Ухвала
від 19.12.2023 по справі 127/39044/23
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/39044/23

Провадження № 1-кс/127/15541/23

У Х В А Л А

Іменем України

19 грудня 2023 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницького області в складі

слідчого судді ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання: ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Вінниці в залі суду клопотання слідчого слідчого відділення відділу поліції №3 Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про накладення арешту на майно,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий слідчого відділення відділу поліції №3 Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором ОСОБА_4 , про арешт майна.

Клопотання мотивоване тим, що слідчим відділенням відділу поліції №3 Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022020050000007 від 05.01.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України, в ході здійснення якого виникла необхідність в накладенні арешту на майно, а саме на житловий будинок, загальною площею 42,4 квадратних метри; земельну ділянку з кадастровим номером 0524587900:03:001:0327, площею 0,2434 га, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд; а також на інші житлові та нежитлові будівлі та приміщення, які розміщуються за адресою: АДРЕСА_1 , власником яких є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,(ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ).

Слідчий ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, однак 19.12.2023 звернувся до суду із заявою про розгляд клопотання у його відсутність, у якій також зазначив, що вказане клопотання підтримує в повному обсязі.

Відповідно до частини другої статті 172 КПК України клопотання слідчого, прокурора, цивільного позивача про арешт майна, яке не було тимчасово вилучене, може розглядатися без повідомлення підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, їх захисника, представника чи законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо це є необхідним з метою забезпечення арешту майна.

З огляду на наведене, з метою забезпечення арешту, власник майна в судове засідання не викликався.

Відповідно до частини четвертої статті 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії в судове засідання не з`явились, слідчий суддя вважає за можливе розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Дослідивши вказане клопотання та додані до нього матеріали слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є обґрунтованим, а відтак підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до частини першої статті 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом кримінального правопорушення, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Згідно з абзацом 2 частини першої статті 170 КПК України завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Частиною першою статті 98КПК України встановлено, що речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до пунктів 1, 2 частини другої статті 173КПК України привирішенні питанняпро арештмайна слідчийсуддя,суд повиненвраховувати:правову підставудля арештумайна;можливість використаннямайна як доказу у кримінальному провадженні.

З матеріалів справи вбачається, що слідчим відділенням відділу поліції №3 Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022020050000007 від 05.01.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 , достовірно знаючи про протиправність своїх дій, маючи єдиний злочинний умисел, направлений на шахрайське заволодіння будинком та земельною ділянкою приватної власності, на території села Лани, Вінницького району, Вінницької області, в межах населеного пункту, у невстановлений досудовим розслідуванням спосіб, місці та час вступив у попередню змову з невстановленою слідством особою, матеріали досудового розслідування відносно якої виділені в окреме кримінальне провадження, та домовився з ним про виготовлення підроблених документів, необхідних для оформлення права приватної власності на будинок, що розміщується за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю подальшої приватизації земельної ділянки під вказаним будинком, законним набувачем яких є ОСОБА_6 , з метою подальшого заволодіння, шляхом обману.

21 січня 2019 року ОСОБА_5 , більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, отримав за невстановлених обставин від особи, матеріали досудового розслідування відносно якої виділені в окреме кримінальне провадження, підроблений технічний паспорт на садибний (індивідуальний) будинок, що розміщується за адресою: АДРЕСА_1 , виконавцем якого зазначено Товариство з обмеженою відповідальністю «БП ЕКСПЕРТ» (код ЄДРПОУ 40117776, юридична адреса: 04074, місто Київ, вулиця Новомостицька, будинок 25) на підставі інвентаризаційної справи №БП278/2019.

ОСОБА_5 , достовірно знаючи, що вказаний вище технічний паспорт, виконавцем якого зазначено Товариство з обмеженою відповідальністю «БП ЕКСПЕРТ» (код ЄДРПОУ 40117776, юридична адреса: 04074, місто Київ, вулиця Новомостицька, будинок 25) на підставі інвентаризаційної справи № БП278/2019, є підробленим, оскільки він не мав ні дійсного, ні уявних прав на будинок та земельну ділянку, що розміщуються за адресою: АДРЕСА_1 , а отже містить недостовірну інформацію, 21 січня 2019 року, відповідно до інформації з журналу реєстрації видачі довідок № 01-09 Лука-Мелешківської сільської ради,заведений 03 січня 2012 року, в усному порядку звернувся до уповноваженої службової особи Лука-Мелешківської сільської ради, з метою отримання Довідки виконавчого комітету Лука-Мелешківської сільської ради № 12 від 21 січня 2019 року, надавши останньому для ознайомлення документи, що підтверджують особистість та підроблений технічний паспорт на садибний (індивідуальний) будинок, що розміщується за адресою: АДРЕСА_1 , виконавцем якого зазначено Товариство з обмеженою відповідальністю «БП ЕКСПЕРТ» (код ЄДРПОУ 40117776, юридична адреса: 04074, місто Київ, вулиця Новомостицька, будинок 25) на підставі інвентаризаційної справи № БП278/2019.

Уповноважені службові особи Лука-Мелешківської сільської ради, не будучи обізнані про злочинні наміри ОСОБА_5 , на виконання його усного звернення та наданих в підтвердження документів, виготовили Довідку виконавчого комітету Лука-Мелешківської сільської ради № 12 від 21 січня 2019 року, у якій містилась інформація, що житловий будинок ОСОБА_5 розташований за адресою: АДРЕСА_1 , та передали її замовнику.

Реалізуючи свій злочинний умисел ОСОБА_5 , діючи умисно, незаконно, розуміючи протиправність своїх дій, переслідуючи єдину мету направлену на заволодіння нерухомим майном приватної власності, 05 лютого 2019 року, використовуючи завідомо підроблені офіційні документи, оскільки ті містять неправдиві відомості про те, що він має права приватної власності на будинок, що розміщується за адресою: АДРЕСА_1 , подав їх уповноваженій на здійснення реєстрації прав власності на нерухоме майно особі державному реєстратору Вороновицької селищної ради Вінницького району, Вінницької області, ОСОБА_7 , увівши таким чином в оману останню, внаслідок чого за ним, у відповідності до частини 3 статті 10 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», пункту 18 Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого 25 грудня 2015 року постановою Кабінету Міністрів України №1127, було зареєстровано право власності на об`єкт житлової нерухомості житловий будинок, загальною площею 42, 4 квадратних метри, що розміщується за адресою: АДРЕСА_1 .

Продовжуючи реалізовувати свій злочинний умисел ОСОБА_5 , 10 квітня 2019 року, звернувся до сільського голови Лука-Мелешківської сільської ради із заявою про надання йому дозволу на виготовлення технічної документації по встановленню меж земельної ділянки, що розміщується за адресою: АДРЕСА_1 , подавши завідомо підроблені офіційні документи, оскільки ті містять неправдиві відомості про те, що він має права приватної власності на будинок, що розміщується на вказаній земельній ділянці.

Уповноважені особи та депутати Лука-Мелешківської сільської ради, не будучи обізнані про злочинні наміри ОСОБА_5 , діючи відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту «б» статті 12, статей 116, 118, 121, 151, пункту 12 Розділу 10 «Перехідні положення» Земельного кодексу України, ухвалили 05 липня 2019 року рішення № 605 Лука-Мелешківської сільської ради на 25 позачерговій сесії депутатів 7 скликання «Про надання дозволу громадянину ОСОБА_5 на виготовлення технічної документації по встановленню меж земельних ділянок на території Лука-Мелешківської сільської ради, в межах населеного пункту» та передали його заявнику.

ОСОБА_5 достовірно знаючи, що вказане вище рішення Лука-Мелешківської сільської ради, отримане на підставі підроблених документів, які містять недостовірну інформацію, 08 липня 2019 року, відповідно до договору № 32-2019 від 08 липня 2019 року, звернувся до Приватного підприємства «ПРАКТИК БУД» (код ЄДРПОУ 35200610, юридична адреса: 21050, Вінницька область, місто Вінниця, вулиця Пушкіна, будинок 1), для виготовлення технічної документації, подавши відповідну заяву, копії документів на своє ім`я, витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію за ним прав власності на будинок, що розміщується за адресою: АДРЕСА_1 , копію технічного паспорту на вказаний будинок, а також рішення № 605 Лука-Мелешківської сільської ради 25 позачергової сесії депутатів 7 скликання «Про надання дозволу громадянину ОСОБА_5 на виготовлення технічної документації по встановленню меж земельних ділянок на території Лука-Мелешківської сільської ради, в межах населеного пункту», яке отримано на підставі документів, що містять недостовірні відомості.

Працівники Приватного підприємства «ПРАКТИК БУД» (код ЄДРПОУ 35200610, юридична адреса: 21050, Вінницька область, місто Вінниця, вулиця Пушкіна, будинок 1), не будучи обізнані про злочинні наміри ОСОБА_5 , на виконання договору № 32-2019 від 08 липня 2019 року,виготовили технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину ОСОБА_5 для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка розташовується за адресою: АДРЕСА_1 , та передали її замовнику.

Продовжуючи реалізовувати свій злочинний умисел ОСОБА_5 усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, 15.08.2019 звернувся до кадастрового реєстратора відділу у Тиврівському районі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, який, в свою чергу не будучи обізнаним про злочинні наміри ОСОБА_5 , на підставі розробленої технічної документації здійснив реєстрацію вказаної земельної ділянки в Єдиній державній геоінформаційній системі - Державному земельному кадастрі з присвоєнням їй кадастрового номера 0524587900:03:001:0327, площею 0,2434 га, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Далі продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу ОСОБА_5 , 12 вересня 2019 року, звернувся до сільського голови Лука-Мелешківської сільської ради із заявою про затвердження технічної документації по встановленню меж земельної ділянки, що розміщується за адресою: АДРЕСА_1 , подавши завідомо підроблені офіційні документи, оскільки тіотриманні на підставі документів у яких міститься неправдива інформація.

Уповноважені особи та депутати Лука-Мелешківської сільської ради, не будучи обізнані про злочинні наміри ОСОБА_5 , діючи відповідно до статей 12, 118, 121 Земельного кодексу України, пункту 34 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Закону України «Про державний земельний кадастр», та розглянувши подану ОСОБА_5 технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину ОСОБА_5 для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка розташовується за адресою: АДРЕСА_1 , ухвалили 20 вересня 2019 року рішення № 669 Лука-Мелешківської сільської ради на 27 сесії депутатів 7 скликання «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) ОСОБА_5 » та передали його заявнику.

В подальшому, ОСОБА_5 , діючи умисно, незаконно, розуміючи протиправність своїх дій, продовжуючи свій єдиний злочинний умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману за попередньою змовою групою осіб, а саме приватним майном ОСОБА_6 у вигляді земельної ділянки, використовуючи офіційні документи, які отримано на підставі завідомо підроблених документів, що містять неправдиві відомості, про затвердження йому технічної документації, а саме рішення № 669 Лука-Мелешківської сільської ради 27 сесії депутатів 7 скликання «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) ОСОБА_5 »; крім того витяг Державного земельного кадастру з присвоєнням земельній ділянці кадастрового номера 0524587900:03:001:0327, а також технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину ОСОБА_5 для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка розташовується за адресою: АДРЕСА_1 ; які в свою чергу отримано на підставі документів, що містять недостовірну інформацію про надання дозволу громадянину ОСОБА_5 на виготовлення технічної документації по встановленню меж земельних ділянок на території Лука-Мелешківської сільської ради, в межах населеного пункту; так як вказаний дозвіл отримано на підставі підроблених документів технічного паспорту на садибний (індивідуальний) будинок, що розміщується за адресою: АДРЕСА_1 , виконавцем якого зазначено Товариство з обмеженою відповідальністю «БП ЕКСПЕРТ» (код ЄДРПОУ 40117776, юридична адреса: 04074, місто Київ, вулицяНовомостицька, будинок 25); подав його уповноваженій на здійснення реєстрації прав власності на нерухоме майно особі державному реєстратору Комунального підприємства «Агенство адміністративних послуг» Вінницької області ОСОБА_8 , увівши таким чином в оману останнього, внаслідок чого за ОСОБА_5 , у відповідності до частини 3 статті 10 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», пункту 18 Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого 25 грудня 2015 року постановою Кабінету Міністрів України № 1127, було зареєстровано право власності на земельну ділянку з кадастровим номером 0524587900:03:001:0327, площею 0,2434 га, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Таким чином, ОСОБА_5 , використовуючи офіційні документи, які отримано на підставі завідомо підроблених документів, що містять неправдиві відомості, про затвердження йому технічної документації, а саме рішення № 669 Лука-Мелешківської сільської ради 27 сесії депутатів 7 скликання «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) ОСОБА_5 »; крім того витяг Державного земельного кадастру з присвоєнням земельній ділянці кадастрового номера 0524587900:03:001:0327, а також технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину ОСОБА_5 для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка розташовується за адресою: АДРЕСА_1 ; які в свою чергу отримано на підставі документів, що містять недостовірну інформацію про надання дозволу громадянину ОСОБА_5 на виготовлення технічної документації по встановленню меж земельних ділянок на території Лука-Мелешківської сільської ради, в межах населеного пункту; так як вказаний дозвіл отримано на підставі підроблених документів технічного паспорту на садибний (індивідуальний) будинок, що розміщується за адресою: АДРЕСА_1 , виконавцем якого зазначено Товариство з обмеженою відповідальністю «БП ЕКСПЕРТ» (код ЄДРПОУ 40117776, юридична адреса: 04074, місто Київ, вулиця Новомостицька, будинок 25); а також Довідки виконавчого комітету Лука-Мелешківської сільської ради № 12 від 21 січня 2019 року та витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію прав власності № 155380733 від 07 лютого 2019 року; які в свою чергу отримано на підставі вищезазначеного підробленого технічного паспорту, який містить недостовірні відомості, увівши таким чином в оману уповноважених службових осіб та депутатів Лука-Мелешківської сільської ради, працівниківПриватного підприємства «ПРАКТИК БУД» (код ЄДРПОУ 35200610, юридична адреса: 21050, Вінницька область, місто Вінниця, вулиця Пушкіна, будинок 1), а також осіб уповноважених на здійснення реєстрації прав власності на нерухоме майно-державного реєстратора Комунального підприємства «Агенство адміністративних послуг» Вінницької області ОСОБА_8 та державного реєстратора Вороновицької селищної ради Вінницького району, Вінницької області, ОСОБА_7 ; внаслідок чого за ним було зареєстровано права власності на об`єкт житлової нерухомості житловий будинок, загальною площею 42, 4 квадратних метри, а також земельну ділянку з кадастровим номером 0524587900:03:001:0327, площею 0,2434 га, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, які розміщуються за адресою: АДРЕСА_1 , внаслідок чого вказані житловий будинок та земельна ділянка вибули з приватної власності ОСОБА_6 , чим завдано останній, згідно висновку експерта Вінницького відділення Київського науково-дослідницького інституту судових експертиз Міністерства юстиції України № 7892/7893/22-21 від 11.10.2023 майнової шкоди на загальну суму 377 062 гривні (триста сімдесят сім тисячі шістдесят дві гривні), що, станом на момент вчинення кримінального правопорушення, а саме станом на 2019 рік, у понад 392 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян та відповідно до п. 3 примітки до ст. 185 КК України є великими розмірами.

На підставі інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (номер запису про право власності 33454470 від 25.09.2019) встановлено, що державна реєстрація права власності на земельну ділянку, площею 0.2434 га, з кадастровим номером 0524587900:03:001:0327, яка в свою чергу розташована на території домоволодіння, за адресою: АДРЕСА_1 , за ОСОБА_5 проведено 25.09.2019 уповноваженою на проведення реєстраційної дії особою КП «Агенство адміністративних послуг» ОСОБА_8 .

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно встановлено, що державна реєстрація права власності на житловий будинок, загальною площею 42.4 кв.м., який в свою чергу розташований на території домоволодіння, за адресою: АДРЕСА_1 , за ОСОБА_5 проведено 05.02.2019 державним реєстратором Вороновицької селищної ради ОСОБА_7 , номер запису про право власності: 30181186 від 05.02.2019. Підставою для державної реєстрації права власності ОСОБА_5 на житловий будинок, загальною площею 42.4 кв.м., який в свою чергу розташований на території домоволодіння, за адресою: АДРЕСА_1 , зазначено довідка № 12 від 21.01.2019, яка видана Лука-Мелешківською сільською радою та технічний паспорт №БП278/2019 від 21.01.2019, який виданий ТОВ «БП ЕКСПЕРТ».

Дослідивши інформацію, що розміщується у відритому доступі, в мережі Інтернет, на веб-сайті під назвою «OLX» за результатом пошуку під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розміщується за посиланням « ІНФОРМАЦІЯ_3 », встановлено, що невідома особа, використовуючи нік-нейм « ОСОБА_9 », користуючись мобільним телефоном за номером НОМЕР_2 , який в свою чергу зареєстровано на даному веб-сайті з лютого 2018 року, 18 листопада 2023 року здійснила публікацію на вказаному веб-сайті оголошення, щодо продажу будинку та земельної ділянки з кадастровим номером 0524587900:03:001:0327, що розміщується за адресою: АДРЕСА_1 . Відповідно до інформації з вказаного веб-сайту, ціна продажу даного будинку та земельної ділянки становить 444 198 гривень (чотириста сорок чотири тисячі сто дев`яносто вісім гривень).

Наведені обставини підтверджуються витягом з ЄРДР №12022020050000007 від 05.01.2022, протоколом прийняття заяви про кримінальне правопорушення від 01.01.2022, протоколом допиту потерпілого від 05.01.2022, протоколом допиту свідка від 05.01.2022, протоколом допиту свідка від 04.05.2023, протоколом допиту свідка від 12.05.2022, протоколом допиту свідка від 08.06.2022, протоколом допиту свідка від 23.08.2022, протоколом допиту свідка від 09.08.2022, протоколом допиту свідка від 11.08.2022, протоколом допиту свідка від 07.10.2022, поясненнями від 11.10.2022, інформацією з державного реєстру речових прав на нерухоме майно №312395392 від 14.10.2022, протоколом допиту свідка від 08.07.2022, висновком експерта №7892/7893/22-21 від 11.10.2023, протоколом допиту свідка від 20.02.2023, протоколом допиту свідка від 10.02.2023, протоколом допиту свідка від 10.02.2023, інформацією з державного реєстру речових прав на нерухоме майно №358131496 від 12.12.2023, протоколом інформації, що перебуває у відкритому доступі від 13.12.2023, інформацією з державного реєстру речових прав на нерухоме майно №358980374 від 19.12.2023

Постановою слідчого від 13.12.2023 вилучене майно визнано речовим доказом у даному кримінальному провадженні.

З інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 19.12.2023 №358980374 слідує, що власником житлового будинку, загальною площею 42,4 квадратних метри та земельної ділянки з кадастровим номером 0524587900:03:001:0327, площею 0,2434 га, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, які розміщуються за адресою: АДРЕСА_1 , являється є ОСОБА_5 .

Згідно з пунктом першим частини другої статті 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Відповідно до частини третьої статті 170КПК України у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Таким чином, оскільки зазначений вище будинок та земельна ділянка являються об`єктом кримінально протиправних дій, з метою унеможливлення подальшого відчуження майна на час досудового розслідування та забезпечення його схоронності, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого про накладення арешту на вищевказане майно, підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 131, 132, 167, 170, 172, 173, 309, 372, 395 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Накласти арешт на майно, а саме на житловий будинок, загальною площею 42,4 квадратних метри та земельну ділянку з кадастровим номером 0524587900:03:001:0327, площею 0,2434 га, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та на інші житлові та нежитлові будівлі та приміщення, які розміщуються за адресою: АДРЕСА_1 , власником яких є ОСОБА_5 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , шляхом заборони їх відчуження у будь-якій формі, руйнування, зміни властивостей, користування та використання іншими особами, окрім як для цілей кримінального провадження, до моменту закінчення усіх необхідних слідчих та процесуальних дій.

Виконання та контроль за виконанням ухвали суду покласти на слідчого слідчого відділення відділу поліції №3 Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 .

Зобов`язати слідчого слідчого відділення відділу поліції №3 Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 повідомити заінтересованих осіб про накладання арешту на вищевказане майно.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом 5 днів з дня її проголошення, однак оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

Слідчий суддя

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу116061612
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —127/39044/23

Ухвала від 19.12.2023

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Гриневич В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні