Ухвала
від 27.12.2023 по справі 160/1299/23
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

27 грудня 2023 року м. Дніпросправа № 160/1299/23

Суддя Третього апеляційного адміністративного суду Прокопчук Т.С., перевіривши на відповідність нормам Кодексу адміністративного судочинства України матеріали апеляційної скарги Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків

на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 01 серпня 2023 року

по адміністративній справі за адміністративним позовом Приватного акціонерного товариства «КАМЕТ-СТАЛЬ» до Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків

про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень - рішень, -

ВСТАНОВИВ:

25 січня 2023 року позивач Приватне акціонерне товариство «КАМЕТ-СТАЛЬ» (далі по тексту ПАТ «КАМЕТ-СТАЛЬ») звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до відповідача Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків (далі по тексту СМУ ДПС по роботі з ВПП) про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень - рішень.

Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 14 серпня 2023 року адміністративний позов ПАТ «КАМЕТ-СТАЛЬ» до СМУ ДПС по роботі з ВПП про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень - рішень задоволено.

Не погодившись рішення суду першої інстанції, 06 листопада 2023 року відповідач СМУ ДПС по роботі з ВПП оскаржив його в апеляційному порядку.

Відповідно до частини 3 статті 3 Кодексу адміністративного судочинства України, провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Перевіривши апеляційну скаргу на відповідність вимогам статті 296 Кодексу адміністративного судочинства України, було встановлено, що зазначену апеляційну скаргу було подано з порушенням вимог закону, що полягають в наступному.

Відповідно до матеріалів адміністративної справи, апеляційну скаргу було подано без доказів надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копії поданої до суду апеляційної інстанції апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів або доказів її надсилання до Електронних кабінетів інших учасників справи.

Ухвалою судді Третього апеляційного адміністративного суду від 07 грудня 2023 року апеляційна скарга СМУ ДПС по роботі з ВПП залишена без руху, у зв`язку не відповідністю вимогам статті 296 Кодексу адміністративного судочинства України та скаржнику СМУ ДПС по роботі з ВПП надано строк на їх виправлення протягом десяти днів включно з моменту отримання копії ухвали судді Третього апеляційного адміністративного суду від 07 грудня 2023 року про залишення апеляційної скарги без руху, шляхом надання суду апеляційної інстанції доказів надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копії поданої до суду апеляційної інстанції апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів або доказів її надсилання до Електронних кабінетів інших учасників справи.

21 грудня 2023 року від представника скаржника СМУ ДПС по роботі з ВПП на адресу суду апеляційної інстанції надійшли: засвідчений бланк опису вкладення з поштовим штемпелем та чек про відправлення поштової кореспонденції на ім`я позивача ПАТ «КАМЕТ-СТАЛЬ» за адресою: 51925, Дніпропетровська область, м. Кам`янське, вул. Соборна 18-Б, буд. 47.

Однак, як вбачається із матеріалів адміністративної справи, зокрема, адміністративного позову, апеляційної скарги, тощо, адресою позивача ПАТ «КАМЕТ-СТАЛЬ» є: 50064, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Рудна, буд. 47.

Однак, скаржником не надано доказів надсилання листом з описом вкладення позивачу ПАТ «КАМЕТ-СТАЛЬ» копії поданої до суду апеляційної інстанції апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів на зазначену адресу.

Таким чином, скаржником не виконано вимоги ухвали судді Третього апеляційного адміністративного суду від 07 грудня 2023 року в повному обсязі, недоліки апеляційної скарги не усунуто в повному обсязі.

Відповідно до приписів частини 2 статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

У зв`язку з вищенаведеним, враховуючи, що скаржником вживаються заходи щодо усунення недоліків апеляційної скарги, визначених в ухвалі судді Третього апеляційного адміністративного суду від 07 грудня 2023 року про залишення апеляційної скарги без руху, вважаю за можливе продовжити процесуальний строк на усунення недоліків апеляційної скарги, встановлений відповідно до ухвали судді Третього апеляційного адміністративного суду від 07 грудня 2023 року та повідомити про це скаржника.

Керуючись статтею 121 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя -

УХВАЛИВ:

Продовжити Східному міжрегіональному управлінню ДПС по роботі з великими платниками податків строк на усунення недоліків апеляційної скарги Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 01 серпня 2023 року по адміністративній справі за адміністративним позовом Приватного акціонерного товариства «КАМЕТ-СТАЛЬ» до Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень - рішень.

Недоліки апеляційної скарги мають бути виконані в десятиденний строк з урахуванням поштового перебігу з дня отримання копії даної ухвали для усунення вищевказаних недоліків апеляційної скарги в порядку та спосіб, зазначений в мотивувальній частині цієї ухвали, шляхом надання доказів надсилання листом з описом вкладення позивачу Приватному акціонерному товариству «КАМЕТ-СТАЛЬ» на зазначену в матеріалах справи поштову адресу копії поданої до суду апеляційної інстанції апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів або доказів її надсилання до Електронних кабінетів інших учасників справи.

Повторно роз`яснити особі, яка подала апеляційну скаргу, що в разі не виконання ухвали і не усунення недоліків апеляційної скарги у встановлений судом строк, апеляційна скарга буде вважатися неподаною та повертається особі, яка подала апеляційну скаргу.

При усуненні недоліків апеляційної скарги у встановлений судом строк, апеляційна скарга буде вважатися поданою в день первинного її подання до адміністративного суду.

Копію ухвали про залишення апеляційної скарги без руху надіслати особі, яка її подала.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

СуддяТ.С. Прокопчук

Дата ухвалення рішення27.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116056457
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкових повідомлень - рішень

Судовий реєстр по справі —160/1299/23

Ухвала від 12.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Ухвала від 12.01.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Ухвала від 27.12.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Ухвала від 07.12.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Ухвала від 13.11.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Рішення від 01.08.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

Ухвала від 30.01.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні