Ухвала
від 09.01.2024 по справі 137/43/24
ЛІТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

137/43/24

У Х В А Л А

09.01.2024 смт. Літин

Суддя Літинського районного суду Вінницької області Желіховський В.М. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Літинський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у Вінницькій області про виключення запису як батька з актового запису про народження дитини,

ВСТАНОВИВ:

До Літинського районного суду Вінницької області надійшли вказана заява. Дослідивши позовну заяву та додані документи, суд вважає, що позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимогам ст. 177 ЦПК України. За правилами цивільного процесуального законодавства позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статті 175 ЦПК України, а також вимогам статті 177 цього Кодексу.

Частиною 4 ст. 177 ЦПК України зокрема передбачено, що до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Статтями 3 і 4 Закону України "Про судовий збір" визначено об`єкти справляння судового збору та його розміри.

Відповідно до п. 1.1 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою, справляється судовий збір у розмірі 1 відсотку ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до п. 1.2 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою, справляється судовий збір у розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1211,20 гривень.

Проте, позивачем при зверненні до суду з вказаним позовом сплачений судовий збір в сумі 1073,60 грн., тому необхідно здійснити доплату судового збору на суму 137,60 грн. Так, в порушення п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України, у позові не зазначено поштовий індекс, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) сторін (позивача та одного відповідача) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України; не вказано повне найменування відповідача (для юридичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), відомі номери засобів зв`язку. При цьому, третя особа є також учасником цивільного процесу та вимоги п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України до неї також застосовуються, судом встановлено, що позивачем не вірно зазначено найменування третьої особи - Літинський районний відділ державної реєстарції актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у Вінницькій області, оскільки діяльність такого органу припинена.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Враховуючи наведене та те, що дані недоліки, а саме не в повній мірі сплачений судовий збір та вказано орган третьої особи, діяльність якої припинена, перешкоджає відкриттю провадження у справі, тому позовну заяву необхідно залишити без руху, про що повідомити позивача, надавши строк для усунення вищезазначених недоліків. Керуючись ст. ст.175,185, ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Літинський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у Вінницькій області про виключення запису як батька з актового запису про народження дитини, залишити без руху. Надати позивачу строк протягом десяти днів з дня отримання ухвали для усунення недоліків, зазначених в ухвалі суду, в іншому випадку позовна заява буде вважатись не поданою та повернута позивачу. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя:В. М. Желіховський

СудЛітинський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення09.01.2024
Оприлюднено10.01.2024
Номер документу116169669
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —137/43/24

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Желіховський В. М.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Желіховський В. М.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Желіховський В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні