Ухвала
від 03.01.2024 по справі 670/840/23
ВІНЬКОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Віньковецький районний суд Хмельницької області

Справа № 670/840/23

Провадження № 2/670/75/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

03 січня 2024 року смт. Віньківці

Суддя Віньковецького районного суду Хмельницької області Мамаєв В.А., ознайомившись із матеріалами позовної заяви керівника Летичівської окружної прокуратури Сухореброго С. (вул. Чорновола, 3, смт. Летичів, Хмельницького району Хмельницької області) в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області (вул. Інститутська, 4/1, м. Хмельницький, Хмельницького району Хмельницької області) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , російська федерація), третя особа: товариство з обмеженою відповідальністю «Краєвид Поділля» (пров. Дружби, 11, с. Ялтушків, Жмеринського району Вінницької області) про конфіскацію земельних ділянок

ВСТАНОВИВ:

28.12.2023 року до суду надійшла позовна заява керівника Летичівської окружної прокуратури Сухореброго С. в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області до ОСОБА_1 , третя особа: товариство з обмеженою відповідальністю «Краєвид Поділля» про конфіскацію земельних ділянок, у якій позивач просить: конфіскувати у власність держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області земельні ділянки ОСОБА_1 : з кадастровим номером 6820683000:03:016:0257 площею 1,0427 га та з кадастровим номером 6820683000:03:005:0352 площею 0,6223 га, які знаходяться на території Женишковецької сільської ради Віньковецького (на даний час Хмельницького) району Хмельницької області; стягнути з відповідача судові витрати.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. 175, ст. 177 ЦПК України.

Підстав, передбачених ст. 185 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, її повернення, а також для відмови у відкритті провадження у справі згідно ст. 186 ЦПК України, не вбачається.

Разом з тим, як вбачається з позовної заяви, відповідач у справі ОСОБА_1 є громадянином російської федерації та має постійне місце проживання у російській федерації.

Відповідно до ч. 1 ст. 498 ЦПК України у разі якщо в процесі розгляду справи суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, суд України може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави (далі - іноземний суд) у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України.

23.12.2022 року набрав чинності закон України «Про зупиненнядії тавихід зКонвенції проправову допомогуі правовівідносини уцивільних,сімейних такримінальних справахта Протоколудо Конвенціїпро правовудопомогу іправові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах від 22 січня 1993 року», яким було постановлено зупинити у відносинах з Російською Федерацією та Республікою Білорусь дію Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах, вчиненої від імені України у м. Мінську 22 січня 1993 року і ратифікованої Законом України від 10 листопада 1994 року № 240/94-ВР та Протоколу до Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах від 22 січня 1993 року, вчиненого від імені України у м. Москві 28 березня 1997 року і ратифікованого Законом України від 3 березня 1998 року № 140/98-ВР.

Укрпошта також не здійснює міжнародне поштове відправлення до російської федерації.

Таким чином, враховуючи неможливість виконання судового доручення про вручення відповідачу судових документів про відкриття провадження у справі дипломатичними каналами та через надіслання міжнародного поштового відправлення, суд дійшов висновку про виклик відповідача через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Керуючись ст.ст. 128, 175, 187, 190, 260, 498 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом керівника Летичівської окружної прокуратури Сухореброго С. в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області до ОСОБА_1 , третя особа: товариство з обмеженою відповідальністю «Краєвид Поділля» про конфіскацію земельних ділянок.

Цивільну справу розглядати за правилами загального позовного провадження з викликом сторін.

Призначити підготовче судове засідання, яке відбудеться в залі засідань Віньковецького районного суду (вул. Лесі Українки, 2, смт. Віньківці, 32500) на 29.01.2024 року о 15 год. 00 хв.

Надіслати учасникам справи копію ухвали, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Виклик відповідача ОСОБА_1 здійснити через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Відповідач у відповідності до ст. 178 ЦПК України в строк 16 днів з часу отримання копії ухвали, має право надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача (ч. 3 ст. 83 ЦПК України), якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивач у відповідності до ст. 179 ЦПК України має право у десятиденний строк з дня отримання відзиву на позову заяву, надати відповідь на відзив, до якого застосовуються правила встановлені ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Відповідач у відповідності до ст. 180 ЦПК України протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив має право надіслати заперечення, до якого застосовуються правила встановлені ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України. Копія заперечення на відповідь на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь на відзив до суду.

Третя особа у відповідності до ст. 181 ЦПК України протягом 5 днів з часу отримання копії ухвали, має право подати пояснення щодо позову або відзиву на позов, до якого застосовуються правила встановлені ч.ч. 3-6, 9 ст. 178 ЦПК України. Копія пояснення щодо позову або відзиву на позов та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) завчасно до початку розгляду справи по суті.

У підготовче судове засідання викликати сторони.

Інформацію щодо даної справи учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України за вебадресою: https://court.gov.ua/sud2202/gromadyanam/spisok/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В.А. Мамаєв

Дата ухвалення рішення03.01.2024
Оприлюднено05.01.2024
Номер документу116100266
СудочинствоЦивільне
Сутьконфіскацію земельних ділянок

Судовий реєстр по справі —670/840/23

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Віньковецький районний суд Хмельницької області

Мамаєв В. А.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Віньковецький районний суд Хмельницької області

Мамаєв В. А.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Віньковецький районний суд Хмельницької області

Мамаєв В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні