Ухвала
від 05.01.2024 по справі 760/26099/23
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/26099/23

2/760/900/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 січня 2024 року Солом`янський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Усатової І.А.,

при секретарі Омелько Г.Т.,

розглянувши клопотання позивача про проведення судового засідання у режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом Органу опіки та піклування Леськівської сільської ради до ОСОБА_1 , третя особа: ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Солом`янського районного суду перебуває справа за позовом Органу опіки та піклування Леськівської сільської ради до ОСОБА_1 , третя особа: ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав.

Ухвалою судді Солом`янського районного суду міста Києва від 09.11.2023 в справі відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче засідання.

Представник позивача подав до суду клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції, проведення якої просить доручити Черкаському районному суду Черкаської області.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1, 2, , 8 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Згідно вимог ч. 7 ст. 11 ЗУ "Про судоустрій та статус суддів", учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Питання про участь в подальших судових засіданнях в режимі відеоконференції вирішується в кожному випадку окремо.

З огляду на наведене, з метою забезпечення оперативності судового провадження, суд вважає доцільним проведення судового засідання в режимі відеоконференції між Солом`янським районним судом м. Києва та Черкаським районним судом Черкаської області.

Керуючись ст.ст. 72, 212 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Проведення судового засідання в цивільній справі за позовом Органу опіки та піклування Леськівської сільської ради до ОСОБА_1 , третя особа: ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, призначеного на 25 січня 2024 року о 11:00 год., здійснювати в режимі відеоконференції, проведення якої доручити Черкаському районному суду Черкаської області (18015, м. Черкаси, вул. Гоголя, 316).

Представнику позивача Рябко Наталії Василівні необхідно з`явитися до Черкаського районного суду Черкаської області (18015, м. Черкаси, вул. Гоголя, 316) 25 січня 2024 року о 11:00 год

Про проведення судового засідання в режимі відеоконференції повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Копію даної ухвали направити Черкаському районному суду Черкаської області (18015, м. Черкаси, вул. Гоголя, 316).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І.А. Усатова

Дата ухвалення рішення05.01.2024
Оприлюднено08.01.2024
Номер документу116129082
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —760/26099/23

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні