Ухвала
від 08.01.2024 по справі 163/2603/23
ЛЮБОМЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 163/2603/23

Провадження № 2-о/163/26/24

ЛЮБОМЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

08 січня 2024 року Любомльський районний суд Волинської області

в складі головуючого судді Шеремети С.А.

присяжних Самолюк О.І., Боярчука С.М.,

з участю секретаря судового засідання Голядинець О.В.,

адвоката Климович Т.Д.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в місті Любомль Волинської області в порядку окремого провадження цивільну справу за клопотання ОСОБА_1 (місцепроживання: АДРЕСА_1 ) про продовження строку дії рішення про визнання ОСОБА_2 недієздатним (заінтересована особа Любомльська міська рада як орган опіки та піклування, місцезнаходження: вулиця Незалежності, буд.23, місто Любомль Ковельського району Волинської області),

в с т а н о в и в :

У клопотанні ОСОБА_1 просить продовжити строк дії рішення Любомльського районного суду Волинської області від 22.11.2021 року про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним та встановити над ним опіку.

Вимоги обґрунтовано тим, що ОСОБА_2 продовжує хворіти тяжким психічним недугом, що носить стійку форму у вигляді деменції змішаного генезу. Захворювання останнього істотно впливає на здатність усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, а тому існує необхідність в продовженні строку дії вищевказаного рішення.

Адвокат Климович Т.Д. просила призначити в справі судово-психіатричну експертизу.

Заявниця у клопотанні одночасно просила розгляд справи проводити за її відсутності.

Любомльська міська рада надіслала заяву про відсутність заперечень щодо заявлених вимог, у зв`язку із чим просила проводити розгляд справи за відсутності представника ради.

Відповідно до ч. 1 ст. 298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Судом встановлено, що рішенням Любомльського районного суду Волинської області від 22.11.2021 року ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнано недієздатним та опікуном над ним призначено ОСОБА_1 , строк дії рішення визначено у два роки.

Зі змісту клопотання ОСОБА_1 слідує, що ОСОБА_2 на даний час продовжує хворіти тяжким психічним недугом, що носить стійку форму у вигляді деменції змішаного генезу. Захворювання останнього істотно впливає на здатність усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, що підтверджується доданими до клопотання висновком лікарської комісії медичного закладу щодо необхідності постійного стороннього догляду за інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу №510, випискою з медичної картки ОСОБА_2 .

Таким чином, по справі встановлено підстави для призначення судово-психіатричної експертизи, на час проведення якої провадження в справі зупинити.

Керуючись ст.ст.104, 105, 252, 253, 260, 293, 294, 298 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Призначити в справі судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1. Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , будь-яким психічним захворюванням? Якщо так, то яким саме?

2.Чи може ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , усвідомлювати значення своїх дій та ними керувати?

3. Чи може ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за своїм психічним станом здоров`я брати участь в судових засіданнях та давати пояснення?

Виконання експертизи доручити експертам Волинської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» (адреса місця знаходження: 45601, Волинська область, Луцький район, село Липини, вулиця Теремнівська, будинок 98).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.384 КК України за завідомо неправдивий висновок та за ст.385 КК України за відмову від виконання покладених на нього обов`язків.

Забезпечення доставки підекспертного ОСОБА_2 для проведення його обстеження у визначену експертною установою дату та годину покласти на ОСОБА_1 .

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Надати в розпорядження експертів матеріали цивільної справи №163/2603/23 за клопотання ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) про продовження строку дії рішення про визнання ОСОБА_2 недієздатним (заінтересована особа Любомльська міська рада як орган опіки та піклування, місцезнаходження: вулиця Незалежності, буд.23, місто Любомль Ковельського району Волинської області).

На ухвалу протягом 15 днів з дня її проголошення може бути подано апеляційну скаргу до Волинського апеляційного суду.

Головуючий: суддя С.А. Шеремета

Присяжні: О.І. Самолюк

С.М. Боярчук

СудЛюбомльський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено09.01.2024
Номер документу116138528
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —163/2603/23

Рішення від 06.06.2024

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Шеремета С. А.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Шеремета С. А.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Шеремета С. А.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Шеремета С. А.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Шеремета С. А.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Шеремета С. А.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Шеремета С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні