Постанова
від 04.10.2010 по справі 6124/10/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 6124/10/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 вересня 2010 року м.Одеса

11год.52хв.

Зала судових засідань №28

Одеський окружний адмініс тративний суд у складі:

Головуючого - судді Ар акелян М.М.

При секретарі - Жаворонк овій М.О.

За участю сторін:

Від позивача: Перуняк М.О. - за довіреністю №17890/П/10-010 від 05.07.2010р.

Від відповідача: не з ' явився.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу з а адміністративним позовом Д ержавної податкової інспекц ії у Суворовському районі м.О деси до ТОВ «Геодем»про прип инення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла адмін істративна позовна заява Дер жавної податкової інспекції у Суворовському районі м. Оде си, в якій позивач просить суд припинити юридичну особу ТО В «Геодем».

В обґрунтування позовних в имог позивач посилається на порушення відповідачем вимо г п.п.4.1.4 п.4.1 ст.4 Закону України "П ро порядок погашення зобов'я зань платників податків пере д бюджетами та державними ці льовими фондами", ст.9 Закону У країни «Про систему оподатку вання»та наявність підстав д ля припинення юридичної особ и.

Відповідач заперечення на позов не надав, у судові засід ання не з'явився, незваж аючи на те, що про дату, час та м ісце судового засідання був повідомлений належним чином відповідно положень ч.11 ст.35 КА С України, згідно якої у разі п овернення поштового відправ лення із повісткою, яка не вру чена адресату з незалежних в ід суду причин, вважається, що така повістка вручена належ ним чином.

В засіданні суду представн ик позивача позовні вимоги п ідтримав.

Дослідивши матеріали спра ви, оцінивши надані докази в ї х сукупності, проаналізувавш и положення чинного законода вства, заслухавши пояснення представника позивача, суд д ійшов висновку про задоволен ня позовних вимог виходячи з наступного.

Судом встановлено, що ТОВ « Геодем»зареєстроване як юри дична особа 21.03.2006р. Виконавчим к омітетом Одеської міської ра ди, про що видане Свідоцтво пр о державну реєстрацію юридич ної особи, ідентифікаційний код - 34319486.

21.03.2006р. відповідача взято на о блік як платника податків в о рганах ДПС за №3919, що вбачаєтьс я з наявної у матеріалах спра ви копії довідки ДПІ у Суворо вському районі м.Одеси про вз яття на облік платника подат ків від 12.05.2010р. №6702/29-2.

17.05.2010р. головним держподатінс пектором ДПІ у Суворовському районі м.Одеси проведена пер евірка відповідача з питання неподання податкової звітно сті, про що складено акт №2587/15-01, в якому встановлено, що ТОВ «Ге одем»не надає до ДПІ у Суворо вському районі м.Одеси подат кову звітність з ІV квартал 2007р .

Згідно з довідкою ДПІ у Суво ровському районі м.Одеси №302 в ід 18.05.2010р. ТОВ «Геодем»станом на 18.05.2010р. не має податкового борг у перед бюджетом.

08.07.2008р. до ЄДР юридичних осіб т а ФОП внесено інформацію про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням - 65003, м.Од еса, Суворовський район, вул.Ц ерковна, будинок 19.

Відповідно до ч.1 ст.59 Господа рського кодексу України прип инення діяльності суб'єкта г осподарювання здійснюється шляхом його реорганізації (з лиття, приєднання, поділу, пер етворення) або ліквідації - за рішенням власника (власникі в) чи уповноважених ним орган ів, за рішенням інших осіб - за сновників суб'єкта господарю вання чи їх правонаступників , а у випадках, передбачених ци м Кодексом, - за рішенням суду.

Згідно ч.6 ст.59 Господарськог о кодексу України суб'єкт гос подарювання ліквідується, зо крема, у разі скасування його державної реєстрації у випа дках, передбачених законом.

Відповідно до ч.1 ст.33 Закону України “Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців” юрид ична особа припиняється, зок рема і за судовим рішенням. З гідно ч.2 ст. 33 цього Закону юрид ична особа є такою, що припини лася, з дати внесення до Єдино го державного реєстру запису про державну реєстрацію при пинення юридичної особи.

Відповідно до п.16.4 ст.16 Закону України "Про оподаткування п рибутку підприємств" від 28.12.1994р . №334/94-ВР платники податку у стр оки, визначені законом, подаю ть до податкового органу под аткову декларацію про прибут ок за звітний період, розрахо вану наростаючим підсумком.

Відповідно до п.п.4.1.4 п.4.1 ст.4 За кону України "Про порядок пог ашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондам и" від 21.12.2000 р. №2181-III податкові декл арації подаються за базовий податковий (звітний) період.

Згідно ч.2 ст. 38 Закону Україн и “Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців” від 15.05.2003р. №7 55-ІV, неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону є підставою для постановленн я судового рішення щодо прип инення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутством ю ридичної особи.

Відповідно до ст.4 Закону Ук раїни “Про систему оподаткув ання” платниками податків і зборів (обов'язкових платежі в) є юридичні і фізичні особи, на яких згідно з законами Укр аїни покладено обов'язок спл ачувати податки і збори (обов 'язкові платежі).

Згідно до п.п.2, 3 ч.1 ст.9 цього За кону платники податків і збо рів (обов'язкових платежів) зо бов'язані подавати до держав них податкових органів та ін ших державних органів відпов ідно до законів декларації, б ухгалтерську звітність та ін ші документи і відомості, пов 'язані з обчисленням і сплато ю податків і зборів (обов'язко вих платежів); сплачувати нал ежні суми податків і зборів (о бов'язкових платежів) у встан овлені законами терміни.

Частиною 1 ст.20 Закону Україн и “Про систему оподаткування ” встановлено, що контроль за правильністю та своєчасніст ю справляння податків і збор ів (обов'язкових платежів) зді йснюється державними податк овими органами та іншими дер жавними органами в межах пов новажень, визначених законам и.

Статус державної податков ої служби в Україні, її функці ї та правові основи діяльнос ті визначені Законом України “Про державну податкову слу жбу в Україні", відповідно до с т.2 якого завданням органів де ржавної податкової служби, з окрема, є здійснення контрол ю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєч асністю сплати до бюджетів, д ержавних цільових фондів под атків і зборів (обов'язкових п латежів), а також неподаткови х доходів, установлених зако нодавством.

Відповідно до п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну подат кову службу в Україні” орган ам державної податкової служ би у випадках, в межах компете нції та у порядку, встановлен их законами України, надаєть ся право звертатися до судов их органів із заявою (позовно ю заявою) про скасування держ авної реєстрації суб'єкта пі дприємницької діяльності.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців” суд , який постановив рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов' язане з банкрутст вом юридичної особи, у день на брання таким рішенням законн ої сили направляє його копію державному реєстратору за м ісцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про судове рішення.

Згідно з п.8.6 Порядку обліку п латників податків, зборів (об ов'язкових платежів), затверд женого наказом Державної под аткової адміністрації Украї ни від 19.02.1998р. №80 (в редакції наказу Державн ої податкової адміністрації України від 17.11.1998р. №552), якщо платник податк ів не має заборгованості пер ед бюджетом, та у разі неподан ня протягом одного року в орг ани державної податкової слу жби податкових декларацій, документів податкової звітн ості, то керівник органу держ авної податкової служби при ймає рішення у вигляді розпо рядження відносно платника п одатків - про звернення до су ду або господарського суду і з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєст рації платника податків, пос тановлення судового рішення про припинення юридичної ос оби чи підприємницької діяль ності фізичної особи - підпр иємця.

Враховуючи наведене, позо вні вимоги ДПІ у Суворовсько му районі м.Одеси суд вважає п ідтвердженими наданими дока зами, обґрунтованими, відпов ідаючими чинному законодавс тву, що є підставою для їх задо волення.

Керуючись ст.ст.158-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позо в Державної податкової інспе кції у Суворовському районі м.Одеси до ТОВ «Геодем»про пр ипинення юридичної особи зад овольнити.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Геодем»(65003, м.Одес а, вул.Церковна, 19, код ЄДРПОУ 34319 486).

Після набрання чинності по становою суду направити її к опію державному реєстратору за місцем реєстрації ТОВ «Ге одем».

Постанова може бути оскарж ена до Одеського апеляційног о адміністративного суду чер ез суд першої інстанції в пор ядку передбаченому ст.186 КАС У країни.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо таку скаргу не було под ано, або в порядку ч.3 ст.254 КАС Ук раїни.

Повний текст постанови скл адено та підписано 04.10.2010р.

Суддя /підпис/ М.М. Аракелян 11год .52хв.

Зала судових засідань №28

Одеський окружний адмініс тративний суд у складі:

Головуючого - судді Ар акелян М.М.

При секретарі - Жаворонк овій М.О.

За участю сторін:

Від позивача: Перуняк М.О. - за довіреністю №17890/П/10-010 від 05.07.2010р.

Від відповідача: не з ' явився.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу з а адміністративним позовом Д ержавної податкової інспекц ії у Суворовському районі м.О деси до ТОВ «Геодем»про прип инення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла адмін істративна позовна заява Дер жавної податкової інспекції у Суворовському районі м. Оде си, в якій позивач просить суд припинити юридичну особу ТО В «Геодем».

В обґрунтування позовних в имог позивач посилається на порушення відповідачем вимо г п.п.4.1.4 п.4.1 ст.4 Закону України "П ро порядок погашення зобов'я зань платників податків пере д бюджетами та державними ці льовими фондами", ст.9 Закону У країни «Про систему оподатку вання»та наявність підстав д ля припинення юридичної особ и.

Відповідач заперечення на позов не надав, у судові засід ання не з'явився, незваж аючи на те, що про дату, час та м ісце судового засідання був повідомлений належним чином відповідно положень ч.11 ст.35 КА С України, згідно якої у разі п овернення поштового відправ лення із повісткою, яка не вру чена адресату з незалежних в ід суду причин, вважається, що така повістка вручена належ ним чином.

В засіданні суду представн ик позивача позовні вимоги п ідтримав.

Дослідивши матеріали спра ви, оцінивши надані докази в ї х сукупності, проаналізувавш и положення чинного законода вства, заслухавши пояснення представника позивача, суд д ійшов висновку про задоволен ня позовних вимог виходячи з наступного.

Судом встановлено, що ТОВ « Геодем»зареєстроване як юри дична особа 21.03.2006р. Виконавчим к омітетом Одеської міської ра ди, про що видане Свідоцтво пр о державну реєстрацію юридич ної особи, ідентифікаційний код - 34319486.

21.03.2006р. відповідача взято на о блік як платника податків в о рганах ДПС за №3919, що вбачаєтьс я з наявної у матеріалах спра ви копії довідки ДПІ у Суворо вському районі м.Одеси про вз яття на облік платника подат ків від 12.05.2010р. №6702/29-2.

17.05.2010р. головним держподатінс пектором ДПІ у Суворовському районі м.Одеси проведена пер евірка відповідача з питання неподання податкової звітно сті, про що складено акт №2587/15-01, в якому встановлено, що ТОВ «Ге одем»не надає до ДПІ у Суворо вському районі м.Одеси подат кову звітність з ІV квартал 2007р .

Згідно з довідкою ДПІ у Суво ровському районі м.Одеси №302 в ід 18.05.2010р. ТОВ «Геодем»станом на 18.05.2010р. не має податкового борг у перед бюджетом.

08.07.2008р. до ЄДР юридичних осіб т а ФОП внесено інформацію про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням - 65003, м.Од еса, Суворовський район, вул.Ц ерковна, будинок 19.

Відповідно до ч.1 ст.59 Господа рського кодексу України прип инення діяльності суб'єкта г осподарювання здійснюється шляхом його реорганізації (з лиття, приєднання, поділу, пер етворення) або ліквідації - за рішенням власника (власникі в) чи уповноважених ним орган ів, за рішенням інших осіб - за сновників суб'єкта господарю вання чи їх правонаступників , а у випадках, передбачених ци м Кодексом, - за рішенням суду.

Згідно ч.6 ст.59 Господарськог о кодексу України суб'єкт гос подарювання ліквідується, зо крема, у разі скасування його державної реєстрації у випа дках, передбачених законом.

Відповідно до ч.1 ст.33 Закону України “Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців” юрид ична особа припиняється, зок рема і за судовим рішенням. З гідно ч.2 ст. 33 цього Закону юрид ична особа є такою, що припини лася, з дати внесення до Єдино го державного реєстру запису про державну реєстрацію при пинення юридичної особи.

Відповідно до п.16.4 ст.16 Закону України "Про оподаткування п рибутку підприємств" від 28.12.1994р . №334/94-ВР платники податку у стр оки, визначені законом, подаю ть до податкового органу под аткову декларацію про прибут ок за звітний період, розрахо вану наростаючим підсумком.

Відповідно до п.п.4.1.4 п.4.1 ст.4 За кону України "Про порядок пог ашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондам и" від 21.12.2000 р. №2181-III податкові декл арації подаються за базовий податковий (звітний) період.

Згідно ч.2 ст. 38 Закону Україн и “Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців” від 15.05.2003р. №7 55-ІV, неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону є підставою для постановленн я судового рішення щодо прип инення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутством ю ридичної особи.

Відповідно до ст.4 Закону Ук раїни “Про систему оподаткув ання” платниками податків і зборів (обов'язкових платежі в) є юридичні і фізичні особи, на яких згідно з законами Укр аїни покладено обов'язок спл ачувати податки і збори (обов 'язкові платежі).

Згідно до п.п.2, 3 ч.1 ст.9 цього За кону платники податків і збо рів (обов'язкових платежів) зо бов'язані подавати до держав них податкових органів та ін ших державних органів відпов ідно до законів декларації, б ухгалтерську звітність та ін ші документи і відомості, пов 'язані з обчисленням і сплато ю податків і зборів (обов'язко вих платежів); сплачувати нал ежні суми податків і зборів (о бов'язкових платежів) у встан овлені законами терміни.

Частиною 1 ст.20 Закону Україн и “Про систему оподаткування ” встановлено, що контроль за правильністю та своєчасніст ю справляння податків і збор ів (обов'язкових платежів) зді йснюється державними податк овими органами та іншими дер жавними органами в межах пов новажень, визначених законам и.

Статус державної податков ої служби в Україні, її функці ї та правові основи діяльнос ті визначені Законом України “Про державну податкову слу жбу в Україні", відповідно до с т.2 якого завданням органів де ржавної податкової служби, з окрема, є здійснення контрол ю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєч асністю сплати до бюджетів, д ержавних цільових фондів под атків і зборів (обов'язкових п латежів), а також неподаткови х доходів, установлених зако нодавством.

Відповідно до п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну подат кову службу в Україні” орган ам державної податкової служ би у випадках, в межах компете нції та у порядку, встановлен их законами України, надаєть ся право звертатися до судов их органів із заявою (позовно ю заявою) про скасування держ авної реєстрації суб'єкта пі дприємницької діяльності.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців” суд , який постановив рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов' язане з банкрутст вом юридичної особи, у день на брання таким рішенням законн ої сили направляє його копію державному реєстратору за м ісцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про судове рішення.

Згідно з п.8.6 Порядку обліку п латників податків, зборів (об ов'язкових платежів), затверд женого наказом Державної под аткової адміністрації Украї ни від 19.02.1998р. №80 (в редакції наказу Державн ої податкової адміністрації України від 17.11.1998р. №552), якщо платник податк ів не має заборгованості пер ед бюджетом, та у разі неподан ня протягом одного року в орг ани державної податкової слу жби податкових декларацій, документів податкової звітн ості, то керівник органу держ авної податкової служби при ймає рішення у вигляді розпо рядження відносно платника п одатків - про звернення до су ду або господарського суду і з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєст рації платника податків, пос тановлення судового рішення про припинення юридичної ос оби чи підприємницької діяль ності фізичної особи - підпр иємця.

Враховуючи наведене, позо вні вимоги ДПІ у Суворовсько му районі м.Одеси суд вважає п ідтвердженими наданими дока зами, обґрунтованими, відпов ідаючими чинному законодавс тву, що є підставою для їх задо волення.

Керуючись ст.ст.158-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позо в Державної податкової інспе кції у Суворовському районі м.Одеси до ТОВ «Геодем»про пр ипинення юридичної особи зад овольнити.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Геодем»(65003, м.Одес а, вул.Церковна, 19, код ЄДРПОУ 34319 486).

Після набрання чинності по становою суду направити її к опію державному реєстратору за місцем реєстрації ТОВ «Ге одем».

Постанова може бути оскарж ена до Одеського апеляційног о адміністративного суду чер ез суд першої інстанції в пор ядку передбаченому ст.186 КАС У країни.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо таку скаргу не було под ано, або в порядку ч.3 ст.254 КАС Ук раїни.

Повний текст постанови скл адено та підписано 04.10.2010р.

Суддя /підпис/ М.М. Аракелян 11год .52хв.

Зала судових засідань №28

Одеський окружний адмініс тративний суд у складі:

Головуючого - судді Ар акелян М.М.

При секретарі - Жаворонк овій М.О.

За участю сторін:

Від позивача: Перуняк М.О. - за довіреністю №17890/П/10-010 від 05.07.2010р.

Від відповідача: не з ' явився.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу з а адміністративним позовом Д ержавної податкової інспекц ії у Суворовському районі м.О деси до ТОВ «Геодем»про прип инення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла адмін істративна позовна заява Дер жавної податкової інспекції у Суворовському районі м. Оде си, в якій позивач просить суд припинити юридичну особу ТО В «Геодем».

В обґрунтування позовних в имог позивач посилається на порушення відповідачем вимо г п.п.4.1.4 п.4.1 ст.4 Закону України "П ро порядок погашення зобов'я зань платників податків пере д бюджетами та державними ці льовими фондами", ст.9 Закону У країни «Про систему оподатку вання»та наявність підстав д ля припинення юридичної особ и.

Відповідач заперечення на позов не надав, у судові засід ання не з'явився, незваж аючи на те, що про дату, час та м ісце судового засідання був повідомлений належним чином відповідно положень ч.11 ст.35 КА С України, згідно якої у разі п овернення поштового відправ лення із повісткою, яка не вру чена адресату з незалежних в ід суду причин, вважається, що така повістка вручена належ ним чином.

В засіданні суду представн ик позивача позовні вимоги п ідтримав.

Дослідивши матеріали спра ви, оцінивши надані докази в ї х сукупності, проаналізувавш и положення чинного законода вства, заслухавши пояснення представника позивача, суд д ійшов висновку про задоволен ня позовних вимог виходячи з наступного.

Судом встановлено, що ТОВ « Геодем»зареєстроване як юри дична особа 21.03.2006р. Виконавчим к омітетом Одеської міської ра ди, про що видане Свідоцтво пр о державну реєстрацію юридич ної особи, ідентифікаційний код - 34319486.

21.03.2006р. відповідача взято на о блік як платника податків в о рганах ДПС за №3919, що вбачаєтьс я з наявної у матеріалах спра ви копії довідки ДПІ у Суворо вському районі м.Одеси про вз яття на облік платника подат ків від 12.05.2010р. №6702/29-2.

17.05.2010р. головним держподатінс пектором ДПІ у Суворовському районі м.Одеси проведена пер евірка відповідача з питання неподання податкової звітно сті, про що складено акт №2587/15-01, в якому встановлено, що ТОВ «Ге одем»не надає до ДПІ у Суворо вському районі м.Одеси подат кову звітність з ІV квартал 2007р .

Згідно з довідкою ДПІ у Суво ровському районі м.Одеси №302 в ід 18.05.2010р. ТОВ «Геодем»станом на 18.05.2010р. не має податкового борг у перед бюджетом.

08.07.2008р. до ЄДР юридичних осіб т а ФОП внесено інформацію про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням - 65003, м.Од еса, Суворовський район, вул.Ц ерковна, будинок 19.

Відповідно до ч.1 ст.59 Господа рського кодексу України прип инення діяльності суб'єкта г осподарювання здійснюється шляхом його реорганізації (з лиття, приєднання, поділу, пер етворення) або ліквідації - за рішенням власника (власникі в) чи уповноважених ним орган ів, за рішенням інших осіб - за сновників суб'єкта господарю вання чи їх правонаступників , а у випадках, передбачених ци м Кодексом, - за рішенням суду.

Згідно ч.6 ст.59 Господарськог о кодексу України суб'єкт гос подарювання ліквідується, зо крема, у разі скасування його державної реєстрації у випа дках, передбачених законом.

Відповідно до ч.1 ст.33 Закону України “Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців” юрид ична особа припиняється, зок рема і за судовим рішенням. З гідно ч.2 ст. 33 цього Закону юрид ична особа є такою, що припини лася, з дати внесення до Єдино го державного реєстру запису про державну реєстрацію при пинення юридичної особи.

Відповідно до п.16.4 ст.16 Закону України "Про оподаткування п рибутку підприємств" від 28.12.1994р . №334/94-ВР платники податку у стр оки, визначені законом, подаю ть до податкового органу под аткову декларацію про прибут ок за звітний період, розрахо вану наростаючим підсумком.

Відповідно до п.п.4.1.4 п.4.1 ст.4 За кону України "Про порядок пог ашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондам и" від 21.12.2000 р. №2181-III податкові декл арації подаються за базовий податковий (звітний) період.

Згідно ч.2 ст. 38 Закону Україн и “Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців” від 15.05.2003р. №7 55-ІV, неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону є підставою для постановленн я судового рішення щодо прип инення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутством ю ридичної особи.

Відповідно до ст.4 Закону Ук раїни “Про систему оподаткув ання” платниками податків і зборів (обов'язкових платежі в) є юридичні і фізичні особи, на яких згідно з законами Укр аїни покладено обов'язок спл ачувати податки і збори (обов 'язкові платежі).

Згідно до п.п.2, 3 ч.1 ст.9 цього За кону платники податків і збо рів (обов'язкових платежів) зо бов'язані подавати до держав них податкових органів та ін ших державних органів відпов ідно до законів декларації, б ухгалтерську звітність та ін ші документи і відомості, пов 'язані з обчисленням і сплато ю податків і зборів (обов'язко вих платежів); сплачувати нал ежні суми податків і зборів (о бов'язкових платежів) у встан овлені законами терміни.

Частиною 1 ст.20 Закону Україн и “Про систему оподаткування ” встановлено, що контроль за правильністю та своєчасніст ю справляння податків і збор ів (обов'язкових платежів) зді йснюється державними податк овими органами та іншими дер жавними органами в межах пов новажень, визначених законам и.

Статус державної податков ої служби в Україні, її функці ї та правові основи діяльнос ті визначені Законом України “Про державну податкову слу жбу в Україні", відповідно до с т.2 якого завданням органів де ржавної податкової служби, з окрема, є здійснення контрол ю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєч асністю сплати до бюджетів, д ержавних цільових фондів под атків і зборів (обов'язкових п латежів), а також неподаткови х доходів, установлених зако нодавством.

Відповідно до п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну подат кову службу в Україні” орган ам державної податкової служ би у випадках, в межах компете нції та у порядку, встановлен их законами України, надаєть ся право звертатися до судов их органів із заявою (позовно ю заявою) про скасування держ авної реєстрації суб'єкта пі дприємницької діяльності.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців” суд , який постановив рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов' язане з банкрутст вом юридичної особи, у день на брання таким рішенням законн ої сили направляє його копію державному реєстратору за м ісцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про судове рішення.

Згідно з п.8.6 Порядку обліку п латників податків, зборів (об ов'язкових платежів), затверд женого наказом Державної под аткової адміністрації Украї ни від 19.02.1998р. №80 (в редакції наказу Державн ої податкової адміністрації України від 17.11.1998р. №552), якщо платник податк ів не має заборгованості пер ед бюджетом, та у разі неподан ня протягом одного року в орг ани державної податкової слу жби податкових декларацій, документів податкової звітн ості, то керівник органу держ авної податкової служби при ймає рішення у вигляді розпо рядження відносно платника п одатків - про звернення до су ду або господарського суду і з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєст рації платника податків, пос тановлення судового рішення про припинення юридичної ос оби чи підприємницької діяль ності фізичної особи - підпр иємця.

Враховуючи наведене, позо вні вимоги ДПІ у Суворовсько му районі м.Одеси суд вважає п ідтвердженими наданими дока зами, обґрунтованими, відпов ідаючими чинному законодавс тву, що є підставою для їх задо волення.

Керуючись ст.ст.158-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позо в Державної податкової інспе кції у Суворовському районі м.Одеси до ТОВ «Геодем»про пр ипинення юридичної особи зад овольнити.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Геодем»(65003, м.Одес а, вул.Церковна, 19, код ЄДРПОУ 34319 486).

Після набрання чинності по становою суду направити її к опію державному реєстратору за місцем реєстрації ТОВ «Ге одем».

Постанова може бути оскарж ена до Одеського апеляційног о адміністративного суду чер ез суд першої інстанції в пор ядку передбаченому ст.186 КАС У країни.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо таку скаргу не було под ано, або в порядку ч.3 ст.254 КАС Ук раїни.

Повний текст постанови скл адено та підписано 04.10.2010р.

Суддя /підпис/ М.М. Аракелян

Припинити юр.особу

04 жовтня 2010 року

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.10.2010
Оприлюднено15.10.2010
Номер документу11618051
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —6124/10/1570

Постанова від 04.10.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні