Ухвала
від 28.12.2023 по справі 498/1929/23
ВЕЛИКОМИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №498/1929/23

Провадження по справі №2/498/373/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

та призначення підготовчого судового засідання

28 грудня 2023 року сел. Велика Михайлівка Одеська область

Суддя Великомихайлівського районного суду Одеської області Чернецька Н.С., розглянувши позовну заяву

Органу опіки та піклування Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області, адреса: вул. Лермонтова, буд. 3, с. Новоборисівка, Роздільнянського району Одеської області,

до

ОСОБА_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 ,

третя особа:

КУ «Центр надання соціальних послуг Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області», адреса: вул. Лермонтова, буд. 3, с. Новоборисівка, Роздільнянського району Одеської області

про позбавлення батьківських прав,

встановив:

11 грудня 2023 року до Великомихайлівського районного суду Одеської області в надійшла позовна заява Органу опіки та піклування Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області до ОСОБА_1 третя особа: КУ «Центр надання соціальних послуг Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області» про позбавлення батьківських прав.

27 грудня 2023 року судом отримана інформація про зареєстроване у встановленому порядку місце проживання відповідача.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України.

Підстави, визначені статтями 186-185 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Позовна заява підсудна Великомихайлівському районному суду Одеської області.

З наведених підстав доходжу висновку про можливість прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Позовну заяву слід розглядати за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ч.1 ст.189 ЦПК України, у справі необхідно розпочати підготовче провадження та призначити підготовче судове засідання.

Крім того, згідно зі ст. 45 ЦПК України, суд під час розгляду справи повинен забезпечити захист прав малолітніх або неповнолітніх осіб.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 Сімейного кодексу України, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 ЦПК України.

Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 189, 190 ЦПК України, суддя

постановив:

Прийняти до розгляду позовну заяву Органу опіки та піклування Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області до ОСОБА_1 третя особа: КУ «Центр надання соціальних послуг Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області» про позбавлення батьківських прав та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 11:30 годину 19 лютого 2024 року в приміщенні Великомихайлівського районного суду Одеської області (вул. Пушкіна, 2-Б сел. Велика Михайлівка Одеська область).

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження, в тому числі відповідачу разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії даної ухвали подати до суду відзив на позов, одночасно надіславши копію відзиву з доданими до нього документами позивачеві та надавши суду докази такого надіслання.

Роз`яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ч.8 ст.178, ч.2 ст.191 ЦПК України, розгляне справу за наявними матеріалами.

В підготовче судове засідання викликати сторони.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://vmk.od.court.gov.ua/sud1508/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.С.Чернецька

Дата ухвалення рішення28.12.2023
Оприлюднено02.01.2024
Номер документу116030315
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —498/1929/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Чернецька Н. С.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Чернецька Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні