Ухвала
від 29.12.2023 по справі 628/440/22
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

№ провадження 2-н/646/344/2023

Справа № 628/440/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 грудня 2023 року м. Харків

Суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова Барабанова В.В. розглянувши матеріали заяви Комунального підприємства «Обласний інформаційно-технічний центр» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з централізованого опалення,-

встановив:

Заявник звернувся до суду з даною заявою, в якій просить видати судовий наказ про стягнення на його користь з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з централізованого опалення за період листопада 2017 грудень 2018 року.

Відповідно до ч.5ст.165 ЦПК Україниу разі якщо боржником у заяві про видачу судового наказу вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суддя не пізніше двох днів з дня надходження такої заяви, крім випадків подання заяви про видачу судового наказу в електронній формі до боржника, який має офіційну електронну адресу, звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання фізичної особи - боржника.

Інформація про реєстрацію місця проживання ОСОБА_1 .

У відповідності до ч. 9ст. 165 ЦПК України, у разі якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - боржника, суд відмовляє у видачі судового наказу.

Отже, у зв`язку із неможливістю встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання боржника, суддя доходить висновку про наявність підстав для відмови у видачі судового наказу про стягнення заборгованості за надані послуги з централізованого опалення за період листопада 2017 грудень 2018 року з ОСОБА_1 .

Разом з цим, вважаю необхідним роз`яснити заявнику, що відмова у видачі судового наказу, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленомурозділом ІІЦПК Українипісля усунення її недоліків, а також повідомити, що у разі неможливості усунення недоліків особа має право звернутися з тими самими вимогами у позовному порядку.

Керуючись ст. ст.161,163,165 ЦПК України, суд-

ПОСТАНОВИВ:

У видачі судового наказу за заявою Комунального підприємства «Обласний інформаційно-технічний центр» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з централізованого опалення - відмовити.

Роз`яснити заявнику, що відповідно до ст.166ЦПК України відмова у видачі судового наказу, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленомурозділом ІІ ЦПК України, після усунення її недоліків, а також повідомити, що у разі неможливості усунення недоліків вона має право звернутися з тими самими вимогами у позовному порядку.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Харківського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15-денний строк з дня проголошення ухвали.

Суддя В.В. Барабанова

Дата ухвалення рішення29.12.2023
Оприлюднено02.01.2024
Номер документу116064448
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з централізованого опалення

Судовий реєстр по справі —628/440/22

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Барабанова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні