Рішення
від 24.02.2023 по справі 572/3251/22
САРНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 572/3251/22

2-о/572/22/23

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 лютого 2023 року Сарненський районний суд Рівненської області

в складі :

головуючого судді - ВЕДЯНІНОЇ Т.О.

при секретарі - ШЕВНІ І.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Сарни цивільну справу № 572/3251/23 за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Житлово-будівельний кооператив «Случ» - про встановлення факту належності правовстановлюючого документу,-

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою в порядку окремого провадження, в якій просить встановити факт належності їй, реєстраційного посвідчення від 10 січня 1994 року оформленого Рівненським обласним бюро технічної інвентаризації в якому її дані про особу вказані як ОСОБА_1

Встановлення вказаного факту необхідно заявниці, відповідно до поданої заяви, для вчинення правочинів відносно квартири на яку було виданий реєстраційне посвідчення.

У поданій заяві ОСОБА_1 зазначено, що вона має на праві власності квартиру АДРЕСА_1 , це підтверджується реєстраційним посвідченням, оформлене Рівненським ОБТІ 10.01.1994 року, згідно якого посвідчено, що кооперативна квартира АДРЕСА_1 кооператив «Случ» зареєстрована за ОСОБА_1 на підставі довідки ЖБК «Случ» від 20.11.1993 року за №165. Її паспорт засвідчує, що вона є ОСОБА_1 . Через це ставиться під сумнів належність їй на праві власності квартири АДРЕСА_1 .

Вказані розбіжності виникли, на думку заявниці, через неправильний переклад її прізвища з російської мови на українську мову.

Заявниця заявлені вимоги підтримала, просила їх задовольнити.

Представник заінтересованої особи - житлово-будівельний кооператив «Случ» в судове засідання не з`явився, про розгляд справи був повідомлений належним чином.

Згідно із п.6 ч.1 ст.315 ЦПК України - суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Дослідивши докази, наявні в матеріалах справи, суд дійшов до наступного.

Із копії паспорту заявниці серії НОМЕР_1 виданий Сарненським РВ УМВС України в Рівненській області 03 травня 2001 року, вбачається, що вона - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка м.Сарни Рівненської області та зареєстрована в АДРЕСА_1 з 10 лютого 1987.

Картка фізичної особи- платника податків ідентифікаційний номер НОМЕР_2 та копія посвідчення потерпілої від Чорнобильської катастрофи Категорії 1 серії НОМЕР_3 від 03.03.2020 року видані ОСОБА_1 .

Реєстраційне посвідчення видане Рівненським обласним бюро технічної інвентаризації 10 січня 1994 року за реєстровим №55 посвідчує, що кооперативна квартира АДРЕСА_1 кооператив «Случ» зареєстрована за ОСОБА_1 на праві особистої власності на підставі довідки ЖБК «Случ» від 20.11.1993 року №165. Із копії довідки №165 від 20 листопада 1993, яка видана на російській мові вказано, що ОСОБА_1 дійсно являється членом ЖБК «Случ» по АДРЕСА_1 . Технічний паспорт на квартиру АДРЕСА_1 виданий на ОСОБА_1 .

Отже проаналізувавши сукупність зібраних у справі доказів, суд дійшов висновку, що вони в достатній мірі підтверджують факт того, що реєстраційне посвідчення видане Рівненським ОБТІ на ім`я ОСОБА_1 , дійсно належить ОСОБА_1 , а розбіжність в документах виникла через технічну помилку, припущену особою, яка заповнювала вказані документи.

При цьому наявність помилки при написанні анкетних даних заявниці в реєстраційному посвідченні позбавляє її можливості реалізувати своє право на вчиняти правочини відносно квартири на яку видане дане посвідчення; виправити помилку на даний час неможливо.

З огляду на наведене, заява ОСОБА_1 підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, ст.ст.315, 319 ЦПК України, керуючись ст.ст. 263-265 ЦПК суд,-

ВИРІШИВ :

Заяву ОСОБА_1 ,1963 року народження (жительку АДРЕСА_1 , паспорт громадянина України серії НОМЕР_1 ) , заінтересована особа Житлово-будівельний кооператив «Случ» - про встановлення факту належності правовстановлюючого документу - задовольнити повністю.

Встановити факт, належності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційного посвідчення від 10 січня 1994 року оформленого Рівненським обласним бюро технічної інвентаризації, в якому її дані про особу вказані як ОСОБА_1 .

Рішення може бути оскаржено безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом тридцяти днів з моменту проголошення. У разі оголошення в судовому засіданні лише вступної та резолютивної частини судового рішення або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя

Дата ухвалення рішення24.02.2023
Оприлюднено04.01.2024
Номер документу116084221
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —572/3251/22

Рішення від 24.02.2023

Цивільне

Сарненський районний суд Рівненської області

Ведяніна Т.О.

Ухвала від 28.12.2022

Цивільне

Сарненський районний суд Рівненської області

Ведяніна Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні