Ухвала
від 08.01.2024 по справі 766/10391/23
ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/819/20/24

Єдиний унікальний номер справи: 766/10391/23

У Х В А Л А

про залишення апеляційної скарги без руху

08 січня 2024 року м. Херсон

Херсонський апеляційний суд у складі судді Кузнєцової О.А. в порядку відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою адвоката Токаленко Валентини Михайлівни, яка діє від імені ОСОБА_1 на ухвалу Херсонського міського суду Херсонської області від 27 листопада 2023 року в справі за скаргою адвоката Токаленко Валентини Михайлівни, яка діє від імені ОСОБА_1 на дії державного виконавця Суворовського відділу державної виконавчої служби у м. Херсоні Південного регіонального управління юстиції (м. Одеса) з виконання виконавчого листа,

ВСТАНОВИВ:

27 листопада 2023 року Херсонський міський суд Херсонської області постановив у зазначеній справі ухвалу.

14 грудня 2023 року на вказане судове рішення через систему «Електронний суд» адвокат Токаленко Валентина Михайлівна, яка діє від імені ОСОБА_1 подала апеляційну скаргу, в якій порушує питання про поновлення строку на апеляційне оскарження, посилаючись на ті обставини, що повний текст оскаржуваного судового рішення було отримано нею 29 листопада 2023 року. Просила поновити строк.

Відповідно до ч. 1ст. 354 ЦПК Україниапеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у ч. 2 статті 358 цього Кодексу.

Як вбачається з матеріалів справи, оскаржувана ухвала була постановлена 27 листопада 2023 року,проте апеляційна скарга подана 14 грудня 2023 року, тобто з пропуском встановленого строку на апеляційне оскарження.

Апелянт зазначає, що повний текст судового рішення отримано 29.11.2023 року, проте скаржником не надані відповідні докази фактичного отримання тексту судового рішення саме 29.11.2023 року та не зазначено поважних причин пропуску процесуального строку.

Крім того, апеляційна скарга не відповідає вимогам п.3 ч.2 та п.1 ч. 4ст. 356 ЦПК України,а саме:в апеляційнійскарзі зазначаєтьсяповне найменування(дляюридичних осіб)або ім`я(прізвищеім`ята по-батькові)(дляфізичних осіб)інших учасниківсправи їхмісцезнаходження (дляюридичнихосіб)або місцепроживання чиперебування (дляфізичних осіб),до апеляційноїскарги додаютьсякопії скаргита доданихдо неїписьмових матеріаліввідповідно докількості учасниківсправи. До апеляційної скарги додаються довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження представника, якщо апеляційна скарга подана представником і ці документи раніше не подавалися.

Однак, всупереч вищевказаним вимогам в апеляційній скарзі не зазначено інших учасників справи, не вказано їх місце проживання чи перебування, крім того, на підтвердження своїх повноважень адвокат Токаленко В.М. додала до апеляційної скарги копію ордеру № 1033413, який є неналежним чином оформлений.

Вказані обставини відповідно до ст.ст. 185,357 ЦПК Україниє підставою для залишення апеляційної скарги без руху з наданням заявнику строку для усунення вказаних недоліків не пізніше десяти днів з дня отримання ухвали.

Керуючись ч. 2 ст.185, ч.2 ст.357 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу адвоката Токаленко Валентини Михайлівни, яка діє від імені ОСОБА_1 залишити без руху.

Надати скаржнику строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення копії цієї ухвали, для надання суду апеляційної інстанції оновленої апеляційної скарги, яка відповідає вимогамст. 356 ЦПК України.

При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Херсонського апеляційного суду О.А. Кузнєцова

Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено09.01.2024
Номер документу116137488
СудочинствоЦивільне
Сутьзалишення апеляційної скарги без руху 08 січня 2024 року м. Херсон Херсонський апеляційний суд у складі судді Кузнєцової О.А. в порядку відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою адвоката Токаленко Валентини Михайлівни, яка діє від імені ОСОБА_1 на ухвалу Херсонського міського суду Херсонської області від 27 листопада 2023 року в справі за скаргою адвоката Токаленко Валентини Михайлівни, яка діє від імені ОСОБА_1 на дії державного виконавця Суворовського відділу державної виконавчої служби у м. Херсоні Південного регіонального управління юстиції (м. Одеса) з виконання виконавчого листа

Судовий реєстр по справі —766/10391/23

Постанова від 27.03.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Кузнєцова О. А.

Постанова від 27.03.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Кузнєцова О. А.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Кузнєцова О. А.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Кузнєцова О. А.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Кузнєцова О. А.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Валігурська Л. В.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Валігурська Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні