Ухвала
від 27.12.2023 по справі 569/24914/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/24914/23

1-кс/569/9690/23

27 грудня 2023 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання Слідчий відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області майор поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів (інформації),

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області майор поліції ОСОБА_3 за погодженням із прокурором Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 шляхом надання можливості ознайомитися з ними та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

В обґрунтування клопотання вказав, що провадженні слідчого управління ГУ Національної поліції в Рівненській області знаходяться матеріали досудового розслідування внесеного до ЄРДР за №42023180000000102 від 04.12.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що службові особи КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Рівненської обласної ради, діючи в умовах воєнного стану, закупили черевиків за завищеними цінами, внаслідок чого заволоділи бюджетними коштами у великих розмірах.

29.08.2023 директором КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Рівненської обласної ради ОСОБА_5 (за результатами проведення процедури публічних закупівель - відкриті торги укладено договір №143 із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , м. Київ) на закупівлю 1047 пар черевиків на загальну суму 3,754 млн.грн. (вартість понад 3600 грн./пару).

При цьому, діючи в інтересах вищевказаної комерційної структури, службові особи КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Рівненської обласної ради за результатами проведення оцінки цінових пропозицій учасників відхилили дешевшу у понад 3 рази цінову пропозицію ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) на загальну суму 847,4 тис. грн.

Орієнтовна сума перевищення при закупівлі 1047 пар черевиків комунальним підприємством становить понад 2,5 млн. грн.

У володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 , знаходяться документи, а саме: Копії установчих документів ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) (копія Статуту).; Копії посадових інструкцій, наказів (рішення, розпорядження) про призначення на посади службових осіб ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).; Оригіналів юридичних, фінансових, бухгалтерських документів щодо господарських взаємовідносин між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: Оригіналів договорів між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), предметом яких є закупівля взуття з Специфікаціями, технічними описами, іншими додатками та змінами до них, додаткові угоди.; Оригіналів документів, які підтверджують якість продукції, видані виробником, декларації виробника на продукцію (якісні посвідчення), сертифікати відповідності, супровідні документи, що посвідчують походження продукції, її безпечність і якість товару ґатунок, категорію, дату виготовлення на підприємстві, термін реалізації, умови зберігання щодо продукції за договорами укладеними між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), предметом яких є закупівля взуття. (сертифікат відповідності/ якості/ декларація відповідності/ паспорт якості/ протокол випробувань, тощо).; Оригіналів актів невідповідності поставленого ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 )товару за договорами укладеними між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), предметом яких є закупівля взуття. (У разі їх наявності).; Оригіналів документів, які підтверджують факт прийняття товару (видаткова накладна, акт прийому-передачі) ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) від ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за договорами укладеними між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), предметом яких є закупівля взуття.; Оригіналів товарно-транспортних накладних, рахунків-фактури, специфікації, описів, пакувальних ярликів, актів прийому-передачі, довіреності на отримання продукції ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) від ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за договорами укладеними між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), предметом яких є закупівля взуття.; Оригінали документів, які підтверджують факт оплати за товар, виконання робіт -платіжні доручення, за за договорами укладеними між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), предметом яких є закупівля взуття.; Оригіналів листування між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) щодо укладених між ними договорів, щодо закупівлі взуття.

Відомості, що містяться у вказаних документах є джерелом перевірки законності прийнятих рішень, виявлення конкретних осіб, які вчинили вказаний злочин та встановлення фактичних даних, а самі документи можуть бути використані в якості доказів по кримінальному провадженню та необхідні для подальшого проведення відповідних перевірок та судових почеркознавчих експертиз та технічних експертиз документів.

Таким чином, виникла необхідність отримати тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 .

У разі відсутності вказаних документів у матеріалах даного кримінального провадження, істотно ускладниться забезпечення швидкого, повного, об`єктивного та неупередженого розслідування даного кримінального провадження та притягнення до відповідальності осіб, які вчинили кримінальне правопорушення.

Слідчий відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області майор поліції ОСОБА_3 подав суду заяву про розгляд клопотання у його відсутність, просив задовольнити.

Представник ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не з`явився, про дату та час розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії не з`явились в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи знаходяться у володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 , слідчий суддя прийшов до висновку, що документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, що містяться в даних документах можуть бути використані як докази, також використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів шляхом ознайомлення та вилучення.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. ст.107, 131, 132, 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим, що входять до складу слідчої групи, яка здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за № 42023180000000102 від 04.12.2023, а саме: старшому слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУ НП в Рівненській області ОСОБА_6 , слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУ НП в Рівненській області ОСОБА_7 , слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУ НП в Рівненській області ОСОБА_3 , старшому слідчому слідчого відділення відділення поліції №6 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_8 на тимчасовий доступ до речей та документів, які знаходяться у володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 , шляхом надання можливості ознайомитися з ними та вилучити їх (здійснити їх виїмку), зокрема до наступних документів: Копії установчих документів ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) (копія Статуту).; Копії посадових інструкцій, наказів (рішення, розпорядження) про призначення на посади службових осіб ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).; Оригіналів юридичних, фінансових, бухгалтерських документів щодо господарських взаємовідносин між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: Оригіналів договорів між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), предметом яких є закупівля взуття з Специфікаціями, технічними описами, іншими додатками та змінами до них, додаткові угоди.; Оригіналів документів, які підтверджують якість продукції, видані виробником, декларації виробника на продукцію (якісні посвідчення), сертифікати відповідності, супровідні документи, що посвідчують походження продукції, її безпечність і якість товару ґатунок, категорію, дату виготовлення на підприємстві, термін реалізації, умови зберігання щодо продукції за договорами укладеними між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), предметом яких є закупівля взуття. (сертифікат відповідності/ якості/ декларація відповідності/ паспорт якості/ протокол випробувань, тощо).; Оригіналів актів невідповідності поставленого ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 )товару за договорами укладеними між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), предметом яких є закупівля взуття. (У разі їх наявності).; Оригіналів документів, які підтверджують факт прийняття товару (видаткова накладна, акт прийому-передачі) ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) від ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за договорами укладеними між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), предметом яких є закупівля взуття.; Оригіналів товарно-транспортних накладних, рахунків-фактури, специфікації, описів, пакувальних ярликів, актів прийому-передачі, довіреності на отримання продукції ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) від ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за договорами укладеними між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), предметом яких є закупівля взуття.; Оригінали документів, які підтверджують факт оплати за товар, виконання робіт -платіжні доручення, за за договорами укладеними між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), предметом яких є закупівля взуття.; Оригіналів листування між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) щодо укладених між ними договорів, щодо закупівлі взуття.

Встановити строк дії ухвали терміном два місця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_9

Дата ухвалення рішення27.12.2023
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу116034557
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів (інформації

Судовий реєстр по справі —569/24914/23

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 11.01.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 27.12.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні