Постанова
від 26.11.2007 по справі ас9/700-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС9/700-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.11.07           Справа №АС9/700-07.

За позовом Управління Пенсійного фонду України в зарічному районі м.

                             Суми

До відповідача : Приватного підприємства «Трейдагроінвест»

Про стягнення   148 грн. 28 коп.                                                            

Суддя           Лущик м.С.

За участю представників сторін:  

від позивача:          Горевой А.В.

від відповідача:            не з'явився

СУТЬ СПОРУ:   позивач просить стягнути з відповідача 148 грн. 28 коп. заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Відповідач відзив на позовну заяву не подав, в судове засідання не зявився, про час та місце слухання справи був повідомлений  належним чином, тому, відповідно до ч. 6 ст.71 КАС України, справа розглядається за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши матеріали справи та дослідивши  наявні докази для вирішення справи по суті, суд задовольняє позовні вимоги, виходячи з наступного:

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 14 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» відповідач є страхувальником відповідно до  цього закону і зареєстрований як платник  страхових внесків в Управлінні пенсійного фонду України в Зарічному районі м. Суми.

Відповідно до Закону відповідач зобов'язаний нараховувати, обчислювати та сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески у розмірах  передбачених Законом України « Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування» Нарахування страхових внесків   здійснюється в порядку визначеному ст.19 Закону.

Станом на 31.10.2007 року заборгованість перед Пенсійним фондом складає 148 грн. 28 коп. недоїмки на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підтверджується  розрахунком  суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягає сплаті за  вересень 2007 року.

Відповідно до ст.106 Закону суми страхових внесків, своєчасно не сплачені страхувальником у строки, визначені ст. 20 цього Закону вважаються простроченою  заборгованістю зі сплати страхових внесків (недоїмкою) і стягуються в примусовому порядку.

Оскільки відповідач не подав ні доказів погашення заборгованості, ні аргументованих заперечень вимогам позивача, тому вимоги позивача визнаються судом правомірними, обґрунтованими та підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України,  суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.          Адміністративний позов задовольнити.

2.          Стягнути з Приватного підприємства «Трейдагроінвест» (40000, м. Суми, вул. Прокоф'єва, 1/1 код 31547907) на користь Управління Пенсійного фонду в Зарічному  районі м. Суми (40002, м. Суми, вул. Харківська, 35, код 22977095) 147 грн. 28 коп. боргу.

   3. Роз'яснити сторонам, що Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного господарського суду. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

4.          Згідно ст. 254 КАС України постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не буде подана в строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання, апеляційної скарги постанова, якщо її не було скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

5.  Роз'яснити позивачу, що за кожним судовим рішенням, яке набрало законної сили, виконавчий лист видається за заявою осіб, на користь яких воно ухвалено. Якщо судове  рішення ухвалено на  користь кількох позивачів чи проти кількох відповідачів, суд має право видати кілька виконавчих листів, точно зазначивши, яку частину судового рішення треба виконати за кожним виконавчим листом.( ст. 258 КАСУ).

Суддя                                                                             М.С. Лущик.

Дата ухвалення рішення26.11.2007
Оприлюднено30.11.2007
Номер документу1160788
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас9/700-07

Постанова від 26.11.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лущик М.С.

Ухвала від 06.11.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лущик М.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні