Ухвала
від 08.01.2024 по справі 260/99/24
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

08 січня 2024 рокум. Ужгород№ 260/99/24

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Гаврилко С.Є., розглянувши заяву про відкликання позовної заяви Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Кредоклінік-Клініка доказової медицини" про стягнення штрафу за порушення законодавства про рекламу, -

ВСТАНОВИВ:

04 січня 2024 року до Закарпатського окружного адміністративного суду із позовом звернулося Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області (88000, Закарпатська область, м. Ужгород, Минайська, будинок 39 а, код ЄДРПОУ 40314229) до Товариство з обмеженою відповідальністю "Кредоклінік-Клініка доказової медицини" (88000, Закарпатська область, м. Ужгород, вулиця Капушанська, будинок 6а, код ЄДРПОУ 42523883), яким просить суд: "1. Стягнути із Товариства з обмеженою відповідальністю "Кредоклінік-Клініка доказової медицини" (код згідно з ЄДРГІОУ 42523883, юридична адреса: вулиця Капушанська, будинок 6а, місто Ужгород, Закарпатська область) на користь Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області (код згідно з ЄДРГЮУ 40314229, юридична адреса: вулиця Минайська, будинок 39 а, місто Ужгород, Закарпатська область) штраф за порушення законодавства про рекламу в розмірі 5083,00 грн. (п`ять тисяч вісімдесят три гривні) згідно з Рішенням № 16 про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу від 22 вересня 2023 Р-.".

Відповідно до статті 171 частини 1 пункту 3 КАС України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

05 січня 2024 року на адресу Закарпатського окружного адміністративного суду надійшла заява представника позивача про відкликання позовної заяви у відповідності до статті 169 частини 4 пункту 2 КАС України до відкриття провадження у справі та повернення судового збору.

Вирішуючи заяву про відкликання позовної заяви, суддя виходить з наступного.

Станом на дату звернення представника позивача із заявою про відкликання позовної заяви, провадження в адміністративній справі не відкрито.

Процесуальні наслідки вирішення заяви представника позивача передбачені статтею 169 КАС України.

Так, згідно з статтею 169 частиною 4 пунктом 2 КАС України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач до відкриття провадження в адміністративній справі подав заяву про її відкликання.

Враховуючи те, що заява про відкликання позовної заяви є правом позивача і така надійшла до відкриття провадження у справі, тому, відповідно до статті 169 частини 4 пункту 2 КАС України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи.

З урахуванням викладеного суддя вважає, що позов підлягає поверненню позивачу (його представнику) на підставі статті 169 частини 4 пункту 2 КАС України КАС України.

Відповідно до статті 169 частини 8 КАС України, повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

На підставі наведеного та керуючись статтями 169, 248, 294 КАС України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Кредоклінік-Клініка доказової медицини" про стягнення штрафу за порушення законодавства про рекламу повернути позивачеві.

Копію ухвали про повернення позовної заяви та позовну заяву з усіма доданими до неї матеріалами надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено КАС України. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями). Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або у разі розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя С.Є. Гаврилко

Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено10.01.2024
Номер документу116153174
СудочинствоАдміністративне
Сутьрекламу

Судовий реєстр по справі —260/99/24

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гаврилко С.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні