Постанова
від 19.11.2007 по справі ас17/581-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС17/581-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.11.07           Справа №АС17/581-07.

За позовом Сумського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Сумської міжрайонної виконавчої дирекції

до відповідача           СОБК «Агроторговий дім Сумського району», с.Косівщина  

про стягнення 1 421 грн. 56 коп.

                                                                                            Суддя Коваленко О.В.

Представники:

від позивача           Проценко Н.С., довіреність №00-1172 від 02.10.2007р.

від відповідача           не з‘явився

У засіданні брали участь секретар судового засідання Котенко  Н.М.

СУТЬ СПОРУ: позивач просить стягнути з відповідача на свою користь 1 421 грн. 56 коп.  боргу зі сплати страхових внесків на загальнообов»язкове державне соціальне страхування у зв»язку з тимчасовою втратою працездатності за 9 місяців 2007 року.           

Відповідач в судове засідання не з‘явився, письмового відзиву на позов не подав, про час і місце розгляду справи повідомлений належним чином, тому відповідно до вимог ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України справа розглядається за наявними в ній матеріалами.

Заслухавши пояснення представника  позивача, дослідивши матеріали справи, суд встановив:

Відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням”(далі –Закон) зазначений вид державного соціального страхування передбачає матеріальне забезпечення громадян у зв'язку з втратою заробітної плати внаслідок тимчасової втрати працездатності, вагітності та пологів та надання інших компенсаційних витрат та соціальних послуг за рахунок бюджету Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, який формується шляхом сплати страхових внесків.

Згідно ч. 1 ст. 23 Закону страхувальники-роботодавці сплачують до Фонду різницю між нарахованими для роботодавців і найманих працівників страховими внесками та витратами, пов'язаними з наданням матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам відповідно до цього Закону.

Відповідно до ст.ст. 2, 27 зазначеного Закону відповідач зареєстрований  як страхувальник у Фонді соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та зобов'язаний нараховувати та сплачувати  у встановлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідачем порушуються строки сплати страхових внесків, а саме, згідно поданої звітності  станом на 31.10.2007р. він має прострочений борг зі сплати коштів на обов”язкове соціальне страхування з тимчасової втрати працездатності в сумі 1 421 грн. 56 коп. Розмір заборгованості по сплаті страхових внесків підтверджується матеріалами справи, зокрема, звітом відповідача за 9 місяців 2007 р., підписаним керівником підприємства та самостійно зданим в підтвердження заборгованості по страховим внескам.

Оскільки відповідачем не подано доказів сплати боргу в сумі 1 421 грн. 56 коп., позовні вимоги визнаються судом правомірними, обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 158, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

ПОСТАНОВИВ:

1.  Позов задовольнити.

2. Стягнути з СОБК «Агроторговий дім Сумського району» (Сумська область, Сумський район, с.Косівщина, вул.Шкільна, 16-а, код 32646948) на користь Сумського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі  Сумської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (м.Суми, пл.Свердлова, 5, код 24019085) 1 421 грн. 56 коп.  боргу зі сплати страхових внесків на загальнообов»язкове державне соціальне страхування у зв»язку з тимчасовою втратою працездатності за 9 місяців 2007 року. .

Заява про апеляційне оскарження постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга   на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

СУДДЯ                                                                                О.В. КОВАЛЕНКО

Повний текст постанови підписаний 19.11.2007 р.

Дата ухвалення рішення19.11.2007
Оприлюднено30.11.2007
Номер документу1160755
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас17/581-07

Постанова від 19.11.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко О.В.

Ухвала від 02.11.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні