Ухвала
від 05.01.2024 по справі 524/9644/23
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/9644/23

Провадження № 1-кс/524/97/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 січня 2024 року слідчий суддя Автозаводського районного суду м. Кременчука ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчоговідділення розслідуваннязлочинів усфері транспортуСВ КременчуцькогоРУП ГУНПв Полтавськійобласті ОСОБА_3 про тимчасовийдоступ доречей тадокументів,в кримінальномупровадженні внесеномудо ЄРДРза №12023170500002968 від 10.12.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України

УСТАНОВИВ:

Клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий обґрунтував тим, 09.12.2023, приблизно о 19:20 годині, водій ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , рухаючись за кермом автомобіля ВАЗ-210930, д.н.з. НОМЕР_1 по вул. Куйбишева в с. Лутовинівка Кременчуцького району Полтавської області, в напрямку від вул. Шевченка до вул. Леніна, поблизу будинку №21, допустив наїзд керованого ним транспортного засобу на пішохода ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який лежав на проїзній частині. Внаслідок ДТП ОСОБА_5 отримав тілесні ушкодження у вигляді перелому середньої третини правого стегна зі зміщенням уламків.

В ході досудового слідства встановлено, що потерпілий ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , після отримання ним тілесних ушкоджень внаслідок ДТП, проходив лікування в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

З метою встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень отриманих ОСОБА_5 призначено судово-медичну експертизу. Для її повного, неупередженого та обґрунтованого проведення постала необхідність у вилученні медичної документації, щодо лікування ОСОБА_5 в лікувальному закладі, де він перебував на стаціонарному лікуванні.

Посилаючись на вказані обставини, слідчий просив надати доступ до медичної документації на ім`я ОСОБА_5 , яка знаходяться в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », з можливістю її вилучення.

Відповідно доч.1,2ст.159КПК Українитимчасовий доступдо речейі документівполягає унаданні сторонікримінального провадженняособою,у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ізч.5,6ст.163КПК Українислідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: 1)перебувають абоможуть перебуватиу володіннівідповідної фізичноїабо юридичноїособи; 2)самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Матеріали клопотання містять дані про здійснення досудового розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 286 КК України, а також про те, що медична документація на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , знаходиться в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » і вона має суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні.

За таких обставин, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

Керуючись ст. 159 - 164 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого відділення розслідування злочинів у сфері транспорту СВ Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, в кримінальному провадженні внесеному до ЄРДР за №12023170500002968від 10.12.2023,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.286КК України, - задовольнити.

Надати старшому слідчому відділення розслідування злочинів у сфері транспорту СВ Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до медичної картистаціонарного хворогота ренген-знімківна ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ,які знаходятьсяу володінніКНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » кодЄДРПОУ: НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 , зможливістю їх вилучення.

В разі не виконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала діє до 05.03.2024.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_6

СудАвтозаводський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення05.01.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу116121281
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —524/9644/23

Ухвала від 05.01.2024

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Андрієць Д. Д.

Ухвала від 03.01.2024

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 12.12.2023

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Семенова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні