Ухвала
від 05.01.2024 по справі 946/18/24
ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 946/18/24

Провадження № 1-кс/946/64/24

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 січня 2024 року слідчий суддя місцевого Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання т.в.о. начальника відділення №2 СВ Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні відділення № 2 слідчого відділу Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області перебувають матеріали кримінального провадження відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023162150001649 від 28.12.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 27.12.2023 до чергової частини відділення поліції № 2 Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області з закладів охорони здоров`я надійшло повідомлення про те, що 27.12.2023 приблизно о 21 год. 20 хв. працівник ПП « ОСОБА_4 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 (надалі Підприємство), ОСОБА_5 (старший зміни), перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння (рівень алкоголю в крові 0.32%), знаходячись на території ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 , виконуючи роботи з підвищеною небезпекою, керуючи автонавантажувачем РП3025Т, який є технологічним транспортним засобом та на праві власності належить Підприємству, здійснив наїзд на громадянина ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який є працівником Підприємства (перебував на посаді вантажника), в результаті чого останній помер на місці події.

При виїзді на місце події, 28.12.2023 слідчим відділення № 2 слідчого відділу Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_7 проведено огляд місця події, а саме відкритої ділянки місцевості причалу № 4 ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 , в ході якого біля автонавантажувача РО3025Т, номер кузова НОМЕР_2 , було виявлено труп громадянина ОСОБА_6 з ознаками насильницької смерті. Крім того, під час огляду місця події був вилучений вказаний автонавантажувач та змив речовини, зроблений на марлевий тампон з переднього правого колеса завантажувача кораблів та барж (телескопічний) 31Ш 869.00.000, котрий знаходився біля трупу.

Окрім того, 27.12.2023 о 22 год. 15 хв. працівниками КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , проведено медичний огляд ОСОБА_5 , під час якого у останнього були відібрані зразки крові та встановлено, що він перебуває в стані алкогольного сп`яніння.

В подальшому, 02.01.2024 органом досудового розслідування в рамках вказаного кримінального провадження винесено постанову про призначення судово-медичної токсикологічної експертизи, для виконання якої, експертам необхідно надати зразки крові ОСОБА_5 , котрі були відібрані 27.12.2023 та перебувають у володінні вищевказаного закладу охорони здоров`я.

Враховуючи вищевикладене,з метою швидкого, повного та неупередженого розслідування, для встановлення істини у кримінальному провадженні у органу досудового розслідування є необхідність отримати тимчасовий доступ та можливість вилучити:

-біологічні зразки крові ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ;

Вказані біологічнізразки знаходятьсята зберігаютьсяКомунальному некомерційномупідприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (КНП« ІНФОРМАЦІЯ_5 »),код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , (юридична адреса: АДРЕСА_2 ).

Зазначені біологічні зразки та документи, як самі по собі, так і в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, мають суттєве значення для повного, всебічного та об`єктивного дослідження обставин кримінального провадження, зокрема встановлення всіх осіб, що причетні до вчинення вищевказаного злочину.

В інший спосіб, окрім як проведення тимчасового доступу, отримати вказану інформацію не надається можливим.

Приймаючи до уваги вищевикладене та враховуючи, що дані зразки крові містяться лише у володінні Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_6 » Ренійської міської ради ( АДРЕСА_3 ) та можуть бути використані як доказ по кримінальному провадженню, необхідно провести тимчасовий доступ до цієї інформації, у зв`язку з чим слідчий просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів.

Слідчий та прокурор надали заяву, якою просять розглянути справу за їх відсутності.

Представник Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_6 » Ренійської міської ради сповіщався про розгляд клопотання слідчого щодо тимчасового доступу до речей і документів, надав суду заяву про розгляд клопотання за його відсутності.

В силу ст. 107 КПК технічні засоби фіксування процесу не застосовувалися.

Вивчивши матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, вислухавши думку прокурора, приходжу до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Виходячи з наведеного та приймаючи до уваги, що завданням кримінального судочинства є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального правопорушення, а також зважаючи на те, що доступ до зазначених у клопотанні речей необхідно слідчому для розкриття злочину, вважаю за необхідне клопотання слідчого про надання тимчасового доступу до речей і документів (тобто можливість ознайомитись з ними та здійснити їх виїмку в оригіналах), які містять охоронювану законом таємницю, задовольнити.

На підставі вищезазначеного та керуючись ст.ст. 162, 163 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання т.в.о. начальника відділення №2 СВ Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати дозвіл т.в.о. начальника відділення № 2 слідчого відділу Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , слідчим відділення № 2 слідчого відділу Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , тимчасовий доступ до речей і документів, які перебуває у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , з можливістю вилучити зразки крові ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.01.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу116145401
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —946/18/24

Ухвала від 05.01.2024

Кримінальне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Присакар О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні