Ухвала
від 08.12.2023 по справі 662/1154/21
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 662/1154/21

н/п 6/766/539/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.12.2023 року м.Херсон

Херсонський міський суд Херсонської області в складі

головуючого судді Єпішина Ю.М.,

секретар Царенко Д.Р.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Херсоні цивільну справу за заявою Бериславського відділу державної виконавчої служби у Бериславському районі Херсонської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), про видачу дубліката виконавчого листа, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Херсонського міського суду Херсонської області перебуває справа за заявою Бериславського відділу державної виконавчої служби у Бериславському районі Херсонської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), заінтересовані особи: стягував Кредитна спілка «Супер Кредит», боржник ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа.

Ухвалою від 06.11.2023 року заяву прийнято до розгляду та призначено судове засідання по справі.

Заявником через систему «Електронний суд» надано заяву про залишення заяви без розгляду.

Відповідно до ч.9 ст.10 ЦПК України якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Відповідно до п.5 ч.1ст. 257 ЦПК Українисуд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо, позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку про необхідність залишення заяви без розгляду на підставіст. 257 ч.1 п. 5 ЦПК України, що не позбавляє заявника повторно звернутися до суду з даним поданням в межах встановленого законом строку для захисту своїх прав.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.257ч.1 п.5,258,260 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Заяву Бериславського відділу державної виконавчої служби у Бериславському районі Херсонської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), про видачу дубліката виконавчого листа - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу про те, що залишення позову без розгляду не перешкоджає повторному зверненню із аналогічною заявою до суду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Херсонського апеляційного суду з урахуванням перехідних положень ст. 355 ЦПК України шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. У разі, якщо ухвалу постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Ю.М.Єпішин

Дата ухвалення рішення08.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116031528
СудочинствоЦивільне
Сутьвидачу дубліката виконавчого листа

Судовий реєстр по справі —662/1154/21

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Єпішин Ю. М.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Єпішин Ю. М.

Рішення від 20.10.2021

Цивільне

Новотроїцький районний суд Херсонської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 23.06.2021

Цивільне

Новотроїцький районний суд Херсонської області

Добрострой О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні