Рішення
від 09.01.2024 по справі 569/21661/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/21661/23

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 січня 2024 року м. Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області

в особі судді - Ковальова І.М.,

при секретарі - Фурдись В.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Рівне цивільну справу за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «НАШЕ ЖИТТЯ» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про солідарне стягнення заборгованості по внеску на утримання будинку та прибудинкової території, стягнення судових витрат,-

в с т а н о в и в:

В Рівненський міський суд Рівненської області 06 листопада 2023 року з позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про солідарне стягнення заборгованості по внеску на утримання будинку та прибудинкової території, стягнення судових витрат звернувся представник ОСББ «НАШЕ ЖИТТЯ».

В судовому засіданні представник позивача адвокат Довбенко Г.В. заявлені позовні вимоги повністю підтримала з підстав, викладених у позовній заяві, просить суд їх задоволити та стягнути з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , що зареєстровані за адресою: АДРЕСА_1 на користь об?єднання співвласників багатоквартирного будинку «НАШЕ ЖИТТЯ» солідарно заборгованість по внеску на утримання будинку та прибудинкової території в розмірі 6648 грн., витрати на правничу допомогу у розмірі 1500 грн. та судові витрати, а саме сплачений судовий збір в розмірі 2684,00 грн.

В судове засідання відповідач-1 не з`явилася. Про день та час розгляду справи повідомлялася завчасно та належним чином. Причин своєї неявки суду не повідомила, заяв чи клопотань про перенесення розгляду справи до суду сторони не подавала, письмовий відзив на позов від відповідача-1 не надходив.

В судове засідання відповідач-2 не з`явився. Про день та час розгляду справи повідомлявся завчасно та належним чином. Причин своєї неявки суду не повідомив, заяв чи клопотань про перенесення розгляду справи до суду сторони не подавав, письмовий відзив на позов від відповідача не надходив.

Дослідивши матеріали справи та подані письмові докази по справі, суд прийшов до наступного висновку.

Європейський суд з прав людини зазначив, що п.1ст.6Конвенції прозахист правлюдини іосновоположних свобод зобов`язує суди давати обґрунтування своїх рішень, але це не може сприйматись як вимога надавати детальну відповідь на кожен аргумент. Межі цього обов`язку можуть бути різними в залежності від характеру рішення. Крім того, необхідно брати до уваги, між іншим, різноманітність аргументів, які сторона може представити в суд, та відмінності, які існують у державах-учасницях, з огляду на положення законодавства, традиції, юридичні висновки, викладення та формулювання рішень. Таким чином, питання, чи виконав суд свій обов`язок щодо подання обґрунтування, що випливає зістатті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, може бути визначено тільки у світлі конкретних обставин справи (рішення ЄСПЛ від 18 липня 2006 року № 63566/00 "Проніна проти України § 23).

Правосуддя за своєю суттю визнається таким лише за умови, що воно відповідає вимогам справедливості і забезпечує ефективне поновлення в правах (абз. десятий п. 9 мотивувальної частини Рішення Конституційного Суду України від 30 січня 2003 року №3-рп\2003).

Судом встановлено, що відповідачі по справі проживають та є співласниками квартири за адресою: АДРЕСА_1 .

Дана обставина підтверджується дослідженою в судовому засіданні копією відомості про право власності , з якої вбачається, що квартира за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер майна 17297083, тип майна квартира, відомості про права власності: дата внесення запису 25 грудня 2006 року, ОСОБА_3 та ОСОБА_2 на праві приватної спільної часткової власності належить по частки квартири відповідно кожному.

Правові та організаційні засади створення, функціонування, реорганізації та ліквідації об`єднань власників жилих і нежилих приміщень багатоквартирного будинку, захисту їхніх прав та виконання обов`язків щодо спільного утримання багатоквартирного будинку визначено Законом України «Про об`єднання співвласників багатоквартирних житлових будинків».

Відповідно доабз. 3 ч. 1 ст.1 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку»об`єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - об`єднання) - юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна.

Відповідно дост.3 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку»діяльність об`єднань і асоціацій регулюється цим Законом,Цивільним,ЖитловимтаЗемельним кодексами України, іншими нормативно-правовими актами та статутом об`єднання, асоціації.

Відповідно до ч.4ст.4 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку»основна діяльність об`єднання полягає у здійсненні функцій, що забезпечують реалізацію прав співвласників на володіння та користування спільним майном співвласників, належне утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території, сприяння співвласникам в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обгрунтованими цінами та виконання ними своїх зобов`язань, пов`язаних з діяльністю об`єднання.

Відповідно дост.7 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку»статут об`єднання складається відповідно дотипового статуту,який затверджуєтьсяцентральним органомвиконавчої влади,що забезпечуєформування державноїжитлової політикиі політикиу сферіжитлово-комунальногогосподарства.У статутімає бутивизначено таке: назваі місцезнаходженняоб`єднання; метастворення,завдання тапредмет діяльностіоб`єднання; статутніоргани об`єднання,їхні повноваженнята порядокформування; порядокскликання тапроведення загальнихзборів; періодичністьпроведення зборів; порядокголосування назборах таприйняття рішеньна них; перелікпитань,для вирішенняяких потрібнакваліфікована більшістьголосів; джерелафінансування,порядок використаннямайна такоштів об`єднання; порядокприйняття кошторису,створення тавикористання фондівоб`єднання,включаючи резервні,а такожпорядок оплатиспільних витрат; перелікпитань,які можутьвирішуватися зборамипредставників; праваі обов`язкиспіввласників; відповідальністьза порушеннястатуту тарішень статутнихорганів; порядоквнесення зміндо статуту; підставита порядокліквідації,реорганізації (злиття,поділу)об`єднання івирішення майновихпитань,пов`язанихз цим. Статут може містити також інші положення, що є істотними для діяльності об`єднання та не суперечать вимогам законодавства. Включення до статуту відомостей про склад співвласників не є обов`язковим.

Відповідно до абз.6 ч.9ст.10 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку»до виключної компетенції загальних зборів співвласників відноситься: визначення порядку сплати, переліку та розмірів внесків і платежів співвласників.

Відповідно дост.15 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку»співвласник зобов`язаний:виконувати обов`язки,передбачені статутомоб`єднання; виконуватирішення статутнихорганів,прийняті умежах їхніхповноважень; використовуватиприміщення запризначенням,дотримуватися правилкористування приміщеннями; забезпечуватизбереження приміщень,брати участьу проведенніїх реконструкції,реставрації,поточного ікапітального ремонтів,технічного переоснащення; забезпечуватидотримання вимогжитлового імістобудівного законодавстващодо проведенняреконструкції,реставрації,поточного ікапітального ремонтів,технічного переоснащенняприміщень абоїх частин; недопускати порушеннязаконних правта інтересівінших співвласників; дотримуватисявимог правилутримання житловогобудинку іприбудинкової території,правил пожежноїбезпеки,санітарних норм; своєчасноі вповному обсязісплачувати належнівнески іплатежі; відшкодовуватизбитки,заподіяні майнуінших співвласників; виконуватипередбачені статутнимидокументами обов`язкиперед об`єднанням; запобігатипсуванню спільногомайна,інформувати органиуправління об`єднанняпро пошкодженнята вихідз ладутехнічного обладнання; дотримуватисячистоти умісцях загальногокористування татиші згідноз вимогами,встановленими законодавством. Статутом об`єднання можуть бути встановлені інші обов`язки співвласників.

Відповідно дост.17 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку»для забезпеченнявиконання власникамиприміщень своїхобов`язків об`єднаннямає право: робитиспіввласникам попередженняпро порушенняними статутнихабо іншихзаконних вимогі вимагатиїх дотримання; вимагативідшкодування збитків,заподіяних спільномумайну об`єднанняз винивласника абоінших осіб,які користуютьсяйого власністю; вимагативід співвласниківсвоєчасної тау повномуобсязі сплативсіх встановленихцим Закономта статутомоб`єднання внесківі платежів,у томучислі відрахуваньдо резервногота ремонтногофондів; звертатисядо судув разівідмови співвласникавідшкодовувати заподіянізбитки,своєчасно тау повномуобсязі сплачувативсі встановленіцим Закономта статутомоб`єднання внескиі платежі,у томучислі відрахуваннядо резервногота ремонтногофондів; виступати засновником (учасником) інших юридичних осіб.

Реалізація прав об`єднання, визначених цією статтею, здійснюється його правлінням за дорученням загальних зборів та відповідно до статуту об`єднання.

Загальні збори об`єднання можуть прийняти рішення про списання боргів співвласників у разі виконання ними робіт, необхідних для утримання спільного майна об`єднання, на суму боргу.Порядок розрахунківза ці операції визначається Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до ч.1ст.20 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку»частка співвласника у загальному обсязі внесків і платежів на утримання, реконструкцію, реставрацію, проведення поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирному будинку встановлюється пропорційно до загальної площі квартири (квартир) та/або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності.

Відповідно дост.21 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку»кошти об`єднання складаються з: залишків коштів на утримання і ремонт багатоквартирного будинку на рахунках особи, що здійснювала управління таким будинком до створення об`єднання; внесків і платежів співвласників; коштів, отриманих об`єднанням у результаті здавання в оренду допоміжних приміщень та іншого спільного майна багатоквартирного будинку; коштів, отриманих об`єднанням як відшкодування за надані окремим категоріям громадян пільги на оплату житлово-комунальних послуг та призначені житлові субсидії; коштів та майна, що надходять для забезпечення потреб основної діяльності об`єднання; добровільних майнових, у тому числі грошових, внесків фізичних та юридичних осіб; коштів, залучених на умовах кредиту або позики; коштів державного та/або місцевого бюджетів, отриманих на підставі спільного фінансування для утримання, реконструкції, реставрації, проведення поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення багатоквартирного будинку; пасивних доходів; доходів від діяльності заснованих об`єднанням юридичних осіб, що спрямовуються на виконання статутних цілей об`єднання; коштів, отриманих з інших джерел, що спрямовуються на виконання статутних цілей об`єднання.

Порядок сплати, перелік та розміри внесків і платежів співвласників, у тому числі відрахувань до резервного та ремонтного фондів, встановлюються загальними зборами об`єднання відповідно до законодавства та статуту об`єднання.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку», обєднання створюється для забезпечення і захисту прав співвласників та дотримання їхніх обовязків, належного утримання та використання спільного майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами.

Частиною 1 ст. 22 Закону України «Про обєднання співвласниківбагатоквартирного будинку»передбачено,для забезпеченняутримання таексплуатації багатоквартирногобудинку,користування спільниммайном утакому будинку,включаючи поточнийремонт,утримання багатоквартирногобудинку таприбудинкової території,водопостачання таводовідведення,теплопостачання іопалення,отримання послугиз управлінняпобутовими відходами,об`єднання зарішенням загальнихзборів маєправо: задовольнятизазначені потребисамостійно шляхомсамозабезпечення; визначатиуправителя,виконавців окремихжитлово-комунальнихпослуг,з якимиусі співвласникиукладають відповіднідоговори; виступати колективним споживачем (замовником) усіх або частини житлово-комунальних послуг.

Згідно із приписами ч.2 ст. 22 Закону України «Про обєднання співвласників багатоквартирного будинку» питання самостійного забезпечення об`єднанням експлуатації та утримання багатоквартирного будинку та користування спільним майном у такому будинку регулюютьсяГосподарським кодексом Українив частині господарчого забезпечення діяльності негосподарюючих суб`єктів.

Відповідно до ч.3 ст. 22 Закону України «Про об?єднання співвласників багатоквартирного будинку» самостійне забезпечення об`єднанням утримання і експлуатації багатоквартирного будинку, користування спільним майном у багатоквартирному будинку може здійснюватися безпосередньо співвласниками, а також шляхом залучення об`єднанням фізичних та юридичних осіб на підставі укладених договорів.

10 лютого 2016 року було затверджено статут ОСББ «НАШЕ ЖИТТЯ» протоколом № 1 установчими зборами ОСББ «НАШЕ ЖИТТЯ».

Як зазначено в позовній заяві, 18 грудня 2020 року ОСББ «НАШЕ ЖИТТЯ» було зареєстроване в Єдиному державник реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та присвоєно код ЄДРПОУ 40297921, що підтверджується дослідженою в судовому засіданні випискою з ЄДРЮОФОПГФ від 21 грудня 2020 року.

Пунктом 2 Розділу ІІ Статуту ОСББ «НАШЕ ЖИТТЯ» є неприбутковою організацією і не має на меті отримання прибутку для його розподілу між співвласниками.

Як зазначено в п.3 Розділу III Статуту ОСББ «НАШЕ ЖИТТЯ», до виключної компетенції загальних зборів належать: визначення порядку сплати, переліку та розмірів внесків і платежів співвласників; прийняття рішення про реконструкцію та ремонт будинку або про зведення господарських споруд.

25 серпня 2018 року проведено загальні збори ОССБ «НАШЕ ЖИТЯ», на яких був затверджений внесок на утримання будинку та прибудованої території з 01. 09. 2018 року у розмірі 3 грн. 50 коп. з другого по десятий поверх та 2 грн.90 коп. для першого поверху з 01.09.2018 року, що підтверджується витягом із Протоколом №4/18 від 25 серпня 2018 року, дослідженим в судовому засіданні.

15 червня 2021 року проведено загальні збори ОСББ «НАШЕ ЖИТТЯ», де було затверджено підняття внеску на утримання будинку та прибудованої території в розмірі 5 грн. за м. кв. загальної площі квартири та 4 грн. 15 коп. для першого поверху будинку, що підтверджується Протоколом №1506-1 від 15 червня 2021 року, дослідженим в судовому засіданні.

Внаслідок неналежного виконання зобовязань у відповідача-1 ОСОБА_1 , відповідача-2 ОСОБА_2 виникла заборгованість перед позивачем в розмірі 6648 грн. станом на 12 лютого 2023 року за утримання будинку та прибудинкової території відповідно до акту звіряння взаємних розрахунків за період 01.01-20-12.02.2023 рр. від 12 лютого 2023 року.

Наданий акт звіряння розрахунків відповідачами не спростований, а тому він приймається судом, як достовірний.

Відповідно до ст.13ЦК України цивільні права особа здійснює у межах, наданих їй договором або актами цивільного законодавства.

Відповідно до ст. 319ЦК Українивласникові належать права володіння, користування та розпорядження своїм майном, власність зобов`язує.

Відповідно до ст.322ЦКУкраїни передбачено, що власник зобов`язаний утримувати майно, що йому належить, якщо інше не встановлено договором або законом.

Відповідно достатті 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»споживач житлово-комунальних послуг зобов`язаний оплачувати такі послуги у строки, встановлені договором або законом.

Пунктом 1 частини першоїстатті 20 Закону «Про житлово-комунальні послуги»передбачене право споживача одержувати вчасно та відповідної якості житлово-комунальні послуги згідно із законодавством та умовами договору на надання житлово-комунальних послуг, при цьому такому праву прямо відповідає визначений пунктом 5 частини третьоїстатті 20 цього Законуобов`язок споживача оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом. Таким чином, згідно із зазначеними нормами закону споживачі зобов`язані оплатити житлово-комунальні послуги, якщо вони фактично користувалися ними. Відсутність договору на надання житлово-комунальних послуг сама по собі не може бути підставою для звільнення споживача від оплати послуг у повному обсязі.

Відповідно дост.610ЦК України порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Відповідно до ч.1 ст.611ЦКУкраїни у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом.

Відповідно до ч.1ст.81 ЦПК Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Враховуючи вищевикладені обставини у їх сукупності суд вважає, що заявлені вимоги стосовно стягнення заборгованості є обґрунтованими, доведеними, не спростованими відповідачами, а тому вони підлягають до задоволення.

Відповідно до ч.2 ст.137 ЦПК України за результатами розгляду справи витрати на правничу допомогу адвоката підлягають розподілу між сторонами разом із іншими судовими витратами.

Відповідно до ч.3 ст.137 ЦПК України для визначення розміру витрат на правничу допомогу з метою розподілу судових витрат учасник справи подає детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги.

Відповідно до ч.8 ст.141 ЦПК України розмір витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів (договорів, рахунків тощо).

Такі докази подаються до закінчення судових дебатів у справі або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду за умови, що до закінчення судових дебатів у справі сторона зробила про це відповідну заяву.

У разі неподання відповідних доказів протягом встановленого строку така заява залишається без розгляду.

Пунктами 4, 6 ч.1ст.1 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»договір про надання правової допомоги - це домовленість, за якою одна сторона (адвокат, адвокатське бюро, адвокатське об`єднання) зобов`язується здійснити захист, представництво або надати інші види правової допомоги другій стороні (клієнту) на умовах і в порядку, що визначені договором, а клієнт зобов`язується оплатити надання правової допомоги та фактичні витрати, необхідні для виконання договору; інші види правової допомоги - це види адвокатської діяльності з надання правової інформації, консультацій і роз`яснень з правових питань, правового супроводу діяльності клієнта, складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру, спрямованих на забезпечення реалізації прав, свобод і законних інтересів клієнта, недопущення їх порушень, а також на сприяння їх відновленню в разі порушення.

Статтею 19 вказаного Законупередбачено, зокрема, такі види адвокатської діяльності як надання правової інформації, консультацій і роз`яснень з правових питань, правовий супровід діяльності юридичних і фізичних осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, держави; складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру; представництво інтересів фізичних і юридичних осіб у судах під час здійснення цивільного, господарського, адміністративного та конституційного судочинства, а також в інших державних органах, перед фізичними та юридичними особами.

Статтею 30 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»визначено, що гонорар є формою винагороди адвоката за здійснення захисту, представництва та надання інших видів правової допомоги клієнту. Порядок обчислення гонорару (фіксований розмір, погодинна оплата), підстави для зміни розміру гонорару, порядок його сплати, умови повернення тощо визначаються в договорі про надання правової допомоги. При встановленні розміру гонорару враховуються складність справи, кваліфікація і досвід адвоката, фінансовий стан клієнта та інші істотні обставини. Гонорар має бути розумним та враховувати витрачений адвокатом час.

Для вирішення питання про відшкодування витрат на правничу допомогу від учасника справи вимагається надання доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою.

З позовної заяви вбачається, що з метою стягнення боргу позивач поніс судові витрати в розмірі 1500 грн., в зв`язку з наданням правової допомоги у даній справі, що підтверджується ордером серії ВК №1109374 від 06 листопада 2023 року на надання правничої (правової) допомоги ОСББ «НАШЕ ЖИТТЯ» на підставі договору про надання правової допомоги № 2/23 від 01 лютого 2023 року у Рівненському міському суді Рівненської області адвокатом Довбенко Г.В., виданим адвокатським бюро «Галини Довбенко».

Враховуючи викладене, наявні підстави для відшкодування судових витрат на правничу допомогу адвоката в розмірі 1500 грн. 00 коп.

Відповідно до ч.1ст.141 ЦПК Українисудовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Оскільки при подачі позову до суду представником позивача було сплачено судовий збір згідно платіжної інструкції № 796 від 30 жовтня 2023 року на суму 2684 грн., рішення прийнято на користь позивача, тому дані судові витрати слід стягнути з відповідача на користь позивача.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.10, 12, 81, 141, 263, 264, 265, 268, 273,280, 282-289, 354 ЦПК України, ст.ст.13, 319, 322, 610, 611 ЦК України суд,-

в и р і ш и в :

Позовні вимоги об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «НАШЕ ЖИТТЯ» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про солідарне стягнення заборгованості по внеску на утримання будинку та прибудинкової території, стягнення судових витрат - задоволити.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що зареєстровані за адресою: АДРЕСА_1 на користь Обєднання співвласників багатоквартирного будинку «НАШЕ ЖИТТЯ», м.Рівне, вул. Євгена Коновальця, 12, код ЄДРПОУ 40297921 солідарно заборгованість по внеску на утримання будинку та прибудинкової території в розмірі 6648 грн., витрати на правничу допомогу у розмірі 1500 грн. та судові витрати, а саме сплачений судовий збір в розмірі 2684,00 грн.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив за письмовою заявою відповідача.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його переглядякщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених цим Кодексом, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Позивач: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «НАШЕ ЖИТТЯ», м.Рівне, вул. Євгена Коновальця, 12, код ЄДРПОУ 40297921

Відповідач-1: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1

Відповідач-2: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_1

Суддя Рівненського

міського суду І.М.Ковальов

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення09.01.2024
Оприлюднено10.01.2024
Номер документу116164873
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —569/21661/23

Рішення від 09.01.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні