Ухвала
від 05.01.2024 по справі 383/1472/23
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/1472/23

Номер провадження 2/383/81/24

УХВАЛА

05 січня 2024 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області у складі головуючого судді Бондаренко В.В.,

за участю:

секретаря судового засідання - Могиленко В.М.,

представника позивача - адвоката Соколовської Є.В. (в режимі відеоконференції),

відповідача - ОСОБА_1 (в режимі відеоконференції),

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Бобринець Кіровоградської області в залі судових засідань Бобринецького районного суду Кіровоградської області цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , яка діє в інтересах неповнолітнього сина ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , яка діє в інтересах малолітньої доньки ОСОБА_7 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Бобринецька державна нотаріальна контора Кіровоградської області, про встановлення факту проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без шлюбу, визнання майна спільною сумісною власністю, визнання права власності на частку у праві спільної сумісної власності та визнання спадкоємцем четвертої черги, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 через представника адвоката Соколовську Євгенію Володимирівну звернулась до суду з вищевказаним позовом.

Представник позивача подала клопотання про заміну первісного відповідача ОСОБА_4 на належного відповідача - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та залучення до участі у справі, як законного представника неповнолітнього ОСОБА_5 , його матір - ОСОБА_4 , а також про заміну первісного відповідача ОСОБА_6 на належного відповідача - ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та залучення до участі у справі, як законного представника малолітньої ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , її матір - ОСОБА_6 .

Обгрунтовуючи клопотання зазначила, що належними відповідачами у справі є саме ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які є спадкоємцями першої черги після смерті їхнього батька ОСОБА_8 , на права яких може вплинути результат по справі.

Представника позивача адвокат Соколовська Є.В. підтримала клопотання про заміну первісних відповідачів належними та залучення до участі у справі їх законних представників.

Відповідач ОСОБА_1 підтримала клопотання.

Інші учасники справи в судове засідання не з`явились, про дату, час і місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Згідно ч.2 ст.51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Згідно ч.2 ст.59 ЦПК України, права, свободи та інтереси неповнолітніх осіб віком від чотирнадцяти до вісімнадцяти років, а також осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, можуть захищати у суді відповідно їхні батьки, усиновлювачі, піклувальники чи інші особи, визначені законом. Суд може залучити до участі в таких справах неповнолітню особу чи особу, цивільна дієздатність якої обмежена.

Згідно ч.2 ст.47 ЦПК України, неповнолітні особи віком від чотирнадцяти до вісімнадцяти років, а також особи, цивільна дієздатність яких обмежена, можуть особисто здійснювати цивільні процесуальні права та виконувати свої обов`язки в суді у справах, що виникають з відносин, у яких вони особисто беруть участь, якщо інше не встановлено законом. Суд може залучити до участі в таких справах законного представника неповнолітньої особи або особи, цивільна дієздатність якої обмежена.

На підставі вищевикладеного, виходячи із змісту позовних вимог та спірних правовідносин, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника позивача про заміну первісних відповідачів належними та залучення до участі у справі їх законних представників.

Керуючись ст.ст. 47, 51, 59, 260, 261 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача адвоката Соколовської Є.В. - задовольнити.

Замінити первісного відповідача ОСОБА_4 , яка діє в інтересах неповнолітнього сина ОСОБА_5 , належним відповідачем - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Залучити до участі у справі в якості законного представника неповнолітнього відповідача ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , його матір ОСОБА_4 .

Замінити первісного відповідача ОСОБА_6 , яка діє в інтересах малолітньої доньки ОСОБА_7 , належним відповідачем - ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Залучити до участі у справі в якості законного представника малолітньої ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , її матір ОСОБА_6 .

Відкласти підготовче судове засідання на 13.02.2024 року, 14 год. 30 хв. у зв`язку із заміною первісних відповідачів належними відповідачами.

Направити належним відповідачам копію ухвали та копію позовної заяви з доданими до неї документами.

У п`ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали належний відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинний відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів належний відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання належним відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву належні відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов, форма і зміст якого повинна відповідати вимогам ст.194 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Бондаренко

СудБобринецький районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення05.01.2024
Оприлюднено09.01.2024
Номер документу116121142
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —383/1472/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 22.09.2023

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні