Ухвала
від 04.01.2024 по справі 683/2/24
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 683/2/24

1-кс/683/21/2024

УХВАЛА

04 січня 2024 року м. Старокостянтинів

Слідчий суддя Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання т.в.о. слідчого СВ ВП №1 Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 по матеріалах досудового розслідування № 12024243100000004 від 01.01.2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.122 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,

в с т а н о в и в:

03 січня 2024 року т.в.о. слідчого СВ ВП №1 Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді із клопотанням, за погодженням з прокурором Хмельницької окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, що містять лікарську таємницю, а саме історії хвороби, у якій містяться рентгенівські знімки, комп`ютерна томографія (електронному та паперовому варіантах), виписний епікриз видана на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував на стаціонарному лікуванні у травматологічному відділенні в період часу з 16.12.2023 по 26.12.2023, у КНП « Старокостянтинівська багатопрофільна лікарня », яка розташована за адресою: вул. Захисників України, 47 м. Старокостянтинів Хмельницького району Хмельницької області , ЄДРПОУ: 02004479 , з можливістю її подальшого вилучення.

Т.в.о. слідчого СВ ВП №1 Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 звернулася до суду із заявою, у якій просила розглядати клопотання за її відсутності, клопотання підтримала та просить його задовольнити.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику представників КНП « Старокостянтинівська багатопрофільна лікарня », у володінні якого знаходиться інформація, на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

Дослідивши матеріали клопотання та надані для ознайомлення документи, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

З матеріалів справи вбачається, що 16.12.2023 близько 18 год. 00 хв. ОСОБА_6 , перебуваючи у одній із кімнат будинку АДРЕСА_2 , заподіяла своєму співмешканцю ОСОБА_5 тілесні ушкодження у вигляді зміни речовини головного мозку, перелому кісток лицьового черепа, гемосинус за допомогою металевого совка з дерев`яним руків`ям.

01.01.2024 за даним фактом розпочато досудове розслідування, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024243100000004 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України.

Постановою т.в.о. слідчого СВ ВП № 1 Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області лейтенантом поліції ОСОБА_3 від 03.01.2024 призначено судово-медичну експертизу з метою встановлення ступеню тяжкості, механізму спричинення та локалізації тілесних ушкоджень, які були спричиненні для ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Т.в.о. слідчого у клопотанні зазначено, що для виконання постанови та проведення експертизи необхідно дослідити медичну документацію ОСОБА_5 , яка знаходиться у КНП « Старокостянтинівська багатопрофільна лікарня » та містить інформацію, яка відноситься до лікарської таємниці. Враховуючи, що отримати вказану інформацію неможливо іншим способом та вона має суттєве значення для встановлення ступеню тяжкості тілесних ушкоджень, механізму їх спричинення та локалізації, які були спричиненні для ОСОБА_5 , обставин кримінального провадження необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які містять лікарську таємницю і зберігаються у КНП « Старокостянтинівська багатопрофільна лікарня » за адресою: вул. Захисників України, 47 м. Старокостянтинів Хмельницького району Хмельницької області , ЄДРПОУ: 02004479 , а саме історію хвороби з КНП « Старокостянтинівська багатопрофільна лікарня », у якій містяться рентгенівські знімки, комп`ютерна томографія (електронному та паперовому варіантах), виписний епікриз на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував на стаціонарному лікуванні у травматологічному відділенні в період часу з 16.12.2023 по 26.12.2023.

Відповідно до ст.40 Основ законодавства України про охорону здоров`я, яка передбачає, що медичні працівники та інші особи, яким у зв`язку з виконанням професійних чи службових обов`язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, робити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч.ч.5-6 ст.163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказ відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи, що вищевказані документи, які знаходяться у КНП « Старокостянтинівська багатопрофільна лікарня », що знаходиться за адресою: вул. Захисників України, 47 м. Старокостянтинів Хмельницького району Хмельницької області , містять інформацію, яка має доказове значення у даному кримінальному провадженні, тому клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.159, 163, 164 КПК України,

п о с т а н о в и в:

Клопотання т.в.о. слідчого СВ ВП №1 ХРУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати т.в.о. слідчого СВ ВП № 1 Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, а саме історії хвороби, у якій містяться рентгенівські знімки, комп`ютерна томографія (електронному та паперовому варіантах), виписний епікриз видана на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував на стаціонарному лікуванні у травматологічному відділенні в період часу з 16.12.2023 по 26.12.2023, у КНП « Старокостянтинівська багатопрофільна лікарня », яка розташована за адресою: вул. Захисників України, 47 м. Старокостянтинів Хмельницького району Хмельницької області , ЄДРПОУ: 02004479 , з можливістю її подальшого вилучення.

Відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала діє до 04 березня 2024 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення04.01.2024
Оприлюднено05.01.2024
Номер документу116107685
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —683/2/24

Ухвала від 04.01.2024

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Цішковський В. А.

Ухвала від 04.01.2024

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Цішковський В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні