06.10.2023 року №387. ОСОБА_1 як керівник позивача, повністю відмовляється від апеляційної скарги та просить не розглядати її по суті.

Розглянувши заяву Новомиргородського психоневрологічного інтернату про відкликання апеляційної скарги, суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до частини п`ятої статті 303 Кодексу адміністративного судочинства України до закінчення апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї повністю або частково, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині. Питання про прийняття відмови від апеляційної скарги і закриття у зв`язку з цим апеляційного провадження вирішується судом апеляційної інстанції, що розглядає справу, в судовому засіданні. Про прийняття відмови від скарги та закриття у зв`язку з цим апеляційного провадження суд постановляє ухвалу. У разі закриття апеляційного провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення повторне оскарження цього рішення особою, яка відмовилася від скарги, не допускається.

Відповідно до пункту 1 частини першої статті 305 Кодексу адміністративного судочинства України суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, зокрема якщо після відкриття апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, заявила клопотання про відмову від скарги, за винятком випадків, коли є заперечення інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги.

21.11.2023 року до Третього апеляційного адміністративного суду надійшла заява-повідомлення, підписана заступниками директора Гончаренком Є.М. та Пухлій С.В., в якій останні просять не приймати відмову від позову та/або апеляційної скарги та продовжувати апеляційний розгляд, оскільки рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 06.10.2023 року прямо впливає на правове становище вказаних осіб, права та інтереси яких порушені відповідачем.

Відповідно до частини третьої статті 55 Кодексу адміністративного судочинства України юридична особа незалежно від порядку її створення, суб`єкт владних повноважень, який не є юридичною особою, беруть участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її (його) імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи, суб`єкта владних повноважень), або через представника.

Апеляційний суд таку заяву-повідомлення до уваги не приймає, оскільки згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 28.11.2023 року, керівником юридичної особи, яка має право вчиняти дії від імені юридичної особи з 13.10.2023 року є Лила Інна Дмитрівна, яка подала заяву про відкликання апеляційної скарги від імені позивача (а.с.149-150).

Особи, які приєдналися до апеляційної скарги, відсутні.

Підстав для не прийняття відмови від апеляційної скарги судом не встановлено.

Посилання заявників ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в заяві-повідомленні на частину 5 статті 238 КАС України, апеляційний суд до уваги не приймає, оскільки стаття 238 КАС України містить лише дві частини, та вказана норма передбачає закриття провадження у справі, що не є тотожним закриттю апеляційного провадження.

З урахуванням викладеного суд дійшов висновку про прийняття відмови від апеляційної скарги та закриття апеляційного провадження.

Керуючись статями 55, 242, 246, 303, 305, 321, 325, 328, 329 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Прийняти заяву Новомиргородського психоневрологічного інтернату про відкликання апеляційної скарги.

Закрити апеляційне провадження у справі №340/2981/23 за позовом Новомиргородського психоневрологічного інтернату до Департаменту соціального захисту населення Кіровоградської обласної військової адміністрації про визнання протиправними дій, наказу та зобов`язання утриматися від вчинення дій.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання і може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів.

Головуючий - суддяІ.В. Юрко

суддяС.В. Білак

суддяС.В. Чабаненко

Дата ухвалення рішення28.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116020778
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій, наказу та зобов`язання утриматися від вчинення дій

Судовий реєстр по справі —340/2981/23

Ухвала від 28.12.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 10.11.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 10.11.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 20.10.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Рішення від 06.10.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. МОМОНТ

Ухвала від 05.06.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. МОМОНТ

Ухвала від 22.05.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. МОМОНТ

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні