Ухвала
від 03.01.2024 по справі 320/41708/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

03 січня 2024 року м. Київ № 320/41708/23

Київський окружний адміністративний суд у складі судді Жука В.В., розглянувши заяву відповідача про залучення третьої особи та про розгляд за загальними правилами позовного провадження адміністративної справи

за позовом Головного управління Національної поліції в Одеській області

до Антимонопольного комітету України

третя особа Приватне підприємство "Будівельна компанія - Поділля"

про визнання протиправним та скасування рішення від 17.05.2023 №6733-р/пк-пз, -

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління Національної поліції в Одеській області з адміністративним позовом до Антимонопольного комітету України про визнання протиправним та скасування рішення від 17.05.2023 №6733-р/пк-пз.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 21.11.2023 відкрито провадження у справі та призначено розгляд справи здійснити за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

11.12.2023 до суду від відповідача надійшли клопотання про залучення третьої особи та про розгляд справи за загальними правилами позовного провадження.

Відповідач просить суд залучити до участі у справі Товариство з обмеженою відповідальністю "АМС БУД" в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету позову. В обґрунтування вказаного клопотання зазначає, що позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення від 17.05.2023 №6733-р/пк-пз, яке було прийнято з метою захисту прав ТОВ "АМС БУД".

Відповідно до частини другої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Суд дійшов висновку про задоволення клопотання відповідача про залучення до участі у справі ТОВ "АМС БУД" в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету позову, оскільки рішення у даній справи може вплинути на інтереси останнього.

Щодо клопотання відповідача про розгляд справи за загальними правилами позовного провадження, суд зазначає таке.

Частиною третьою статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до частини четвертої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України, виключно за правилами загального позовного провадження розглядаються справи у спорах: щодо оскарження нормативно-правових актів, за винятком випадків, визначених цим Кодексом; щодо оскарження рішень, дій та бездіяльності суб`єкта владних повноважень, якщо позивачем також заявлено вимоги про відшкодування шкоди, заподіяної такими рішеннями, діями чи бездіяльністю, у сумі, що перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; про примусове відчуження земельної ділянки, інших об`єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, з мотивів суспільної необхідності; щодо оскарження рішення суб`єкта владних повноважень, на підставі якого ним може бути заявлено вимогу про стягнення грошових коштів у сумі, що перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; щодо оскарження рішень Національної комісії з реабілітації у правовідносинах, що виникли на підставі Закону України "Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років".

Відповідно до частини п`ятої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Пунктом 2 частини шостої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін, якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, суд не вбачає підстав розгляду справи за загальними правилами позовного провадження, оскільки характер спірних правовідносин у даній справі незначної складності та не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного, всебічного та об`єктивного встановлення всіх обставин справи.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 243, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Задовольнити клопотання відповідача про залучення третьої особи.

2. Залучити до участі у справі Товариство з обмеженою відповідальністю "АМС БУД" (61060, м. Харків, пр. Героїв Харкова, 140/1, код ЄДРПОУ 39556898; amctroy@gmail.com) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету позову.

3. Запропонувати ТОВ "АМС БУД" протягом 10-ти днів з дня отримання даної ухвали подати до суду письмові пояснення щодо предмету позову, разом із доказами направлення таких пояснень учасникам справи.

3. Відмовити у задоволенні заяви відповідача про розгляд справи за загальними правилами позовного провадження.

4. Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам), зокрема, шляхом направлення тексту ухвали електронною поштою, факсимільним повідомленням (факсом, телефаксом), телефонограмою..

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання в порядку, визначеному статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та оскарженню не підлягає.

Суддя Жук Р.В.

Дата ухвалення рішення03.01.2024
Оприлюднено08.01.2024
Номер документу116130611
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення від 17.05.2023 №6733-р/пк-пз

Судовий реєстр по справі —320/41708/23

Ухвала від 03.01.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Жук Р.В.

Ухвала від 21.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Жук Р.В.

Ухвала від 15.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Жук Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні