Ухвала
від 09.01.2024 по справі 638/102/24
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/102/24

Провадження № 2/638/32/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 січня 2024 року м. Харків

Суддя Дзержинського районного суду міста Харкова Хайкін В.М., розглянувши позовну заяву Головного управління Держгеокадастру у Харківській області до державного реєстратора Печенізького районного управління юстиції Харківської області Зоткіна Сергія Володимировича, Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, треті особи: Чугуївська державна сортодослідна станція, Державне підприємство «Центр сертифікації та експертизи насіння та садибного матеріалу» про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень та визнання недійсним свідоцтва про право власності, -

ВСТАНОВИВ:

03.01.2024 року до Дзержинського районного суду м. Харкова засобами поштового зв`язку надійшла позовна заява начальника Головного управління Держгеокадастру у Харківській області до державного реєстратора Печенізького районного управління юстиції Харківської області Зоткіна Сергія Володимировича, Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, треті особи: Чугуївська державна сортодослідна станція, Державне підприємство «Центр сертифікації та експертизи насіння та садибного матеріалу» про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень та визнання недійсним свідоцтва про право власності та згідно прохальної частини якої просить суд: скасувати рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень )з відкриттям розділу) земельної ділянки за кадастровим номером 6324683500:03:003:0312, площею 38,4173 га, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 788200663246, індексний номер: 26485582 від 26.11.2015 10:43:41, державного реєстратора Печенізького районного управління юстиції Харківської області Зоткіна Сергія Володимировича, яка належить на праві власності Державному підприємству «Центр сертифікації та експертизи насіння і садибного матеріалу», номер відомостей про речове право 12246996 з одночасним припиненням усіх прав, їх обтяжень; скасувати рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу) земельної ділянки за кадастровим номером 6324683500:03:005:0059, площею 41,5999 га, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 788246563246, індексний номер: 26526598 від 27.11.2015 10:385:05, державного реєстратора Печенізького районного управління юстиції Харківської області Зоткіна Сергія Володимировича, яка належить на праві власності Державному підприємству «Центр сертифікації та експертизи насіння в садибного матеріалу», номер відомостей про речове право 12247672 з одночасним припиненням усіх речових прав та їх обтяжень; визнати недійсним свідоцтво про право власності, серія та номер 48531711, виданого 27.11.2015 Печенізьким районним управління юстиції Харківської області; визнати недійсним свідоцтво про право власності, серія та номер 48535148, виданого 27.11.2015 Печенізьким районним управління юстиції Харківської області; судові витрати стягнути з відповідачів на користь Головного управління Держгеокадастру у Харківській області.

Позовна заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не встановлено.

Відповідно до частини 2 статті 19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Згідно частини 3 статті 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи вищевикладене, з огляду на предмет спору, характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі, суддя вважає, що для повного та всебічного встановлення обставин справи необхідно проведення підготовчого судового засідання з повідомленням сторін.

Керуючись ст.ст. 187,274 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом Головного управління Держгеокадастру у Харківській області (61165, м. Харків, вул. Космічна, 21, 8-9 пов.) до державного реєстратора Печенізького районного управління юстиції Харківської області Зоткіна Сергія Володимировича (62801, Харківська область, смт. Печеніги, вул. Поштова, 9), Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (40003, м. Суми, вул. Герасима Кондратєва, 28), треті особи: Чугуївська державна сортодослідна станція (62820, Харківська область, Печенізький район, с. Мартове, вул. Першого Травня, 8), Державне підприємство «Центр сертифікації та експертизи насіння та садибного матеріалу» (03038, м. Київ, вул. Ямська, 32) про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень та визнання недійсним свідоцтва про право власності.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 21 лютого 2024 року о 14:00 годині в приміщенні Дзержинського районного суду м. Харкова за адресою: м. Харків, проспект Перемоги, 52-В.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі відповідачам та третій особі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити відповідачу, у разі заперечення проти позову, право на подачу відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та в цей же строк право на подачу зустрічного позову, який має відповідати вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України.

Відзив має бути оформлений з дотриманням вимог ч.2,3ст.178 ЦПК Українита копія відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк, без поважних причини, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Встановити третій особі п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для подання письмових пояснень щодо позову та п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для надання пояснень щодо відзиву. Роз`яснити, що відповідно до ч.3 ст.181 ЦПК України до пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою шостою статті 178 цього кодексу.

Позивач маєправо протягомп`ятиднів з дня отримання відзиву у відповіді на відзив викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення. Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відповідач протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив, має право подати свої заперечення з викладом пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

До заперечення застосовуються правила, встановленічастинами третьою - п`ятоюстатті 178 ЦПК України.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причини, що не залежали від неї.

У разі неможливості подати докази самостійно, клопотання про витребування доказів судом подається разом з позовною заявою позивачем та разом з відзивом на позовну заяву відповідачем з дотриманням вимог ч.2ст.84 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - https://dg.hr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя

Дата ухвалення рішення09.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116188144
СудочинствоЦивільне
Сутьправо власності

Судовий реєстр по справі —638/102/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Хайкін В. М.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Хайкін В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні