Ухвала
від 28.12.2023 по справі 904/6769/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

28.12.2023м. ДніпроСправа № 904/6769/23

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Панна С.П., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом Нікопольської окружної прокуратури, 53207, Дніпропетровська область, м.Нікополь, вул.Патріотів України, 174, код ЄДРПОУ 0290993831

до відповідача-1: фізичної особи-підприємця Баракат Яни Євгеніївни, АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1

відповідача-2: Управління благоустрою, інфраструктури та комунального господарства Нікопольської міської ради, 53213, Дніпропетровська область, м.Нікополь, вул.Металургів, 3, код ЄДРПОУ 26136719

про стягнення

СУТЬ СПОРУ:

Нікопольська окружна прокуратура звернулась до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом до відповідача-1: фізичної особи-підприємця Баракат Яни Євгеніївни, відповідача-2: Управління благоустрою, інфраструктури та комунального господарства Нікопольської міської ради та третьої особи: Антимонопольного комітету України, в якому просить суд:

- витребувати від Адміністративної колегії Південно-Східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (49004, м. Дніпро, просп. Олександра Поля, буд. 2) належним чином засвідчену копію рішення Адміністративної колегії Південно-східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України № 54/18-р/к від 06.04.2023 та документів, що стали підставою для його прийняття;

- визнати недійсним договір поставки товарів № 90/18 від 08.05.2018, укладений між Управління житлово-комунального господарства Нікопольської міської ради, правонаступником якого є Управління благоустрою, інфраструктури та комунального господарства Нікопольської міської ради та ФОП «Баракат Яна Євгеніївна»;

- стягнути з товариства ФОП «Баракат Яна Євгеніївна» (РНКНОП НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ) на користь Управління житлово-комунального господарства Нікопольської міської ради, правонаступником якого є Управління благоустрою, інфраструктури та комунального господарства Нікопольської міської ради (код за ЄДРПОУ 26136719, юридична адреса: вул. Електрометалургів, 3, м. Нікополь, 53213) 411 000 грн, а з Управління житловокомунального господарства Нікопольської міської ради, правонаступником якого є Управління благоустрою, інфраструктури та комунального господарства Нікопольської міської ради (код за ЄДРПОУ 26136719, юридична адреса: вул. Електрометалургів, 3, м. Нікополь, 53213) одержані ним за рішенням суду 411 000 грн стягнути в дохід держави;

- покласти на відповідачів обов`язок нести всі судові витрати, пов`язані з розглядом цієї справи в суді.

Дана позовна заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Вимоги до змісту позовної заяви передбачені ст.162 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до п.2 ч.3 ст.162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта (для фізичних осіб - громадян України), якщо такі відомості відомі позивачу, вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців), відомі номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

В порушення вказаних вимог у поданій позовній заяві відсутня інформація про наявності/відсутності у позивача та відповідача, третьої особи електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами.

Господарський суд звертає увагу позивача, що згідно з ч.6 ст.6 Господарського процесуального кодексу України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Також, позивачем не зазначено в позовній заяві на якій стороні (позивача або відповідача) він хоче залучити третю особу: Антимонопольний комітет України.

Таким чином, позовна заява подана позивачем без додержання вимог ст.ст.162, 164 Господарського процесуального кодексу України.

За нормами ст.174 Господарського процесуального кодексу України (в редакції станом на 18.10.2023) суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху також у разі, якщо позовну заяву подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

Частиною 2 ст.174 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу (ч.3 вказаної статті).

Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою (ч.4 вказаної статті).

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.162, 164, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву залишити без руху.

Позивачу протягом 10-ти днів з дня отримання цієї ухвали, в тому числі через систему "Електронний суд", усунути недоліки позовної заяви надавши до суду:

- відомості про наявність або відсутність електронного кабінету позивача, відповідача, адвоката, третьої особи

- уточнення щодо залучення до участі у справу третьої особи: Антимонопольний комітет України.

Роз`яснити позивачу, що у разі не усунення всіх недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулась із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 28.12.2023р. та не підлягає оскарженню.

Суддя С.П. Панна

Дата ухвалення рішення28.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116041687
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення

Судовий реєстр по справі —904/6769/23

Ухвала від 23.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Панна Світлана Павлівна

Ухвала від 18.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Панна Світлана Павлівна

Ухвала від 18.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Панна Світлана Павлівна

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Панна Світлана Павлівна

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Панна Світлана Павлівна

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Панна Світлана Павлівна

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Панна Світлана Павлівна

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Панна Світлана Павлівна

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Панна Світлана Павлівна

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Панна Світлана Павлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні