Ухвала
від 09.01.2024 по справі 754/87/24
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/754/1668/24

Справа № 754/87/24

У Х В А Л А

Іменем України

09 січня 2024 року суддя Деснянського районного суду м. Києва Галась І.А., розглянувши матеріали позовної заяви Київського пансіонату ветеранів праці до ОСОБА_1 , 3-тя особа - Управління (центр) надання адміністративних послуг Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення права користування майном, зобов`язання зняти з реєстрації місця проживання,

ВСТАНОВИВ:

29 грудня 2023 року до Деснянського районного суду міста Києва звернувся представник Київського пансіонату ветеранів праці з цивільним позовом до ОСОБА_1 про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення права користування майном, зобов`язання зняти з реєстрації місця проживання. До участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог позивачем залучено Управління (центр) надання адміністративних послуг Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

У відповідності до ч. 1 ст. 44 ЦПК України учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Прецедентна практика Європейського суду з прав людини виходить з того, що реалізуючи п.1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо доступності правосуддя та справедливого судового розгляду кожна держава-учасниця цієї Конвенції вправі встановлювати правила судової процедури, в тому числі й процесуальні заборони й обмеження, зміст яких - не допустити судовий процес у безладний рух.

Європейський суд зазначає, що право на суд не є абсолютним; воно може бути піддане обмеженням, дозволеним за змістом, тому що право на доступ до суду за самою своєю природою потребує врегулюванню з боку держави ( рішення у справі «Осман проти Сполученого королівства» від 28.10.1998 року, рішення у справі «Круз проти Польщі» від 19.06.2001 року).

Згідно п. 2 ч. 4 ст. 185 ЦПК України заява повертається у випадках, коли порушено правила об`єднання позовних вимог (крім випадків, в яких є підстави для застосування положень статті 188 цього Кодексу).

Відповідно до ч. 1 ст. 188 ЦПК України в одній позовній заяві може бути об`єднано декілька вимог, пов`язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами, основні та похідні позовні вимоги.

Згідно з ч. 2 ст. 188 ЦПК України суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об`єднати в одне провадження декілька справ за позовами: 1) одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача; 2) одного й того самого позивача до різних відповідачів; 3) різних позивачів до одного й того самого відповідача.

Відповідно до п. 15 постанови Пленуму Верховного Суду України від 12.06.2009 року N 2 "Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції" позовні вимоги кількох осіб до одного й того ж відповідача або позивача до кількох відповідачів можуть бути об`єднані в одне провадження, якщо ці вимоги однорідні, зокрема такі, які нерозривно пов`язані між собою, або від вирішення однієї з них залежить вирішення інших. Таке об`єднання не допускається, коли відсутня спільність предмета позову.

Між тим, об`єднання кількох позовних вимог в одне провадження недоцільне в тих випадках, коли позовні вимоги виникають з різних правовідносин, врегульованих різними галузями права, і спрямовуються на досягнення різної мети, та коли незважаючи на те, що між сторонами виникли правовідносини, які регулюються однією й тією самою галуззю права.

Позивачем заявлено вимоги про: 1) визнати ОСОБА_1 таким, що втратив право користування житловим приміщенням, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , Київський пансіонат ветеранів праці; 2) позбавити ОСОБА_1 права користування житлом, що знаходиться за адресоюАДРЕСА_1 ; 3) зобов`язати Центр надання адміністративних послуг Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації (третю особу), зняти із зареєстрованого місця проживання за адресою: АДРЕСА_1 , Київський пансіонат ветеранів праці ОСОБА_1 .

Отже, заявлені вимоги підлягають розгляду в порядку різного судочинства: вимога 1, 2 - цивільне судочинство, вимога 3 - адміністративне судочинство.

Відповідно до вимог ст.. 20 ЦПК України, не допускається об`єднання в одне провадження вимог, які підлягають розгляду за правилами різних видів судочинства, якщо інше не встановлено законом.

На підставі викладеного, керуючись ст. 185 ЦПК України, суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Київського пансіонату ветеранів праці до ОСОБА_1 , 3-тя особа - Управління (центр) надання адміністративних послуг Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення права користування майном, зобов`язання зняти з реєстрації місця проживання, - повернути позивачу.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення та підписання ухвали.

Суддя:

Дата ухвалення рішення09.01.2024
Оприлюднено10.01.2024
Номер документу116165266
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення права користування майном, зобов`язання зняти з реєстрації місця проживання

Судовий реєстр по справі —754/87/24

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Галась І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні