Ухвала
від 04.01.2024 по справі 924/1030/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

м. Хмельницький

"04" січня 2024 р. Справа № 924/1030/23

Господарський суд Хмельницької області у складі

судді Крамара С.І., розглянувши матеріали

за позовом Комунального підприємства "Міськтепловоденергія", м. Кам`янець-Подільський Хмельницької області

до:

1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг", м. Київ

2) Департаменту фінансів Хмельницької обласної державної адміністрації , м. Хмельницький

про визнання укладеним між Комунальним підприємством „Міськтепловоденергія, Департаментом фінансів Хмельницької обласної державної адміністрації та Товариством з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" договору №__ від __про організацію взаєморозрахунків з погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію (у тому числі її виробництво, транспортування та постачання), послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води (або послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води) (у тому числі у разі заміни сторони у зобов`язанні та/або у разі правонаступництва), послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися відповідним категоріям споживачів, яка виникла у зв`язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії, послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води (або послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води), послуг з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи органами місцевого самоврядування для відповідної категорії споживачів, підтверджена територіальною комісією з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах та не профінансована з державного бюджету у попередніх періодах в сумі 101 759 645,92 грн на умовах, викладених в проекті договору Комунального підприємства "Міськтепловоденергія"

Представники сторін:

від позивача: Семенов С.В. - згідно довіреності від 30.10.2023 року (в судовому засіданні 03.01.2024);

від відповідача 1: Когутенко М.Г. згідно довіреності №55 від 11.11.2022 (в режимі відеоконференції (поза межами суду));

від відповідача 2: Савчук О.Ю. - згідно наказу №3н від 04.04.2023

Ухвалу винесено 04.01.2024, оскільки в судовому засіданні 03.01.2024 оголошувалась перерва.

В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

Суть спору. 26.09.2023 року до Господарського суду Хмельницької області через систему "Електронний суд" в електронній формі надійшла позовна заява (Вх.№05-08/3193/23 (з урахуванням уточнення) за позовом Комунального підприємства "Міськтепловоденергія", м. Кам`янець-Подільський Хмельницької області до: 1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг", м. Київ; 2) Департаменту фінансів Хмельницької обласної державної адміністрації, м. Хмельницький про визнання укладеним між Комунальним підприємством „Міськтепловоденергія, Хмельницькою обласною державною адміністрацією, Департаментом фінансів Хмельницької обласної державної адміністрації та Товариством з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" договору №__ від ___ про організацію взаєморозрахунків з погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію (у тому числі її виробництво, транспортування та постачання), послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води (або послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води) (у тому числі у разі заміни сторони у зобов`язанні та/або у разі правонаступництва), послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися відповідним категоріям споживачів, яка виникла у зв`язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії, послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води (або послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води), послуг з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи органами місцевого самоврядування для відповідної категорії споживачів, підтверджена територіальною комісією з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах та не профінансована з державного бюджету у попередніх періодах в сумі 101 759 645,92грн на умовах, викладених в проекті договору Комунального підприємства "Міськтепловоденергія".

Ухвалою суду області від 23.10.2023 судом прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі №924/1030/23 в порядку розгляду за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче засідання.

На адресу суду від позивача надійшла заява від 02.01.2024 про залишення позовної заяви Комунального підприємства "Міськтепловоденергія", м. Кам`янець-Подільський Хмельницької області по справі №924/1030/23 без розгляду та повернення сплаченого судового збору.

Представник позивача в судовому засіданні заяву про залишення позову без розгляду підтримав, просив суд її задовольнити та повернути сплачений судовий збір.

Відповідачі 1 та 2 в судовому засіданні щодо задоволення заяви про залишення позову без розгляду не заперечили, зазначили що покладаються на розсуд суду.

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 226 ГПК України, суд залишає позов без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне позовну заяву Комунального підприємства "Міськтепловоденергія", м. Кам`янець-Подільський Хмельницької області до: 1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг", м. Київ; 2) Департаменту фінансів Хмельницької обласної державної адміністрації, м. Хмельницький про визнання укладеним між Комунальним підприємством „Міськтепловоденергія, Департаментом фінансів Хмельницької обласної державної адміністрації та Товариством з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" договору залишити без розгляду.

Щодо повернення позивачу судового збору, судом враховано наступне.

Частиною 1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір" передбачено, що сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, зокрема, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду за його заявою (клопотанням)).

Таким чином, враховуючи, що позовна заява підлягає залишенню без розгляду саме за заявою позивача, суд приходить до висновку, що в клопотанні позивача про повернення судового збору слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 182, 183, 226, 234, ст. 7 Закону України "Про судовий збір", Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Комунального підприємства "Міськтепловоденергія", м. Кам`янець-Подільський Хмельницької області до: 1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг", м. Київ; 2) Департаменту фінансів Хмельницької обласної державної адміністрації , м. Хмельницький про визнання укладеним між Комунальним підприємством „Міськтепловоденергія, Департаментом фінансів Хмельницької обласної державної адміністрації та Товариством з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" договору №__ від __про організацію взаєморозрахунків з погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію (у тому числі її виробництво, транспортування та постачання), послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води (або послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води) (у тому числі у разі заміни сторони у зобов`язанні та/або у разі правонаступництва), послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися відповідним категоріям споживачів, яка виникла у зв`язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії, послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води (або послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води), послуг з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи органами місцевого самоврядування для відповідної категорії споживачів, підтверджена територіальною комісією з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах та не профінансована з державного бюджету у попередніх періодах в сумі 101 759 645,92 грн на умовах, викладених в проекті договору Комунального підприємства "Міськтепловоденергія залишити без розгляду.

В задоволенні клопотання позивача в частині повернення судового збору відмовити.

Ухвала підписана та набрала законної сили 04.01.2024, а також може бути оскаржена в порядку статей 255-257 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено 04.01.2024.

Суддя С.І. Крамар

Віддрук. 4 прим.:

1 - до справи;

2 - позивачу (вул. Ярослава Мудрого (Тімірязєва), буд. 123, м. Кам`янець-Подільський, Хмельницька область, 32300) надісл. в ел. кабінет в системі "ЕС"

3- відповідачу1 (04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1) надісл. в ел. кабінет в системі "ЕС"

4 - відповідачу2 (будинок Рад, майдан Незалежності, Хмельницька обл.) надісл. в ел. кабінет в системі "ЕС"

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення04.01.2024
Оприлюднено05.01.2024
Номер документу116108962
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Укладення договорів (правочинів) інші договори

Судовий реєстр по справі —924/1030/23

Ухвала від 04.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 14.11.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 10.11.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 23.10.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 02.10.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні