Ухвала
від 08.01.2024 по справі 911/37/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"08" січня 2024 р. Справа № 911/37/24

Господарський суд Київської області в особі судді Лопатіна А.В. розглянувши матеріали

заяви Головного управління державної податкової служби України у Київській області, м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Крафт ЛЛД", Київська область,

м. Ржищів, код ЄДРПОУ 42167043

про банкрутство

встановив:

До господарського суду Київської області від Головного управління державної податкової служби України у Київській області надійшла заява про відкриття провадження у справі про банкрутство відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Крафт ЛЛД".

Дослідивши матеріали заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, суд дійшов висновку, що заявником не дотримано вимог Кодексу України з процедур банкрутства відносно переліку документів, які в обов`язковому порядку мають бути долучені до відповідної заяви.

Відповідно до частини першої статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до положень частини першої статті 34 Кодексу України з процедур банкрутства Заява про відкриття провадження у справі про банкрутство подається кредитором або боржником або Національним банком України у випадках, передбачених цим Кодексом, а стосовно боржника - державного підприємства або господарського товариства, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, - також органом (суб`єктом), уповноваженим управляти державним майном, у письмовій формі та повинна містити:

найменування господарського суду, до якого подається заява;

найменування боржника, його місцезнаходження, ідентифікаційний код юридичної особи;

ім`я або найменування кредитора, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків, або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);

найменування органу (суб`єкта), уповноваженого управляти державним майном щодо боржника - державного підприємства або господарського товариства, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі;

виклад обставин, що є підставою для звернення до суду;

перелік документів, що додаються до заяви.

Судом встановлено, що матеріали заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство не містять прохальної частини.

Відповідно до частини третьої статті 37 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд залишає без руху заяву про відкриття провадження у справі з підстав, передбачених статтею 174 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього Кодексу.

Згідно з частиною першої ст. 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Судом встановлено, що заявником, звертаючись до суду з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство не дотримано вимог статті 34 Кодексу України з процедур банкрутства, що з урахуванням приписів статті 37 зазначеного Кодексу та статті 174 ГПК України є підставою для залишення вказаної заяви без руху.

В якості доказів усунення недоліків у заяві про відкриття провадження у справі про банкрутство, заявник має врахувати вищенаведене та надати належним чином оформлену заяву, яка містить прохальну частину.

Поряд з цим, суд звертає увагу заявника на те, що згідно з частиною четвертою ст. 174 ГПК України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Керуючись ст. ст. 174, 234 Господарського процесуального кодексу України та Кодексом України з процедур банкрутства, суд

ухвалив:

1. Заяву Головного управління державної податкової служби України у Київській області від 22.12.2023 р. б/н (вх. № 27/24, 03.01.2024 р.) про відкриття провадження у справі про банкрутство відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Крафт ЛЛД" залишити без руху.

2. Запропонувати заявнику Головному управлінню державної податкової служби України у Київській області в строк до десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху усунути недоліки заяви шляхом надання суду документів, на підтвердження дотримання вимог статі 34 Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає відповідно до ч. 2 ст. 235, ч. 2 ст. 254, ст. 255 ГПК України.

Дата підписання 08.01.2024 р.

Суддя А.В. Лопатін

Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116174151
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —911/37/24

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні