Ухвала
від 04.01.2024 по справі 337/5/24
ХОРТИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

04.01.2024

ЄУН 337/5/24

Провадження № 2/337/516/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

04 січня 2024 року м.Запоріжжя

Суддя Хортицького районного суду міста Запоріжжя Сидорова М.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 , до ОСОБА_2 , місце реєстрації: АДРЕСА_2 , третя особа: Районна адміністрація Запорізької міської ради по Хортицькому району як орган опіки та піклування, місцезнаходження: м.Запоріжжя, бул. Будівельників, буд.19, про визначення місця проживання дитини,

ВСТАНОВИВ:

02.01.2024р. через систему «Електронний суд» (сформовано в системі «Електронний суд» 29.12.2023р.) до суду надійшов позов ОСОБА_1 , інтереси якої представляє адвокат Тивоненко Д.Р., до ОСОБА_2 , третя особа Районна адміністрація Запорізької міської ради по Хортицькому району як органі опіки та піклування, про визначення місця проживання малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з матір`ю ОСОБА_1 .

Суддя вважає, що позовна заява подана з додержанням вимог ст.175,177 ЦПК України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження немає.

Вказаний позов підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства і підсудний Хортицькому районному суду міста Запоріжжя.

За таких обставин позовну заяву слід прийняти до розгляду і відкрити у справі загальне позовне провадження.

З метою підготовки справи до розгляду по суті, суддя вважає необхідним розпочати підготовче провадження та призначити у справі підготовче засідання.

При цьому у позовній заяві заявлено клопотання про надання позивачці ОСОБА_1 можливості брати участь у всіх судових засіданнях з розгляду цього позову в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Згідно з ч.1 - ч.3 ст.212ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Таким чином, для забезпечення реалізації процесуальних прав позивачки, забезпечення швидкого та ефективного правосуддя, суддя дійшов до висновку про задоволення клопотання про участь позивачки у судових засіданях у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст.184-187,189, 212 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Районна адміністрація Запорізької міської ради по Хортицькому району як орган опіки та піклування, про визначення місця проживання дитини - прийняти до судового розгляду та відкрити у цивільній справі загальне позовне провадження.

2. Призначити у справі підготовче судове засідання на 05 лютого 2024 року о 09.00 год.в приміщенні Хортицького районного суду міста Запоріжжя, каб. № 3, за участю сторін.

3. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов - п`ятнадцять днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачу одночасно з його надісланням (наданням) до суду.

4. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив п`ять днів з дня отримання копії відзиву.

Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) відповідачу одночасно з його надісланням (наданням) до суду.

5. Встановити відповідачу строк для подання заперечень на відповідь на відзив п`ять днів з дня отримання копії відповіді на відзив.

Роз`яснити відповідачу, що копія заперечень та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачу та іншим учасникам справи одночасно з його надісланням (наданням) до суду.

6. Встановити третій особі строк для подання пояснень на позов та відзив десять днів з дня отримання копії позову або копії відзиву.

Роз`яснити третій особі, що копія пояснень та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з їх надісланням (наданням) до суду. Пояснення третіх осіб повинні бути отримані учасниками справи завчасно до початку розгляду справи по суті.

7. Призначене підготовче судове засідання та інші судові засідання по справі проводитив режимі відеоконференції за участі позивачки ОСОБА_1 поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобівза допомогою системи «Електронний суд».

8. Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud0825.

9. Копію цієї ухвали з витягом про процесуальні права та обов`язки надіслати учасникам справи.

10. Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя М.В. Сидорова

СудХортицький районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення04.01.2024
Оприлюднено05.01.2024
Номер документу116100027
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —337/5/24

Рішення від 05.04.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Сидорова М. В.

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Сидорова М. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Сидорова М. В.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Сидорова М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні