Ухвала
від 08.01.2024 по справі 457/1/24
ТРУСКАВЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 457/1/24

провадження №2/457/1/24

УХВАЛА

08 січня 2024 року м. Трускавець

Суддя Трускавецького міського суду Львівської області Грицьків В.Т., розглянувши клопотання ОСОБА_1 про звільнення від сплати судового збору,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до Трускавецького міського суду Львівської області з позовом до виконавчого комітету Трускавецької міської ради, міського голови Кульчинського Андрія Богдановича про відшкодування моральної шкоди, невиплаченої заробітної плати.

Ухвалою судді Трускавецького міського суду Львівської області від 03.01.2024 позовну заяву ОСОБА_1 до виконавчого комітету Трускавецької міської ради, міського голови Кульчинського Андрія Богдановича про відшкодування моральної шкоди, невиплаченої заробітної плати залишено без руху, оскільки доказів сплати судового збору у встановлених законом порядку і розмірі позивачкою до суду не надано.

08.01.2024 в системі «Електронний суд» позивачкою було надіслано клопотання по звільнення її від сплати судового збору.

Відповідно до ст. 129 Конституції України як одну із засад судочинства визначено рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом.

Згідно з ч. 1 та ч. 3 ст. 136 ЦПК України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк у порядку, передбаченому законом, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі. З підстав, зазначених у частині першій цієї статті, суд у порядку, передбаченому законом, може зменшити розмір належних до сплати судових витрат, пов`язаних з розглядом справи, або звільнити від їх сплати.

Законодавством встановлені конкретні умови, за наявності яких можливе звільнення від сплати судового збору, його відстрочення або розстрочення.

Підставою для звільнення, розстрочки, відстрочки від сплати судового збору є незадовільний майновий стан сторони, тобто фізичної або юридичної особи. Звільнення сторони від сплати судового збору є правом, а не обов`язком суду. При цьому, заява про відстрочення або розстрочення сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати може бути викладене в позовній заяві, яка подаються до суду, або окремим документом. Особа, яка заявляє відповідну заяву, повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджав (перешкоджає) сплаті нею судового збору у встановленому законодавством порядку і розмірі.

Як вбачається з поданого клопотання позивачкою, то нею не мотивовано причини звільнення її від судового збору, не надано жодних підтверджуючих документів, які б свідчили про підстави звільнення позивачки від судового збору, а також не додано належних доказів, які б підтверджували неможливість сплатити судовий збір у визначеному законом розмірі.

Крім цього, суд зазначає, що позивачка офіційно працевлаштована та отримує доходи.

Керуючись ст.ст. 136, 260 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Відмовити ОСОБА_1 у задоволенні її клопотання про звільнення від сплати судового збору.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду протягом 15 днів з моменту її винесення.

Суддя: В. Т. Грицьків

СудТрускавецький міський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено10.01.2024
Номер документу116161230
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —457/1/24

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 17.05.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні