Ухвала
від 01.01.2024 по справі 445/3092/23
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 445/3092/23

Провадження № 2/445/916/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

"01" січня 2024 р. суддя Золочівського районного суду Львівської області Сивак В. М.,

розглянувши позовну заяву, з доданими до неї документами, ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ПАТ "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта" про стягнення матеріальної шкоди завданої дорожньо-транспортною пригодою,-

в с т а н о в и в :

Позовна заява подана з додержанням вимог статтей 175,177 ЦПК України, підлягає розгляду в судах загальної юрисдикції та підсудна Золочівському районному суду Львівської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Враховуючи приписи ст. 274 ЦПК України, розгляд справи слід проводити за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. 187-192, 260, 261, 274, 353 ЦПК України, суддя-

п о с т а н о в и в :

прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ПАТ "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта"про стягнення матеріальної шкоди завданої дорожньо-транспортною пригодою.

Призначити усправі підготовчезасідання вприміщенні Золочівськогорайонного судуЛьвівської областіна 06.03.2024 року о 11 год. 00 хв.

Встановити відповідачам строк для подачі відзиву п`ятнадцять днів з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачам, що вимоги до оформлення відзиву передбачені ст. 178 ЦПК України, а також, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Документи, що підтверджують надіслання (надання) копії відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи необхідно подати до суду одночасно з надіслання (поданням) відзиву до суду.

Роз`яснити позивачу, що він вправі, в порядку ст. 179 ЦПК України, викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення у відповіді на відзив. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановленічастинами третьою-п`ятою статті 178 ЦПК України.

Роз`яснити позивачу, що він вправі, в порядку ст. 179 ЦПК України, викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення у відповіді на відзив. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановленічастинами третьою-п`ятою статті 178 ЦПК України.

Встановити позивачу строк для подачі відповіді на відзив сім днів з дня отримання ним відзиву.

Роз`яснити відповідачам,що вонивправі,в порядкуст.180ЦПК України,викласти своїпояснення,міркування іаргументи щодонаведених позивачему відповідіна відзивпояснень,міркувань іаргументів імотиви їхвизнання абовідхилення узапереченні. До заперечення застосовуються правила, встановленічастинами третьою - п`ятоюстатті 178 ЦПК України.

Встановити відповідачам строк для подачі заперечення сім днів з дня отримання ним відповіді на відзив.

Роз`яснити сторонам, що якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В. М.Сивак

Дата ухвалення рішення01.01.2024
Оприлюднено03.01.2024
Номер документу116072637
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальної шкоди завданої дорожньо-транспортною пригодою

Судовий реєстр по справі —445/3092/23

Ухвала від 01.01.2024

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні